Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2018 16:53
Machos

XXX.XXX.98.96

Dobrý deň kúpil som kravu mam ju 2.tyzdne no začala púšťať z vulvy hlien uz asi 4.dni ma hlien
Pan od ktroho som ju kupil mi ručil ze kravu dal inseminovat 5.decembra a ze je telna.Skusal som knej aj pustiť býka, chce nanu vyskočiť no ona sa neda uteka atď. Co to moze byt podla vas?Môže byť telna aj ked ma hlien?

29.1.2018 17:41
Milanhájenka

XXX.XXX.68.33

Březí kráva může mít hlen, ale ručit za březost u krávy, která je připuštěná 5.12. je docela odvážné pokud nebylo sono vyšetření a i na to je podle mne po cca šesti týdnech brzy. Zkouška býkem taky není úplně ono, pokud ho kráva nezná, tak se ho i přes říji může bát. Krávu nemáte dlouho abyste se vyznal v jejím chování, chtělo by to asi insemiňáka aby kouknul. Já u svých krav bezpečně poznám říji podle chování, na frndu se zaměřím pak už jen pro jistotu. smajlík

29.1.2018 17:56
Machos

XXX.XXX.98.96

Milanhájenka napsal(a):
Březí kráva může mít hlen, ale ručit za březost u krávy, která je připuštěná 5.12. je docela odvážné pokud nebylo sono vyšetření a i na to je podle mne po cca šesti týdnech brzy. Zkouška býkem taky není úplně ono, pokud ho kráva nezná, tak se ho i přes říji může bát. Krávu nemáte dlouho abyste se vyznal v jejím chování, chtělo by to asi insemiňáka aby kouknul. Já u svých krav bezpečně poznám říji podle chování, na frndu se zaměřím pak už jen pro jistotu. smajlík

Krava stoji pri bykovy cele tie 2.tyzdne co ju mam su uviazane pri sebe myslím ze uz sa mohli spoznať ;) krava je spokojna nepreukazuje nijak ruju len ten hlien.

29.1.2018 18:06
Milanhájenka

XXX.XXX.68.33

No, jak už jsem vám psal - březí kráva někdy hlen má.

29.1.2018 19:51
spajzka

XXX.XXX.133.151

Hlen není hned hlen říje. Jestliže u býka nestojí tak se neříjí. Doporučuji znova nechat vyšetřit na březost. Když je připuštěná 5.12. tak rektální vyšetření již možné. A budete mít jistotu. Dřívější hádání a bádání nemá cenu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík