Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2018 19:04
Machos

XXX.XXX.25.250

dobry den chcem sa spýtať môžem dávať krave ovos?

17.4.2018 19:34
spajzka

XXX.XXX.156.44

Klidne, momentalne krmime taky. Kravy, telata i byky. Srotovany, se rozumi.

17.4.2018 19:35
Machos

XXX.XXX.25.250

spajzka napsal(a):

muze len srotovany alebo aj celý?

17.4.2018 23:16
koně

XXX.XXX.205.252

spajzka napsal(a):

Šrotovaný, nebo mačkaný? Mě šrot z ovsa přijde nepoživatelný je to samá plíva a takový ostrý
Jednou jsme to zkusili, protože nemáme mačkač a koně to nechtěli.Krávy jsme tenkrát ještě neměli.Ty to vezmou?
Celý nemá cenu, ten jimi víceméně jen projde, to chápu.

18.4.2018 08:30
spajzka

XXX.XXX.156.44

Machos napsal(a):
muze len srotovany alebo aj celý?

Srotovany, cely zase vzadu vyjede.
Ja vam nas dneska vyfotim. Byci po nem krasne kynou

18.4.2018 08:32
spajzka

XXX.XXX.156.44

koně napsal(a):
Šrotovaný, nebo mačkaný? Mě šrot z ovsa přijde nepoživatelný je to samá plíva a takový ostrý
Jednou jsme to zkusili, protože nemáme mačkač a koně to nechtěli.Krávy jsme tenkrát ještě neměli.Ty to vezmou?
Celý nemá cenu, ten jimi víceméně jen projde, to chápu.

srotovany nebo mackany, to je fuk. Kone mi to pres zimu taky bastili. Ale ty teda taky zerou vsechno

18.4.2018 18:27
dad

XXX.XXX.225.133

šrotovat samotný oves bylo vždycky za trest, na našem šroťáku to ideálně nešlo, za mně jen namačkat, momentálně nešrotuju ničemu (prasata nemáme).

18.4.2018 23:49
koně

XXX.XXX.205.252

Tak ta nekvalita byla možná šroťákem
Nebo máme rozmazlený hajtry, protože berou jen mačkaný.

19.4.2018 08:42
spajzka

XXX.XXX.156.44

koně napsal(a):

Ne, ja zas pisu hovadiny. Srotovali jsme kdyz pojizdna mlynice zapomela mackaci sito, jinak mackame taky. Ale i to srotovany zrali, to je fakt. Srotovalo se asi 3x. Ale pred hodne lety u koni na jizdarne jsme srotovali taky. Nemate moc drobne sito? K nam jezdi ted jina mlynice a rozdil mezi jim a predchozim je obrovsky. Ten prvni kdyz srotoval tak to bylo jak jecna ci psenicna mouka. A majitel tvrdil ze mu to nefachci tak, jak by melo. Tenhle ma novy auto a i to srotovany ma vetsi strukturu.

A mame oves *loupaci*. Ja znam jen jeho jmeno v nemcine, tak nevim jak ho jinak pojmenovat. Tak mi treba nekdo muze vysvetlit o jakou odrudu se jedna. Je to nas prvni oves, predloni nesli ozimy tak jak by meli, tak jsme zaseli na jare tohle.

19.4.2018 23:29
koně

XXX.XXX.205.252

Možná to bylo taky tím druhem ovsa.Ten co jsme použili byl normální, světlý, samá plíva
Šroťák byl stařík z roku Ypsilon, o tom, že se dají měnit síta jsem tenkrát neměla ponětí
Teď šrotujeme ječmen a pšenici a je to ve výsledku spíš mouka, oves jsme od té doby vůbec nezkoušeli.

20.4.2018 08:20
spajzka

XXX.XXX.156.44

My normalne taky jecmen a psenici. Oves nas mile prekvapil mnozstvim slamy na poli. A podle toho jak blbne pocasi, tak ho budeme zarazovat do osevniho postupu casteji. Je to vcelku nenarocna plodina.

Jinak my srotujeme /mackame na tuny, takze jedine s pojizdnou mlynici. Momentalne v tom mame jeste hrach. Nekdy repku a byvaly doby kdy jsme michali soju. Pro dojnice.

Ale mouku jsme meli taky, to je hruza. Ja alergik, vsude se stoho prasi, se nedalo

20.4.2018 18:12
dad

XXX.XXX.225.133

koně napsal(a):

šrotovník si dávkoval zrno podtlakem, oves je lehký a samá šlupka, věčně se to ucpávalo a hřál se motor, výsledkem snažení byla hrubá mouka s plevou
hajtry to radši mačkaný

Přidejte reakci

Přidat smajlík