Dobrý den,
prosím poraďte. Sléváte mléko s více dojení do sebe? Před zchlazujete mléko než ho přilijete k předešlému nádoji z rána či večera.Kolik nádojů nejvíce chladíte? Jak to chce veterinární správa? Jak to máte vyřešeno vy?
Já mám vymyšlenou teorii: První večerní mléko naleju přímo do prázdného chlazení, druhý ranní nádoj (nevím jestli musím předchladit ?) bych nalila také do tanku (výrobce udává dva nádoje) další večerní bych předchladila a ranní nalila bez předchlazení a ihned pasterovala pak výroba sýra.
Je to reálné?
Díky za radu. Růžičková
Dobrý den, díky za radu.Dvě dojení natož když následuje hned výroba bych asi neřešila, ale když chci střádat tři dojení plus přilít čtvrtý? Asi bych se nad tím nepozastavovala, ale na počátku jsme měli sezení s veterináři a ty tvrdily, že slévat teplé mléko do vychlazeného nejde, že se musí předchladit.
Zpracováváte mléko i třeba z více než dvou nádojů? Třeba ze čtyř, aby jste vyráběli sýry odben?
Budu zatím dojit jen jednu holštýnku. R.