Předchlazení mléka, slévání více nádojů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2018 21:49
Jedovka

XXX.XXX.162.50

Dobrý den,
prosím poraďte. Sléváte mléko s více dojení do sebe? Před zchlazujete mléko než ho přilijete k předešlému nádoji z rána či večera.Kolik nádojů nejvíce chladíte? Jak to chce veterinární správa? Jak to máte vyřešeno vy?
Já mám vymyšlenou teorii: První večerní mléko naleju přímo do prázdného chlazení, druhý ranní nádoj (nevím jestli musím předchladit ?) bych nalila také do tanku (výrobce udává dva nádoje) další večerní bych předchladila a ranní nalila bez předchlazení a ihned pasterovala pak výroba sýra.
Je to reálné?
Díky za radu. Růžičková

25.4.2018 08:25
spajzka

XXX.XXX.134.97

Kdyz jsme jeste delali mleko, tak rano do prazdne cisterny ktera se v prubehu dojeni zacla chladit a vecer dalsi nadoj dotoho, a v osm vecer si proto prijela mlekarna. Vse bylo chlazene, v norme.

25.4.2018 09:35
Milanhájenka

XXX.XXX.68.226

Vaše teorie je OK. Já večer podojím, bez žádného předchlazování naleju do tanku a ráno do toho druhé dojení. Sýry děláme buď za chvíli po raním dojení, ale někdy i třeba odpoledne.

25.4.2018 09:56
Jedovka

XXX.XXX.162.50

Dobrý den, díky za radu.Dvě dojení natož když následuje hned výroba bych asi neřešila, ale když chci střádat tři dojení plus přilít čtvrtý? Asi bych se nad tím nepozastavovala, ale na počátku jsme měli sezení s veterináři a ty tvrdily, že slévat teplé mléko do vychlazeného nejde, že se musí předchladit.
Zpracováváte mléko i třeba z více než dvou nádojů? Třeba ze čtyř, aby jste vyráběli sýry odben?
Budu zatím dojit jen jednu holštýnku. R.

25.4.2018 11:50
Milanhájenka

XXX.XXX.68.226

Nevím jak to mají ostatní, ale klidně děláme sýry i třetí den když nevyjde čas. Dokonce bych řekl, že jsou lepší než z čerstvého mléka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík