Úprava paznechtu

Dexter
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2018 22:22
dad

XXX.XXX.225.133

sháním někoho, kdo by v klidu ošetřil paznehty na dvouleté jalůvce Dextra, jsem od Kolína, budu rád i za kontakty nebo dobrou radu.

8.6.2018 08:56
akela

XXX.XXX.36.106

Zkuste se zeptat v nejbližším kravíně, kdo jim dělá paznehty, dají vám kontakt. My jsme s jedinou kravkou co máme měli problém, kdo by přijel. Ti, co dělají velkokravíny, tak jen za složení klece na skot chtěli 1.500Kč. Ale běžný podkovář si na krávu (menší Jersey) bez klece netroufl a to je zlatíčko. Teď máme suprového a krávu nám udělá za lahev jejího vynikajícího mlíka.
Nevidím sice ráda, když ji chudáka v kleci poutá a tahá, ale jinak to nejde, protože kráva díky své anatomii neumí vydržet stát na 3 nohách jako kůň. Pak si kravka poskotačí venku a za další půlrok zase vznešeně do klece nakráčí znova, tak asi to vadí více mně než jí.
Tak držím palce ať také seženete.

8.6.2018 11:56
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Jde to, můj nebožtík strýc naší Andule (uvázaný) paznehty dělal takto:
přední - chlap v klidu zvednul jednu přední nohu a už se strouhalo. Jednou jsem to byl já, docela záhul na záda, protože kravka samozřejmě navalila váhu na mě
zadní - uvázal jí nad kolenem kus lana kolem dokola, trochu volně, pak tím zvenku prostrčil pořádnej klacek (hladkej asi 1,5m) tak aby jeden konec byl delší. Klackem se asi dvakrát otočilo směrem k hlavě, nohu to vytáhlo dozadu, klacek se postavil na delší konec a jeden to celkem bez problémů za kratší konec držel, noha se ani nehnula a strýček strouhal.
A byla to před ca.20ti lety kráva normální velikosti, barvu jako Holštýnka, ale tak vychrtlá, jako ty dnešní, tedy zdaleka nebyla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2018 21:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pavle a nepleteš si náhodou kotník a koleno?

12.6.2018 10:37
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Jasně, že nad kotníkem

Přidejte reakci

Přidat smajlík