mám problém s prasničkou lantrase koupil jsem ji v březnu na výkrm možná na chov u majitele byla krmena suchím i mokrým krmivem po privezení domů jsem ji privezl domů a normalně žrala a byla v pohodě byla očkována a odčervena měla 20kg v květnu začala kašlat tak jme pozvaly veterináře a měla obyčejný kašel tak ji napichal inekce uz jsi nepamatuji presne co to bylo a ted jak zacaly horka tak zhubla a jsou jí vydět žebra rostla a pribýrala jako ostatni prasátka a potom najednou zacala hubnout krmým bramboramy šrotem pšeničním kukuričným pečivem a dostává vodu a mléko a mam takový dojem zě má tekutější trus má klasické rysi lantrase ale nemá svalovou hmotu natož tukovou portebuji poradit akutně.
honzikdalibab
napsal(a):
mám problém s prasničkou lantrase koupil jsem ji v březnu na výkrm možná na chov u majitele byla krmena suchím i mokrým krmivem po privezení domů jsem ji privezl domů a normalně žrala a byla v pohodě byla očkována a odčervena měla 20kg v květnu začala kašlat tak jme pozvaly veterináře a měla obyčejný kašel tak ji napichal inekce uz jsi nepamatuji presne co to bylo a ted jak zacaly horka tak zhubla a jsou jí vydět žebra rostla a pribýrala jako ostatni prasátka a potom najednou zacala hubnout krmým bramboramy šrotem pšeničním kukuričným pečivem a dostává vodu a mléko a mam takový dojem zě má tekutější trus má klasické rysi lantrase ale nemá svalovou hmotu natož tukovou portebuji poradit akutně.
Chronická pneumonie - chřipkáč. S tím nic neuděláte. Pravděpodobně zahyne.
xchipsy
napsal(a):
Je odčervená?
Aktivita? Leží, pospává nebo se chová normálně? Pije? Žere s chutí?...
Ráno kolem sedmé dostane žrádlo a jde se nažrat potom si buď hraje nebo si jde schrupnout potom dojde si na záchod hraje si kolem poledne dostane kukuřičný šrot a suchý rohlík poté se vyhřívá na sluníčku večer dostane žrádlo a potom jde spát pití má kastrulek s vodou napije se a potom to vylije odčervená je a žere s chutí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

honzikdalibab
napsal(a):
Že má stále průjem.
no tak jestli má chronický průjem, nedivte se, že hubne.
Tak ono by to chtělo hlavně najít příčinu toho průjmu. Začala bych koprologií - vyšetření trusu. Kdy a čím byla odčervená? Mohlo to být zaměřeno na jiné parazity, než které má... Pokud má přístup ven, pak se může jednat o napadení např. vlasovkami.
Jako podávat něco proti průjmu (Farmatan, Eutra Interlac - Pectin atd...) se samozřejmě dá, ale léčit příčinu bývá vhodnější. Možná by to chtělo i přeléčit antibiotiky. Asi bych zkusila oslovit i jiného veterináře...