Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.9.2018 17:34

Dobrý den.Rád bych vás poprosil o jednu radu. Moje otázka se týká krmné směsí. Chtěl bych si míchat vlastní směs, mám pšenici a ječmen a možnost získat soju ale nevím jestli mohu dávat do směsi jen obyčejný sojový šrot nebo musí být extrahovaný? Předem děkuji za odpověď.Hezký den, Pospíšil.

21.9.2018 20:48
dad

XXX.XXX.225.133

pro všechna zvířata je lepší tepelně upravená soja (bob) , dobytek snese malou poměrnou dávku neupraveného, u prasat a drůbeže nejdu nad 20 % dávky neupraveného ve směsi,
šlupek a otrub musím dávat jen odměřeně jinak by nic jiného nežraly

21.9.2018 21:00

sójový šrot nemůže být obyčejný, musí být tepelně upravený, kvůli obsahu antitrypsinu v syrové sóje. jinak od extrahovaného šrotu se liší vyšším obsahem tuku.
extrahovaný šrot je zbytek po výrobě sojového oleje, tuku obsahuje málo a antinutriční látky už nikdy neobsahuje.
i vzhledem k dostupnosti bych si nekomplikovala život a chtěla bych extrahovaný šrot. je to bílkovinné krmivo, energii ve formě tuku, pokud vám to nebude tabulkově sedět, vždy můžete přidat jinými složkami krmné směsi.

21.9.2018 21:14

Děkuji za odpovědi Takže místo neextrahovaného sojového šrotu by bylo lepší použít třeba hrách ?

22.9.2018 08:04

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za odpovědi Takže místo neextrahovaného sojového šrotu by bylo lepší použít třeba hrách ?

to nelze takhle říct. každá krmná komponenta má odlišné vlastnosti i složení. to není jako "Když nemáte limety, tak tam dejte citron". nebo dobře, můžete dělat babicovi krmné směsi, ale výsledek asi nebude takový, jak si představujete.

22.9.2018 14:30

No pořídil jsem si dvě prasátka nechovám nic ve velkém je mě vcelku jedno jestli je vykrmím o měsíc dříve nebo později jen chci aby měly vše co potřebuji zatím jsem krmil směsí ječmene pšenice a hrachu a mačkaných brambor

22.9.2018 14:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No pořídil jsem si dvě prasátka nechovám nic ve velkém je mě vcelku jedno jestli je vykrmím o měsíc dříve nebo později jen chci aby měly vše co potřebuji zatím jsem krmil směsí ječmene pšenice a hrachu a mačkaných brambor

tak v tom případě bych si tuplem nekomplikovala život, protože prase vykrmíte na bramborách a ječmeni sice ne tak rychle jako ve velkochovech, ale čím složitější budete vyrábět krmnou dávku, tím spíš narazíte na to, že něco nežerou, něco vybírají a po něčem mají průjem.

22.9.2018 14:41

Přidejte reakci

Přidat smajlík