82Petr

XXX.XXX.79.23
Dobrý den, když tak pěkně prosíte :-) Chovám dvě křížená vietnamské prasata, jednu sviňku a vždy jedno její mládě, které zabíjím. Zbytek rozdám nebo rozprodám. Prasata chovám v dřevěné boudě s výběhem, který je ohraničen elektrickým ohradníkem (časopis Urob si sám, elektrický košiar pre ovce), v pohodě udržím prasata ve výběhu o délce lanka resp. pásky 500 m. A teď odpověď na vaši otázku, žádná minimální plocha neexistuje. Když jim vyčleníte plochu 100 m2, zničí ji, když 1000m2, také ji zničí. Mně se osvědčilo pouštět prasata do výběhu cca.20x20m, nic tam neroste, měsíční krajina a trávu jim donášet. Výhodou je minimum práce s čištěním výkalů, umožnění prasatům rýt a hlavně vypěstování nějaké píce na zbytku pozemku, která by tam jinak nemohla narůst.
kacka333

XXX.XXX.150.110
Dobry den mam dotaz chovam vetnamska prasata mam 4 prasnice vse brezi prvni porod bude v srpnu zbytek zari kdy budou moc byt prasnice ve stade i ze selaty ted jsou spolu na pastvine zatim jsou v klidu dekuji za odpoved
Pěkný den, mám dvě prasátka ve výběhu cca 50mx100m, nic tedy zničeného nemám, tráva stále vesele roste, výkalů pomalu není a nemusím je dokrmovat, dávám jen vodu, no a teď občas přilepším jablky, kukuřicí apod... takže si myslím, že čím větší výběh, tím lépe. Za mě tedy - jsou velice nenáročná a čistotná! Kamrád je má v malém chlévku a to je podle mě trápení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jirka.pechy
napsal(a):
Jablka jim nedávejte, měknou jim kosti
Na jakém principu to funguje? Jako že jablka odvápňují?