Kanec na připuštění a porážku

Přeštické černostrakaté prase
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2019 12:58
reddog4

XXX.XXX.30.254

Zdravím, máme prvně prasátka, přeštické sviňky, a zvažovala jsem, že bych jednu nechala na chov, pořídila bych kanečka, vykrmila, připustila a porazila, jak u koz, nicméně kiamarád mi tvrdil, že to údajně nejde, že když je to kanec, tak to maso potom smrdí a není použitelné, nicméně sviňku se mi inseminovat nechce a přeštického kance, ke kterému bych ji vzala, v okolí nemáme, leda mangalice, máte někdo s tímto zkušenost, je maso z kance i po říji opravdu nepoužitelné nebo je to jen dogma starého pána, který vše kastroval???

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.4.2019 13:02

kančí pach je skutečnost.

jsou i kanci, kteří nepáchnou a lidi, kteří snědí všechno, ale je prostě důvod, proč se kanečci určení k výkrmu šmikají už pod prasnicí

28.2.2020 10:07
Ital

XXX.XXX.212.92

Dobrý den... Každé prase kere neni vykastrovane... Tak maso zapacha... Někdo tvrdi že ne, ale vecina hospodaru co chovaji prasata... Jestli obič nepo pastevni... Tak pokud to neni kanecek nechan do chovu tak se v 8 az 10 týdnu dělá kastrace..... A pokud máte jenom jednu svinku doporučuji inseminaci.... A plemeno si můžete vybrat.... Pěkný den

2.3.2020 18:55

kančí pach je skutečnost a humus nad humusy. Já jsem na to extrémně citlivej a kolikrát to citím i z uzenin nebo sádla. A nejsem schopen to pak pozřít. Teď na to jen myslím a zvedá se mi žaludek.
Takže za mě kančí maso rozhodně ne !!!
Proč nechcete nechat prasničku inseminovat? A připouštět čistokrevnou přeštickou šviňku mangalicí mě příjde škoda..I když se jistě najdou fandové toho spojení. Každému co mu patří

4.3.2020 13:58
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Inseminovat za pár korun se vám nechce a mít doma smradlavého kance a krmit ho kvůli jednomu připuštění se vám chce?

20.10.2020 08:59
vkralicek

XXX.XXX.104.254

nechci být chytrák
ale nějaké zkušenosti už mám
První přeštickou svinku jsem inseminoval na 3 pokusy a selata jsem neviděl první dvě říje byly docela jisté svinka byla naběhlá a i slizila. Na konec skončila v jelitech.

Pak jsem pořídil dvě že to u nich bude líp vidět a chyba lávky neviděl jsem nic obě stále žraly a nijak se neprojevovali vyřešil to až kanec v okolí sice kříženec bůh ví čeho ale selata byla tet po odstavu chci inseminovat ale už 14dní čekám na říji a zatím jsem nic neviděl

už zvažuji větnamce jako prubíře

tak at dopadnete líp

Přidejte reakci

Přidat smajlík