Jakub2015

XXX.XXX.121.73
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s neplodností plemeného býka? po přidání býka do stáda pravidelně skákal a je u něj vidět aktivita,ale s odstupem času mi nepříjde že by krávy měli tolik velká břicha a dělala se jím vemena a to jím chybí nějaký 14dní do termínu. Proto by mě zajímalo jestli se stím někdo setkal, vím že je možné že býk zkrátka neskáče a proto je neplodný, ale nevím jestli je i možné že skáče pravidělně ale i tak je neplodný. Vím že je možnost prohlédnout veterinářem ale předem jsem se chtěl zeptat jelikož jde o pastevní chov a sehnat všechny do zimoviště je na delší dobu. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to celkem jednoduché, březí kráva se neběhá a tím pádem na ní býk neskáče. Pokud ho neustále pozorujete v akci,tak jsou krávy jalové a on střílí slepými, nebo je jiný problém s plodností.
Pokud jste býka viděli skákat po přidán a teď už nic, tak je pravděpodobnější, že je všechno v pořádku a holky má březí.
Jakub2015

XXX.XXX.121.73
Děkuji za odpověď, po přidání skákal dost a téměř u každé jsem ho viděl, je pravda že poslední dobou ho nepozoruji skákat vůbec.
Byk skace kdyz krava riji, cim starsi byk tim moudreji si rozklada svoje sily a skace mene.
Kdyz jsme dali mladyho do stada taky skakal jak kaspar na vsechno co se hybalo, ted uz vi. Nektere kravy se rijily pres noc, nevidela jsem nic a pak mi veta povida `brezi`....to je proste priroda
Jinak ano, jsou neplodni byci, muj byl po podani ATB a to jsme teda koukali jak se po trech tydnech vsechno rijilo zas.
Nejlepsi je udelat prohlidku brezosti u kravy a mate jasno.