Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jakub2015

5.5.2019 16:55
Jakub2015

XXX.XXX.121.73

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s neplodností plemeného býka? po přidání býka do stáda pravidelně skákal a je u něj vidět aktivita,ale s odstupem času mi nepříjde že by krávy měli tolik velká břicha a dělala se jím vemena a to jím chybí nějaký 14dní do termínu. Proto by mě zajímalo jestli se stím někdo setkal, vím že je možné že býk zkrátka neskáče a proto je neplodný, ale nevím jestli je i možné že skáče pravidělně ale i tak je neplodný. Vím že je možnost prohlédnout veterinářem ale předem jsem se chtěl zeptat jelikož jde o pastevní chov a sehnat všechny do zimoviště je na delší dobu. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.5.2019 17:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to celkem jednoduché, březí kráva se neběhá a tím pádem na ní býk neskáče. Pokud ho neustále pozorujete v akci,tak jsou krávy jalové a on střílí slepými, nebo je jiný problém s plodností.

Pokud jste býka viděli skákat po přidán a teď už nic, tak je pravděpodobnější, že je všechno v pořádku a holky má březí.

Jakub2015

5.5.2019 17:11
Jakub2015

XXX.XXX.121.73

Děkuji za odpověď, po přidání skákal dost a téměř u každé jsem ho viděl, je pravda že poslední dobou ho nepozoruji skákat vůbec.

5.5.2019 19:18
spajzka

XXX.XXX.143.136

Byk skace kdyz krava riji, cim starsi byk tim moudreji si rozklada svoje sily a skace mene.

Kdyz jsme dali mladyho do stada taky skakal jak kaspar na vsechno co se hybalo, ted uz vi. Nektere kravy se rijily pres noc, nevidela jsem nic a pak mi veta povida `brezi`....to je proste priroda

Jinak ano, jsou neplodni byci, muj byl po podani ATB a to jsme teda koukali jak se po trech tydnech vsechno rijilo zas.
Nejlepsi je udelat prohlidku brezosti u kravy a mate jasno.

6.5.2019 11:39
PavelIV

XXX.XXX.132.149

Kamarád si taky myslel, že nemá žádnou březí. On byl asi blbej rok, kondice nic moc, tak to na nich nebylo tak vidět. Nakonec nezabřezla jen jedna, ostatních asi 10 v pořádku.
Jestli už teleta měl, skákal a neskáče, tak je skoro určitě všechno v pohodě.

26.8.2019 21:24
Stenlyn

XXX.XXX.252.58

Po loňské skusenosti kdy že tří inseminacne pripustenych zůstala jenom 1 jsem pořídil plemennyho býka. Neviděl jsem ho skákat ani jednou tak doufám že to bude dobrý. Je mu 5 let a má pod sebou 9 dvou letych jalovic.. Tak uvidíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík