Zdravím všechny chci se zeptat mám problém u prasete které sem koupil má +- 35kg dovezl jsem ho domu bylo zvyklé na normální šlichtu. Jenže problém je v tom ze když mu ji dam tak jak byl zvyklý tak mi vždy nechá v korytu jen šrot všechno ostatní sežere. Poradíte mi prosím co mám udělat?
Nevím, co si představit pod pojmem šlichta
Pokud nechcete, aby prase vybíralo jen to, co mu chutná, musí být všechny komponenty zhruba stejné velikosti a dokonale promíchané. Např. vařené/pařené brambory rozmačkat, přidat šrot a další komponenty (soja, vojtěška, řepné řízky, řepka, otruby, minerály, vitamíny..... prostě tak, aby krmivo bylo vyvážené a svým složením odpovídalo potřebám zvířete), rozmíchat s vodou na hustou kaši.
xchipsy
napsal(a):
Nevím, co si představit pod pojmem šlichta
Pokud nechcete, aby prase vybíralo jen to, co mu chutná, musí být všechny komponenty zhruba stejné velikosti a dokonale promíchané. Např. vařené/pařené brambory rozmačkat, přidat šrot a další komponenty (soja, vojtěška, řepné řízky, řepka, otruby, minerály, vitamíny..... prostě tak, aby krmivo bylo vyvážené a svým složením odpovídalo potřebám zvířete), rozmíchat s vodou na hustou kaši.
Přesně tak to dělám vše rozmačkam brambory jsou vařené a šrot pařený
Uživatel s deaktivovaným účtem

bery25
napsal(a):
a take pivko
Zrovna pivo není špatný nápad.