Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2019 22:38
Tob32

XXX.XXX.72.122

Zdravím všechny chci se zeptat mám problém u prasete které sem koupil má +- 35kg dovezl jsem ho domu bylo zvyklé na normální šlichtu. Jenže problém je v tom ze když mu ji dam tak jak byl zvyklý tak mi vždy nechá v korytu jen šrot všechno ostatní sežere. Poradíte mi prosím co mám udělat?

21.6.2019 17:28
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Nevím, co si představit pod pojmem šlichta
Pokud nechcete, aby prase vybíralo jen to, co mu chutná, musí být všechny komponenty zhruba stejné velikosti a dokonale promíchané. Např. vařené/pařené brambory rozmačkat, přidat šrot a další komponenty (soja, vojtěška, řepné řízky, řepka, otruby, minerály, vitamíny..... prostě tak, aby krmivo bylo vyvážené a svým složením odpovídalo potřebám zvířete), rozmíchat s vodou na hustou kaši.

22.6.2019 07:24
Tob32

XXX.XXX.74.32

xchipsy napsal(a):
Nevím, co si představit pod pojmem šlichta
Pokud nechcete, aby prase vybíralo jen to, co mu chutná, musí být všechny komponenty zhruba stejné velikosti a dokonale promíchané. Např. vařené/pařené brambory rozmačkat, přidat šrot a další komponenty (soja, vojtěška, řepné řízky, řepka, otruby, minerály, vitamíny..... prostě tak, aby krmivo bylo vyvážené a svým složením odpovídalo potřebám zvířete), rozmíchat s vodou na hustou kaši.

Přesně tak to dělám vše rozmačkam brambory jsou vařené a šrot pařený

22.6.2019 09:55
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Tak potom nechápu, jak dokáže to, že "nechá v korytu jen šrot všechno ostatní sežere."? Rozmačkané brambory nejdou od šrotu oddělit Není to spíš že toho dostává víc a prostě nedožere?

22.6.2019 10:12
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

zkuste mu nalít do žrádla trocu Coca-coly-klasické s cuktem

25.6.2019 10:37
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Jo jo, jen si prasata zvykejte na nesmysly, pak tu bude za nějakou dobu dotaz "...dával jsem jim do žrádla to nebo tamto, už mi to došlo a oni teď nežerou..."

25.6.2019 17:13
bery25

XXX.XXX.5.91

a take pivko

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2019 07:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

bery25 napsal(a):
a take pivko

Zrovna pivo není špatný nápad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík