Uživatel s deaktivovaným účtem

Také jsem se o to zajimal. Hodila by se mensi kravka do hospodarstvi. Ale take to bylo marne. Pak jsem uvazoval o Dextru. Ten v zemi původu byl plemenem kombinovaným. Jako drive asi vsechny plemena. Zadny hospodar driv nemel kravy jen na maso a jine na mleko. Ale slechteni poslednich let a dotace udelali sve. Nakonec jsem od toho ustoupil. Spousta lidi me od toho zrazovala. I kdyz nekde hluboko ve me to porad hloda
Pak taky se nasli taci, ze si muzu koupit kravu normalni , jen horsi dojnici a mam to. Ze pry co usetrim na porizeni predrazene male kravy mohu dat do krmeni te velke spatne dojnice a jeste usetrim A pak taky kdyby se uz podarilo tu mini jersey koupit, tak tu nejsou byci a ani ID. Takze by se to zase muselo krizit jo nebude to snadna cesta. Ale drzim zadavatelce/zadavateli palce
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo i to by bylo mozne. Vybrat nejakou mensi.. To v praci taky pokukuji po podmirecnych telatech
Angličani uvádějí 4 - 12 l denně, od prvničky jsme oddojovali i 2,5 litru když měla pod sebou tele 24/7,
ten zmetek jak může tak si sosne ještě dnes a to je mu rok. Když jsem odchovával tele jen na flašce tak pilo před druhým měsícem života cca 3 x 1,5 litru náhražky a prospívalo dobře.
Je to na dojení taková dvou až tří koza s apetitem pěti. Jen telecí jde na odbyt líp než kozlečí.