Uživatel s deaktivovaným účtem

to si musíte vyzkoušet.
není to práce v teplíčku v kanclu, takže v tomto smyslu náročná je, intelektuálně zase moc ne, všechno se naučíte rychle.
ale prostě to obnáší to, co říká ten nadpis. staráte se o dobytek a dojíte. k tomu patří i úklid, krmení, kontrola, jestli všechno funguje, jestli žádná dojnice nemá nějaký problém, někdy je k tomu i péče o telata, někdy je ošetřovatel telat zvlášť. pak záleží, jestli třeba máte ještě řidičák na traktor a můžete jezdit s krmným vozem nebo ne.

napsal(a):
to si musíte vyzkoušet.
není to práce v teplíčku v kanclu, takže v tomto smyslu náročná je, intelektuálně zase moc ne, všechno se naučíte rychle.
ale prostě to obnáší to, co říká ten nadpis. staráte se o dobytek a dojíte. k tomu patří i úklid, krmení, kontrola, jestli všechno funguje, jestli žádná dojnice nemá nějaký problém, někdy je k tomu i péče o telata, někdy je ošetřovatel telat zvlášť. pak záleží, jestli třeba máte ještě řidičák na traktor a můžete jezdit s krmným vozem nebo ne.
Plus navíc to většinou obnáší brzké ranní vstávání (třeba ve čtyři ráno).

napsal(a):
Plus navíc to většinou obnáší brzké ranní vstávání (třeba ve čtyři ráno).
nebo dřív, když se třeba ve čtyři už dojí.
ale ono všechna práce se zvířaty je dost od rána.
a, no. pracuje se pořád, takže i o víkendech svátcích a tak. nutno zdůraznit.

napsal(a):
nebo dřív, když se třeba ve čtyři už dojí.
ale ono všechna práce se zvířaty je dost od rána.
a, no. pracuje se pořád, takže i o víkendech svátcích a tak. nutno zdůraznit.
Jo, na tohle jsem zapomněla - beru už jaksi automaticky, že u zvířat moc volných víkendů a svátků není.
Dobry vecer☺️ pracuji 11 let u nas v jzd jako traktorista, ridic sk C, krmic, osetrovatel skotu. U nas se chodi: R - 6:00-14:00,O- 14:00-22:00,N-22:00-6:00.Zeny to maji jinak, ty jsou u telat. Ukol nasich zen osetrovatelek je takovy: teleni krav, ruzne operace se zviraty, krmeni telat, wapkovani budek a teletniku. Uklid, udrzovani porodny krav. U nas jsou dve zeny, kdyz nektera omarodi zchytame praci my chlapy. 😁😁😁
Zdravím, já se rozhodla loni po 13 letech práce v kanclu,že už stačilo a hledala jsem úplně něco jiného. Narazila jsem na inzerát dojičky a zaujali mě nabízené peníze tak jsem si domluvila zkušební návštěvu protože jinak jsem znala JZD jen z filmu Slunce,seno... a Sestřičky😀. Práce mě zaujala a baví mě to, u nás to funguje tak , že se nahání krávy na dojirnu a poté dojí, dojí se i otelene krávy na konev aby bylo mléko pro telata a součástí je i např. Očkování krav se záněty. Ranní směna je od 3:00 do 13:00 a odpolední od 14:00 do 23:00, většinou se končí dřív. Krmení a kydání u nás dělají stajnici a krmici, my si pak jen uklidime dojirnu a naháňka. Je to "špinavá" práce a fyzicky náročnější než sedět v kanclu u PC, ale psychicky balzám na duši 😀
macomb
napsal(a):
Zdravím, já se rozhodla loni po 13 letech práce v kanclu,že už stačilo a hledala jsem úplně něco jiného. Narazila jsem na inzerát dojičky a zaujali mě nabízené peníze tak jsem si domluvila zkušební návštěvu protože jinak jsem znala JZD jen z filmu Slunce,seno... a Sestřičky😀. Práce mě zaujala a baví mě to, u nás to funguje tak , že se nahání krávy na dojirnu a poté dojí, dojí se i otelene krávy na konev aby bylo mléko pro telata a součástí je i např. Očkování krav se záněty. Ranní směna je od 3:00 do 13:00 a odpolední od 14:00 do 23:00, většinou se končí dřív. Krmení a kydání u nás dělají stajnici a krmici, my si pak jen uklidime dojirnu a naháňka. Je to "špinavá" práce a fyzicky náročnější než sedět v kanclu u PC, ale psychicky balzám na duši 😀
Zdravím 😀 jj tak to Vás úplně chápu 😊 a přeji Vám ať se daří 😉
macomb
napsal(a):
Jste svobodná? 😀