Láďa29

XXX.XXX.181.219
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s inseminací skotu plemene Dexter. Jde mi o to, zda nemají ins. technici problém s tím, že je toto plemeno výrazně menší, jestli nedochází k častějším poraněním?
Tohle je špatná interpretace
Dexter je Dexter, nedochází ke křížení
v ČR je označení Dexter povoleno jen dlouhonožkám
krátkonožky mají X jako kříženci neznámého původu
dlouhonožák x dlouhonožka = Ok Z100
dlouhonožák x krátkonožka = Ok, kříženec Z 50 X 50
krátonožák x krátkonožka = riziko tzv. buldoka a podle zdroje je úmrtnost 25/100%, použití krátkonožáka je v ČR protiprávní = postih ze strany plemenářů, X100
Já jsem taky řešil jestli inseminovat nebo býka a veterinářka mě od inseminace odradila. Navíc mi inseminace nejde dohromady s rotační pastvou - nechtělo by se mi stádo přehánět z pastvy k fixační kleci a pak zase zpět. Nemám na to ani čas (chodím do práce). Tak jsme nakonec koupili býka a asi už jsou všechny 3 holky "v tom" :)
Na fotkách náš inseminátor Máca :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Martin166
napsal(a):
Já jsem taky řešil jestli inseminovat nebo býka a veterinářka mě od inseminace odradila. Navíc mi inseminace nejde dohromady s rotační pastvou - nechtělo by se mi stádo přehánět z pastvy k fixační kleci a pak zase zpět. Nemám na to ani čas (chodím do práce). Tak jsme nakonec koupili býka a asi už jsou všechny 3 holky "v tom" :)
Na fotkách náš inseminátor Máca :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, my jsme kousek od Vizovic, u Bratřejova.
Jinak ještě k původnímu dotazu ohledně inseminace: známý kousek od nás má taky dextery a inseminoval. Obě kravky hned napoprvé zabřezly. Jen to chce mít možnost je nějak znehybnět, ideálně manipulační klec.