Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pigi35

27.1.2020 10:24
Pigi35

XXX.XXX.240.128

Dobrý den, dnes ráno při krmení jsem si všiml červených fleků viz. Obrázek, prase je cca 3 měsíce staré máme 2 v jednom chlevku ale má to jen jedno je to Červenka ? Prase normálně žere chodí.. děkuji

27.1.2020 15:21
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Nehledejte diagnózu přes internet, zavolejte veterináře.

28.1.2020 12:50
bery25

XXX.XXX.104.166

xchipsy napsal(a):
Nehledejte diagnózu přes internet, zavolejte veterináře.

ale ked niektori veterinari vedia menej ako chovatelia,čest vynimkam,aby sa bodlinka neurazila nie je na skodu si nieco zistit aj tu

29.1.2020 09:52
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Zjišťovat můžete, když jsou zvířata zdravá. Pokud ne, pak je třeba veterinář, ne facebook, ifauna, google a podobně. A u červenky obzvlášť, tam jde mnohdy o čas. Ale každý ať si dělá, co uzná za vhodné. Mě osobně by teda ale štvalo, kdyby mi chcíplo třeba dvoumetrákové prase jen proto, že jsem byla líná zavolat doktora a radši lovila diagnózy po internetu..

29.1.2020 10:34
bery25

XXX.XXX.104.166

ale ano,ale len tak podla fotky ,moze to byt cervenka,ma to nejake spolocne znaky,dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2020 16:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

já si nemyslím, že je to červenka.

jednak u akutní červenky má prase vždycky horečku, kolikrát to tak i začne, že prase nežere a leží a vyrážka se objeví až za pár hodin nebo druhý den.

pak taky červenková vyrážka jsou velice nápadné kosočtverce, temně rudé, vystupující z kůže, takže na tmavě pigmentovaném praseti jsou cítit hmatem. jsou to takové vystouplé pláty, jakoby. ne nějaké pupínky nebo mapičky.

ale na té fotce je vidět celkem prd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík