Šrot (směs) pro telata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gazdina

6.2.2020 20:43
Gazdina

XXX.XXX.240.128

Jaký šrot (z mačkače) by jste doporučili pro telata nebo znáte spíš nějakého výrobce směsi? Ale ne startér, mají k dispozici seno a to prý se startérem nejde.
A je dobrá směs ČOT?

7.2.2020 07:25
dad

XXX.XXX.64.31

Nejjednodušší je mačkat ječmen, oves, žitovec, hůř jde kukuřice, sója, hrách. Dá se i peletovat.
Koupit můžete i hotovou směs, výrobců je hafo. Tam by měli být minerály, vitamíny a další podpůrné látky.
Záleží jen kolik toho budete dělat, aby se to vůbec vyplatilo.
Jen mi vysvětlete proč nejde startér a seno dohromady ????
A proč nepoužíváte vyhledávání ?

Gazdina

7.2.2020 10:51
Gazdina

XXX.XXX.240.128

dad napsal(a):
Nejjednodušší je mačkat ječmen, oves, žitovec, hůř jde kukuřice, sója, hrách. Dá se i peletovat.
Koupit můžete i hotovou směs, výrobců je hafo. Tam by měli být minerály, vitamíny a další podpůrné látky.
Záleží jen kolik toho budete dělat, aby se to vůbec vyplatilo.
Jen mi vysvětlete proč nejde startér a seno dohromady ????
A proč nepoužíváte vyhledávání ?

Dávám mačkaný oves ale ten jim moc nejede. (Asi měsíc stará telata)
Nevím proč nejde startér se senem dohromady ale někde jsem to četl a myslím že i prodejce startéru psal že by se nemělo přikládat seno pokud je startér že to prý nějak kazí účinky startéru

Jeana12

7.2.2020 11:20
Jeana12

XXX.XXX.161.129

Pokud tele není schopné přijmou dostatečné množství startéru, doporučují někteří výrobci nepodávat objemná krmiva - je to zdůvodněno tím, že by se rychle rozvinul bachor, ale nestihly se vyvinout papily.

U šrotu telatům velký pozor na acidózu.

Gazdina

7.2.2020 11:26
Gazdina

XXX.XXX.240.128

Jeana12 napsal(a):
Pokud tele není schopné přijmou dostatečné množství startéru, doporučují někteří výrobci nepodávat objemná krmiva - je to zdůvodněno tím, že by se rychle rozvinul bachor, ale nestihly se vyvinout papily.

U šrotu telatům velký pozor na acidózu.

A jak poznám že přijme dostatečné množství? Nebo spíše v jakém věku by mělo kolik přijmout? Děkuji

7.2.2020 15:14
dad

XXX.XXX.64.31

na startéru je určitě doporučené dávkování, berte dávku jako průměr pro průměrná plemena, nedá se porovnat BM, MS a třeba J, D
samotný oves pro měsíční tele k senu a asi MKS ? za mně asi nedostatečně
než řešit tohle tak jsem rád, že mám telata pod matkami a pro sebe méně mléka
když jsem už měl flaškáče tak se chytal s dalším teletem ve stádečku

9.2.2020 15:27
akela

XXX.XXX.36.106

My používáme od prvních dnů až do dospělosti od Fides Agro - StarfidCCC a k tomu kvalitní seno a samozřejmě mléko do cca 3 měsíců věku. S tímto startérem jsme 100% spokojení - nikdy žádný průjem u telat, přibírají tak, že nikdo nevěří, že se jedná o čisté Jersey býčky a jalovičky připouštíme již ve 12 měsících, protože jsou nádherně vyvinuté, mohutné a vyspělé. Směs nádherně voní a prospívají po ní fakt dobře.

Gazdina

9.2.2020 15:55
Gazdina

XXX.XXX.240.128

akela napsal(a):
My používáme od prvních dnů až do dospělosti od Fides Agro - StarfidCCC a k tomu kvalitní seno a samozřejmě mléko do cca 3 měsíců věku. S tímto startérem jsme 100% spokojení - nikdy žádný průjem u telat, přibírají tak, že nikdo nevěří, že se jedná o čisté Jersey býčky a jalovičky připouštíme již ve 12 měsících, protože jsou nádherně vyvinuté, mohutné a vyspělé. Směs nádherně voní a prospívají po ní fakt dobře.

A prodáváte volně? Někdo mi říkal že mám dát startér přes cucák ale není možné že se ten startér dostane "někam jinam" než by měl ?

10.2.2020 16:13
akela

XXX.XXX.36.106

Ano, dáváme volně k dispozici od 3.dne. Teleta to začínají ochutnávat během prvního týdne a plně se jím cpou do měsíce. Do cucáku nedávám, protože jsou v tom celá zrna a špatně by se to telatům cucalo. Jakmile mají mezi krmením trošku hlad, tak to rádi ochutnávají a pak žerou.

Gazdina

10.2.2020 18:39
Gazdina

XXX.XXX.174.53

akela napsal(a):
Ano, dáváme volně k dispozici od 3.dne. Teleta to začínají ochutnávat během prvního týdne a plně se jím cpou do měsíce. Do cucáku nedávám, protože jsou v tom celá zrna a špatně by se to telatům cucalo. Jakmile mají mezi krmením trošku hlad, tak to rádi ochutnávají a pak žerou.

A do jakého stáří podávát ad libitum?

10.2.2020 19:56
akela

XXX.XXX.36.106

My dáváme tak cca do 2 měsíce a pak dávkujeme dle návodu na pytli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík