Gazdina

XXX.XXX.240.128
Jaký šrot (z mačkače) by jste doporučili pro telata nebo znáte spíš nějakého výrobce směsi? Ale ne startér, mají k dispozici seno a to prý se startérem nejde.
A je dobrá směs ČOT?
Nejjednodušší je mačkat ječmen, oves, žitovec, hůř jde kukuřice, sója, hrách. Dá se i peletovat.
Koupit můžete i hotovou směs, výrobců je hafo. Tam by měli být minerály, vitamíny a další podpůrné látky.
Záleží jen kolik toho budete dělat, aby se to vůbec vyplatilo.
Jen mi vysvětlete proč nejde startér a seno dohromady ????
A proč nepoužíváte vyhledávání ?
Gazdina

XXX.XXX.240.128
dad
napsal(a):
Nejjednodušší je mačkat ječmen, oves, žitovec, hůř jde kukuřice, sója, hrách. Dá se i peletovat.
Koupit můžete i hotovou směs, výrobců je hafo. Tam by měli být minerály, vitamíny a další podpůrné látky.
Záleží jen kolik toho budete dělat, aby se to vůbec vyplatilo.
Jen mi vysvětlete proč nejde startér a seno dohromady ????
A proč nepoužíváte vyhledávání ?
Dávám mačkaný oves ale ten jim moc nejede. (Asi měsíc stará telata)
Nevím proč nejde startér se senem dohromady ale někde jsem to četl a myslím že i prodejce startéru psal že by se nemělo přikládat seno pokud je startér že to prý nějak kazí účinky startéru
Jeana12

XXX.XXX.161.129
Pokud tele není schopné přijmou dostatečné množství startéru, doporučují někteří výrobci nepodávat objemná krmiva - je to zdůvodněno tím, že by se rychle rozvinul bachor, ale nestihly se vyvinout papily.
U šrotu telatům velký pozor na acidózu.
Gazdina

XXX.XXX.240.128
Jeana12
napsal(a):
Pokud tele není schopné přijmou dostatečné množství startéru, doporučují někteří výrobci nepodávat objemná krmiva - je to zdůvodněno tím, že by se rychle rozvinul bachor, ale nestihly se vyvinout papily.
U šrotu telatům velký pozor na acidózu.
A jak poznám že přijme dostatečné množství? Nebo spíše v jakém věku by mělo kolik přijmout? Děkuji
na startéru je určitě doporučené dávkování, berte dávku jako průměr pro průměrná plemena, nedá se porovnat BM, MS a třeba J, D
samotný oves pro měsíční tele k senu a asi MKS ? za mně asi nedostatečně
než řešit tohle tak jsem rád, že mám telata pod matkami a pro sebe méně mléka
když jsem už měl flaškáče tak se chytal s dalším teletem ve stádečku
My používáme od prvních dnů až do dospělosti od Fides Agro - StarfidCCC a k tomu kvalitní seno a samozřejmě mléko do cca 3 měsíců věku. S tímto startérem jsme 100% spokojení - nikdy žádný průjem u telat, přibírají tak, že nikdo nevěří, že se jedná o čisté Jersey býčky a jalovičky připouštíme již ve 12 měsících, protože jsou nádherně vyvinuté, mohutné a vyspělé. Směs nádherně voní a prospívají po ní fakt dobře.
Gazdina

XXX.XXX.240.128
akela
napsal(a):
My používáme od prvních dnů až do dospělosti od Fides Agro - StarfidCCC a k tomu kvalitní seno a samozřejmě mléko do cca 3 měsíců věku. S tímto startérem jsme 100% spokojení - nikdy žádný průjem u telat, přibírají tak, že nikdo nevěří, že se jedná o čisté Jersey býčky a jalovičky připouštíme již ve 12 měsících, protože jsou nádherně vyvinuté, mohutné a vyspělé. Směs nádherně voní a prospívají po ní fakt dobře.
A prodáváte volně? Někdo mi říkal že mám dát startér přes cucák ale není možné že se ten startér dostane "někam jinam" než by měl ?
Gazdina

XXX.XXX.174.53
akela
napsal(a):
Ano, dáváme volně k dispozici od 3.dne. Teleta to začínají ochutnávat během prvního týdne a plně se jím cpou do měsíce. Do cucáku nedávám, protože jsou v tom celá zrna a špatně by se to telatům cucalo. Jakmile mají mezi krmením trošku hlad, tak to rádi ochutnávají a pak žerou.
A do jakého stáří podávát ad libitum?