Zemědělský podnikatel a účetnictví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ji....na

17.2.2020 10:35
ji....na

XXX.XXX.22.210

Dobrý den všem.

Prosím o radu.

Mám v úmyslu se zaevidovat do evidence zemědělského podnikatele. Plánuji zažádat o dotaci na plochu SAPS na 4-5 ha ttp.

Nevíte zda budu v tom případě nutna vést účetnictví, či lépe řečeno nechat si ho vést. Seno z louky skrmím,nehodlám prodávat seno ani maso,děkuji za vaše zkušenosti

Jeana12

17.2.2020 11:18
Jeana12

XXX.XXX.230.58

Pokud máte v úmyslu evidovat se jako zemědělský podnikatel, pak se předpokládá, že budete provozovat zemědělskou výrobu za účelem dosažení zisku a tedy musíte vést nějakou formu účetnictví a platit daně.

Netvrdím, že se v tom vyznám, ale takto mi to přijde logické. Nikdo se přeci nestává podnikatelem s tím, že bude obchodovat sám se sebou.

ji....na

17.2.2020 12:05
ji....na

XXX.XXX.22.210

Děkuji, Ano máte pravdu,zní to i logicky.

Chci dotaci na plochu, tam je podmínka být zemědělským podnikatelem, tak hlavně kvůli tomu. I kdybych něco prodala, stejně asi budu ztrátová......proto jsem prosila o radu někoho, kdo to má rovněž tak

18.2.2020 18:31
dad

XXX.XXX.6.14

Jako podnikatel musíte prodat sobě jako jakékoliv jiné osobě. A řádně zdanit. Účetnictví je povinné kvůli FU i když nebudete platit daně, sociální, zdravotní. Evidence podnikatele je potřebná i na socce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík