Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2020 19:46
Čapy

XXX.XXX.19.254

Zdravím, mám par otázek na chov prasat venku. Vzhledem k tomu že pro prasata je přirozené rýt, tak jsem se rozhodl že nebudu chovat v chlévu, ale udělám čuníkům výběh kde jim postavím boudu v které se schovají před větrem a deštěm. Ohrada v které budou mít výběh sousedí s výběhem pro ovce a podél ohrady je vedený elektrický ohradník s výkonem 3 jouly. Není to pro čuňase hodně? Dává totiž slušné pecky. Další věc jak zamezit aby se k nim nedostaly divoké prasata a nepřenesli nějaké nemoci. Myslíte že by stačilo vést el. ohradník s vnější strany ohrady? Budu rád za každou radu s chovem venku. 😉

18.3.2020 14:24
Martin166

XXX.XXX.137.181

Zdravím. Prasata jsem mel v lese u domu cca 3 roky. Zdroj jsem měl Minotor, tedy 4,5 J a v pohodě. Měl jsem jedno lanko cca 20 cm nad zemí a druhé tak 35 cm nad zemí. Utíkali pouze maloši, dokud podlezli pod spodním lankem.

Bydlíme hned u lesa, kde divočáci jsou a nikdy se mi nestalo že by do výběhu k mým prasatům divočák přišel.

Jen doporučuji rozdělit výběh na několik částí a pravidelně je přehánět. Jinak vám z pozemku udělají měsíční krajinu.

20.3.2020 17:15
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.125

Přesně jak říká Martin, já jen nemám el.ohradnik ale jen kůly a 2 prkna nad sebou,4 dospělí 0,25 ha a zvoráno řádně,taky hned u lesa a vše ok

Přidejte reakci

Přidat smajlík