Narozeni telete - hlášení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2020 12:41
Zandulkaaa95

XXX.XXX.213.117

Zdravím.. Obracím se na Vás s dotazem a hledám nekoho, kdo mi pomůže. Včera se nám narodilo telátko a teď řeším, jak je to s hlášením. Stačí zaslat nějaký vyplněný formulář a oni mi pak pošlou kartu a ušní známky? Nebo je třeba ušní známky nejdříve někde objednat? Děkuji za vaše odpovědi a rady (jsem v tomto nováček).

27.3.2020 19:17
dad

XXX.XXX.64.31

UZ už máte mít doma připravené.
Hlášení se provádí papírově nebo elektronicky. Doporučuji elektrickou formu. Jak jste si přihlásili kravičku ?
Takže teď rychle objednat UZ. Vytisknout hlášenku z PF nebo vyplnit el. A jak přijdou UZ tak vyplněné hlášení a odeslat.
Ono když to bude s malým zpožděním tak se to taky nepo.

27.3.2020 19:59
xchipsy

XXX.XXX.20.239

Hlavně je základ mít registrované hospodářství (i když věřím, že mít krávu "načerno" si snad nikdo nelajzne..)
Pak další postup jak psal Dad.

28.3.2020 07:27
dad

XXX.XXX.64.31

Xchipsy, ono je stále dost lidí co chtějí něco ( telátko) jen na hraní, nebo sežrání pro sebe a nechtějí se zaobírat papírováním. Pak se jim zželí zvířátka a sehnat ID není problém a hned je tele které není jak nahlásit.
Nechceš dva býčky bez známek ?

28.3.2020 09:29
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Nechci Teda, krávu chci už několik let, ale zatím to doma neprošlo. Snad jednou...

28.3.2020 10:48
dad

XXX.XXX.64.31

Příští týden má odjet Betty do Krkonoš. Rád bych hned přivezl RPíka pro Jůlu a 'loňský' tele s neregistrovaným teletem z ledna než vychladne chlív. Bude to trvat, ale už pro mladou hledám nové majitele. Možno i s registrovaným teletem.
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Kdo zvládne systém má vyhráno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík