Krmení telátka / krávy

Holštýnské (H)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2020 19:38

Dobrý den, koupili jsme si telátko, holštýnku. Jsou jí 4 měsíce a krmíme jí zatím jenom senem. Můj dotaz zní, kolik krmení (balíků senáže či sena) spořádá taková kráva třeba za měsíc, když dojí? Děkuji moc za odpověď.

21.6.2020 21:00
dad

XXX.XXX.64.31

No jestli chcete krmit jen senem nebo siláží tak potěš koště.
Počítejte minimálně 20 kg sena nebo 50 kg senáže na den. Ono není balík jako balík.
Chtělo by to však pestřejší KD alespoň při odchovu, ale i do budoucna ! Jinak se nemusíte setkat s úspěchem, který si slybujete.

22.6.2020 19:40

dad napsal(a):
No jestli chcete krmit jen senem nebo siláží tak potěš koště.
Počítejte minimálně 20 kg sena nebo 50 kg senáže na den. Ono není balík jako balík.
Chtělo by to však pestřejší KD alespoň při odchovu, ale i do budoucna ! Jinak se nemusíte setkat s úspěchem, který si slybujete.

Děkuji za příspěvěk, jalovici máme jako rodinnou kravku na mléko pro svojí potřebuju, nečekáme žádné zázraky a ani nechceme mít doma zničenou rekordmanku jako mají ve velkochovech. Máme jí od místního hospodáře, který krmí své dojnice senáží (luční, ovesnou a jetelotravní + vojtěškové seno). Kukuřicí bych se bál krmit, ani nevím jak by to stíhala žrát, myslím si, že by to dřív schnilo než by jsme sdělali balík, a co si popravdě budem, ta chuť v mléce je rozeznatelná, když se krmí senáží a nebo siláží.

23.6.2020 20:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji za příspěvěk, jalovici máme jako rodinnou kravku na mléko pro svojí potřebuju, nečekáme žádné zázraky a ani nechceme mít doma zničenou rekordmanku jako mají ve velkochovech. Máme jí od místního hospodáře, který krmí své dojnice senáží (luční, ovesnou a jetelotravní + vojtěškové seno). Kukuřicí bych se bál krmit, ani nevím jak by to stíhala žrát, myslím si, že by to dřív schnilo než by jsme sdělali balík, a co si popravdě budem, ta chuť v mléce je rozeznatelná, když se krmí senáží a nebo siláží.

Teda já nejsem žádný chovatel, ale mléčnou krávu krmit jenom objemným krmivem se mi nezdá. I když nechcete mít doma zničenou rekordmanku, nějaké jádro bych navrhovala (šrot, mláto...) + samozřejmě minerální liz. Jistě odpoví povolanější.

26.6.2020 11:57
dad

XXX.XXX.97.106

Taky mám jednu pro radost. Hollšýn je mléčné plemeno, takže jen na seně pokud má dobré mléčné předpoklady budete mít žebřiňák potažený kůží. Chtělo to vybrat něco méně náročného.
Zajímalo by mně kde se berou ty řeči, že je mléko cítit siláží - senáží. Oboje si dělám sám a v mléce krávy a koz to není na chuti poznat. Jen je ho míň když konzervovaným nekrmím.
Malý balík senáže je do 60 kg. To máte na den. Není se co zkazit. Ze sudu se odebírá horní vrstva. Taky se nekazí. Chce to ten Váš systém chovu ještě probrat.

27.6.2020 11:18
lukasel

XXX.XXX.30.253

Nereste co a jak na netu ale reste to u toho od koho jste nakoupily(predpokladam ze nema katastrofalni podminky chovu) nebo s nekym z provozu. Osobne lepe popisete vase moznosti a predstavy, popripade mate moznost ukazat vase moznosti. Tady se to horko tezko dava dohromady.

27.6.2020 21:36
dad

XXX.XXX.64.31

Však to hezky píše. Jaké má představy a z čeho pochází.
Jen se ptá kolik si má sehnat sena až vyroste a bude dojít.

28.6.2020 20:18
lukasel

XXX.XXX.30.253

Jo vsak ja nerikam ze pise blbosti nebo tak neco jen mi prijde lepsi takovy veci resit primo v realu...fandim vsem s realnou predstavou co chteji zacit...sorry jestli to vyznelo nejak blbe

1.7.2020 01:04

Děkuji moc za komentáře. Zdědili jsme 3ha louky, senáže si necháme udělat, nemáme techniku aby jsme si to dělali sami, a proto se ptám, kolik toho potřebuji, abych třeba zbytek balíků mohli třeba prodat, krávu jsme kdysi měli, před lety, takže vím že se to nekrmí jen objemným krmivem, ale i jadrným, máme zajištěné šroty, lizy a další doplňky stravy jako např. tu zminovanou melasu.. nebude se mít u nás špatně nebojte je to naše Mája, teda hlavně dceřina

Přidejte reakci

Přidat smajlík