Odchov vietnamských selat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.9.2020 12:04
Podkozelkou

XXX.XXX.217.149

Pěkný den,

před 5 dny se mi poprvé narodila vietnamská prasátka. Prasata mají veliký travnatý výběh s přístřeškem. Kance jsme zavřeli do předem připravené části (uzavíratelné) přístřešku, selátka jsem přenesla také do přístřešku pod lampu a bachyni jsme tam navedli a raději zatloukli dvěma prknama. Tak a teď dotaz. Nemohu nikde na netu najít, čím selátka přikrmovat, jen info, že se přikrmují od 10ti dnů. Dále netuším, kdy a zda vůbec mám pustit kance (nejraději bych ho tam asi nechala, bojím se o selata). Bachyně si nyní již prorvala jedno prkno a pouští selata ven, což je v pořádku, takže uvažuji, zda mám také odstranit už ty prkna, tudíž ona se selaty bude ve výběhu a kanec zavřený.
Dále se v 10ti týdnech mají selátka odstavit od matky - jenže já mám jeden výběh, mohu je tam nechat společně?

Moc děkuji i za jakékoli jiné rady ohledně odchovu našich selátek!

25.9.2020 20:31
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.114

Vůbec je nezatloukejte ať mají volnost,kance pusťte jen k nepříbuzné svini až budete chtít selata když ho tam pustíte teď hned zase bude skákat, udělejte mu sólo výběh s bydlením,kanečky vykastrovat cca ve 3 týdnech a můžete je nechat se sviní začnou žrát ve 4 týdnu

26.9.2020 08:43
xchipsy

XXX.XXX.225.73

"začnou žrát ve 4 týdnu" - a na takovou hloupost jste přišel jak?

26.9.2020 22:14
juhaj

XXX.XXX.164.121

Samce jsme nikdy neoddělovali, ve výběhu bylo víc bachyněk, při porodech si navzájem pomáhají a selata krmí všechna dohromady. Nijak jsme nedokrmovali, brala si od mámy a tatíček.

27.9.2020 07:07
Jirka.pechy

XXX.XXX.20.114

A v kolika týdnech začínají žrát příkrm vaše selata????opravdu by mě to zajímalo

Přidejte reakci

Přidat smajlík