Uživatel s deaktivovaným účtem

dad
napsal(a):
Kus papíru
Bio jatky neporáží nebio hovězí
Jatky nebio i z bia nemůžou prodat bio
Takže když v řeznictví nabízejí bio hovězí, je poražené na bio jatkách? Pochopila jsem správně? A v čem je rozdíl? Myslím těch jatek.

napsal(a):
Takže když v řeznictví nabízejí bio hovězí, je poražené na bio jatkách? Pochopila jsem správně? A v čem je rozdíl? Myslím těch jatek.
mají na to lejstro

napsal(a):
mají na to lejstro
To je mi jasné. Na základě čeho to lejstro dostanou? Nerýpu, ptám se.

dad
napsal(a):
Na základě projektové dokumentace, schválení k provozu a žádosti o ISO a asi i další legislativě, podmínkou bude asi důkladnější administrativa.
Díky, aspoň jsem se začetla a zapřemýšlela.

Takže bio jatky nemusí nutně znamenat humánější porážku zvířete?!? Je to defakto jen " ten papír"? Chápu to dobře?

napsal(a):
Takže bio jatky nemusí nutně znamenat humánější porážku zvířete?!? Je to defakto jen " ten papír"? Chápu to dobře?
co si představujete pod pojmem humánnější porážka?
usmrcování zvířat upravuje zákon na ochranu zvířat proti týrání, tam máte jasně popsáno, kdo a jak.
žádný speciální podmínky pro ekologické zemědělství nejsou.
speciální podmínky, teda úlevy, si můžou vyjednat leda židi a musla. jakože přeskočí omráčení.

napsal(a):
co si představujete pod pojmem humánnější porážka?
usmrcování zvířat upravuje zákon na ochranu zvířat proti týrání, tam máte jasně popsáno, kdo a jak.
žádný speciální podmínky pro ekologické zemědělství nejsou.
speciální podmínky, teda úlevy, si můžou vyjednat leda židi a musla. jakože přeskočí omráčení.
Mně taky napadlo, jestli tam prostě nejsou přísnější na etiku. Co si budeme namlouvat, na jatkách pracují různí lidé. Já tam strávila rok a ne vždycky se teorie kloubila s praxí.

napsal(a):
Mně taky napadlo, jestli tam prostě nejsou přísnější na etiku. Co si budeme namlouvat, na jatkách pracují různí lidé. Já tam strávila rok a ne vždycky se teorie kloubila s praxí.
Teorie a praxe to jsou vzdálené světy. Bohužel. Ale asi jsme se oba najivni..

No a o jaké dokumenty Vám jde konkrétně ? Podle toho co tu psala paní MVDr. Bodlinka tak jediný rozdíl je v tom , že ty jedni poráží jen konvenční a ti druzí výhradně bio. A rozdíly v požadavcích nejsou žádné. Alespoň tak jsem to pochopil já. Takže třeba zkusit stránky státní veterinární zprávy ?
No musím najít právě rozdíly mezi bio porážkou a normální. Jediné co jsem našla, tak jen to, že se nesmí používat elektrická stimulace při nahánění. Jinak právě nic. Snažím se najít, jak konkrétně má tedy probíhat porážka na bio jatkách a vždy najdu jen dokumenty, co se právě týkají normálně jatek, ale nic o tich bio.

u porážky - zabití zvířete - není žádný rozdíl.

Psočka
napsal(a):
Tak Vám děkuji, v tom případě nechápu, co mám tedy najít.
asi špatně chápete zadání

Psočka
napsal(a):
Tak Vám děkuji, v tom případě nechápu, co mám tedy najít.
Můj názor - způsob porážky je stejný, možná zacházení se zvířaty před tím? Jako třeba zákaz používání elektrických pohaněčů. Teoreticky zjistit přímo na těch jatkách, ale prakticky vás tam nepustí.

ne. rozdíl je v papírech. musíte být schopná vytrasovat jednotlivé kusy od příjezdu na jatky až po maso, aby nedošlo k pomíchání s konvenčním masem.

napsal(a):
ne. rozdíl je v papírech. musíte být schopná vytrasovat jednotlivé kusy od příjezdu na jatky až po maso, aby nedošlo k pomíchání s konvenčním masem.
Takže se to pozná i v řeznictví, když si koupím balíček např. bio kližka.? Že to takhle na bio jatkách zabalí. Jenom se ptám.

jo, ale když chci na jatkách dělat bio, tak prostě musím mít v kanceláři šanon, kde je napsáno přesně, jak to jakože dělám.
a kontrola přijde a bude kontrolovat ty dokumenty.

napsal(a):
jo, ale když chci na jatkách dělat bio, tak prostě musím mít v kanceláři šanon, kde je napsáno přesně, jak to jakože dělám.
a kontrola přijde a bude kontrolovat ty dokumenty.
Jako ve školství. Tam taky inspekce kontroluje papíry a ne, jestli děti něco umí.