Lze rozmixovat skořápky z vajec a dát je praseti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

EriaVita

16.3.2021 18:56
EriaVita

XXX.XXX.160.247

Dobrý den, prosim o radu.
Máme klasické domácí prasátko, má zatím cca 35 kg a vsimla jsem si, že olizuje omitku v chlivku. Asi mu chybí vápník nebo já nevím proč to dělá. Poradite mi?
Krmim ho vším co doma zbyde, zbytky pridávám do namoceneho chleba se srotem, obilim, občas uvařené slupky z brambor, řepa. Napadlo mě, zda muzu rozmixovat skořápky z vajiček a primíchat mu to do žrádla.
Poraďte. Děkuji předem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2021 20:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

EriaVita napsal(a):
Máme klasické domácí prasátko, má zatím cca 35 kg a vsimla jsem si, že olizuje omitku v chlivku. Asi mu chybí vápník nebo já nevím proč to dělá. Poradite mi?
Krmim ho vším co doma zbyde, zbytky pridávám do namoceneho chleba se srotem, obilim, občas uvařené slupky z brambor, řepa. Napadlo mě, zda muzu rozmixovat skořápky z vajiček a primíchat mu to do žrádla.
Poraďte. Děkuji předem.

Já bych mu to "mrskla" celé, bez mixování. Má zuby. Můj pocitový názor.

16.3.2021 22:01
Meelek

XXX.XXX.42.190

Přečtěte si, čím krmil vietnamské prasata pan Roubal a nebudete řešit skořápky.

28.10.2021 23:43
petr008

XXX.XXX.139.160

Váš smysl pro humor mi imponuje

30.10.2021 19:05
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

EriaVita napsal(a):
Poraďte. Děkuji předem.

Zdravím 🙂 Skořápky mu klidně dát můžete jak říkáte lepší rozdrtit.
Tu omitku olizuje protože chce vápno , potřebuje vápník. Což zajistí uhličitan vápenatý . Lepší je koupit plastin, konvit, nutrimix nebo kterykoliv premix pro prasata a dle dávkování mu davat do žrádla😉 v premixech jsou veškeré vitamíny co prasátko potřebuje 😉🙂 Ať se daří

Přidejte reakci

Přidat smajlík