Xy19

XXX.XXX.125.114
Zdravím, zajímalo by mě, jakého plemena mohou být zvířata na obrázku. Díky za odpověď.
Xy19

XXX.XXX.125.114
Děkuji moc, jen tak ze zvědavosti, jak se to pozná? Popř jaká kategorie skotu by to mohla být?
Uživatel s deaktivovaným účtem

spajzka
napsal(a):
Jo a jsem zapomela, holštýnska krev je tam taky
A já vidím hereforda nebo aspoň jeho křížence.
Xy19

XXX.XXX.125.114
Já jsem si úplně laicky (stylem vygooglila jsem si masna plemena skotu a porovnávala 😅) taky říkala možná toho hereforda...
A kategorie - podle žlutých známek “holky” nejspíš jalovicky?
Xy19

XXX.XXX.125.114
Fotka je starší, našla jsem ji v rodinnem albu a prefotila. Tak 60-70 léta???
K veminkum - vždy jsem si myslela ze u masnacek to skoro nejde poznat jak je mají malinký 😅🙈
A ještě jeden dotaz - simental je laicky řečeno masna “odnož” české straceny?
Xy19
napsal(a):
K veminkum - vždy jsem si myslela ze u masnacek to skoro nejde poznat jak je mají malinký 😅🙈
Veminka malinky mit muzou ale rozdil mezi byckem a jalovickou je vam jiste znam a tak tem jalovickam na fotce proste neco chybi
Odnoz...to je hezky receno.
Xy19

XXX.XXX.125.114
Tak rozdíl mezi byckem a jalovickou samozřejmě znám. Dokonce vím i to, ze samci mají ušní známky cervene a samice žluté. Ale rozdílem mezi krávou a jalovici už jsem si zcela jista nebyla (u masných plemen, mléčná bych řekla ze mají to vemeno nepřehlédnutelné 😂).
A mám tedy pravdu s tou “odnoží”, či jak to vlastně je?
Xy19
napsal(a):
Tak rozdíl mezi byckem a jalovickou samozřejmě znám. Dokonce vím i to, ze samci mají ušní známky cervene a samice žluté. Ale rozdílem mezi krávou a jalovici už jsem si zcela jista nebyla (u masných plemen, mléčná bych řekla ze mají to vemeno nepřehlédnutelné 😂).
A mám tedy pravdu s tou “odnoží”, či jak to vlastně je?
s tema znamkama se to porad meni a meni. No ciste teoreticky, kdyby to byly kravy, tak by mely u sebe tele. Nebo jako mlecne kravy, vemeno. Ani jedno tam neni. Neni tam ani pindik ani pytlik, takze jaluvka. A podle vzhledu tak jako tak. U krizencu se velikost veminka hodne lisi, mam masne kravy ktere maji vemeno jak pro tri telata...
A s tou odnozi mate recht
Xy19

XXX.XXX.125.114
Dekuju moc 👍
Xy19
napsal(a):
V 70.letech to byly určitě jalovice českého strakatého skotu, který je příbuzný simentálskému plemeni. Simentál je horský strakatý skot ze Švýcarska. Původně byly dva typy, červený byl Bernský a simentál byl žlutý. U nás, v Německu, Rakousku a Francii se prosadily červené straky, v Maďarsku žluté, stejné jsou i na Slovensku. Udržuje si kombinovanou užitkovost, má dobré nohy, proto byl dřív hojně používán do tahu.