Selata po těžkém porodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2021 19:08
Honza2596

XXX.XXX.25.42

Zdravím,
měl bych dotaz, dnes mi prasnice porodila a byl to celkem těžký porod. Je poměrně velká a chci se zeptat, jakou máte zkušenost. Nechat selata u ní a hlídat, a nebo jí je vždy odebrat a po nějakém intervalu přikládat?
Předem děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2021 20:22

Honza2596 napsal(a):
Zdravím,
měl bych dotaz, dnes mi prasnice porodila a byl to celkem těžký porod. Je poměrně velká a chci se zeptat, jakou máte zkušenost. Nechat selata u ní a hlídat, a nebo jí je vždy odebrat a po nějakém intervalu přikládat?
Předem děkuji za radu.

Jak těžký porod? U prasnic není obvyklý. Byl veterinář? Co znamená, že je poměrně velká? Bojíte se, že je zalehne? Nebo proč chcete hlídat? Odebírání a přikládání selat si upřímně neumím představit.

24.7.2021 20:49
Honza2596

XXX.XXX.0.30

Zaseklo se v ní sele a veterinář dojel až v 6 večer má cca 300 kg a jak je unavená a neohrabaná tak se bojím že nějaké zalehne

24.7.2021 21:05

Honza2596 napsal(a):
Zaseklo se v ní sele a veterinář dojel až v 6 večer má cca 300 kg a jak je unavená a neohrabaná tak se bojím že nějaké zalehne

Aha. Pokud nemáte zařízení jako ve většině velkochovů, kde zalehnutí prakticky nehrozí, tak buď budete hlídat nebo to necháte přírodě a osudu.

24.7.2021 21:44
Honza2596

XXX.XXX.25.42

No tak přesně to jsem si myslel 😁 každopádně děkuji za odpověď 😉

25.7.2021 17:16

Dobrý den. Z vlastní zkušenosti bych první týden hlídal. Jakmile se pak selata i prasnice trocha zorientují už to většinou není potřeba.

25.7.2021 17:18
Honza2596

XXX.XXX.25.42

Jj tak to dělám už je celkem odpočatá a opatrná jen je tam jedno slabší sele jak hlidam tak mu pomůžu k cecku ale vůbec se mi nelíbí je nějaký příkrm který bychom mu mohli dát aby se trošku odrazil díky za radu

25.7.2021 17:45

čos, už by tam dávno měla někde být

a nebo můžete koupit sušák pro prasata

Přidejte reakci

Přidat smajlík