Syrovátka z výroby sýra zpět krávě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2021 14:08
Mlsná koza

XXX.XXX.200.249

Dobrý den,
chci se zeptat obzvláště sýrařů, zdá dáváte syrovátku zpět vypít krávě? My jsme to začali dělat.
Je možné, že po vypití a večerním dojení se díky tomu sráží mléko?
Mléko uložené v lednici po 24 hod vypadá jako řídký pudink.
Může to být tou vypitou syrovátkou?
Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2021 15:21

Mlsná koza napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat obzvláště sýrařů, zdá dáváte syrovátku zpět vypít krávě? My jsme to začali dělat.
Je možné, že po vypití a večerním dojení se díky tomu sráží mléko?
Mléko uložené v lednici po 24 hod vypadá jako řídký pudink.
Může to být tou vypitou syrovátkou?
Děkuji za odpovědi.

To jsem zvědavá, co odpoví ostatní. Já si to teda neumím představit, protože už v předžaludcích se velká část potravy rozkládá na "prvočinitele". I když to se týká hlavně vlákniny. Ale pak je stejně ještě žaludek a střevo.

26.8.2021 15:38
Mlsná koza

XXX.XXX.200.249

No pro nás je to taky záhada. Stalo se to už podruhé. Podezírala jsem špinavý kyblík na mléko, ale vždy je vymyvame a vypařujeme.
A taky bych pochopila horko a zkysnuti mléka, manipulace aj. směrem k lednici trvají asi hodinu, ale tento týden je hodně chladno a prší...

26.8.2021 17:00

Mlsná koza napsal(a):
No pro nás je to taky záhada. Stalo se to už podruhé. Podezírala jsem špinavý kyblík na mléko, ale vždy je vymyvame a vypařujeme.
A taky bych pochopila horko a zkysnuti mléka, manipulace aj. směrem k lednici trvají asi hodinu, ale tento týden je hodně chladno a prší...

Zkuste hodit otázku i na ovce, kozy, i když se jedná o krávu. Přijde mi, že tam chodí víc chovatelů.

26.8.2021 17:38

Dělá to spousta chovatelů a prý problémy nemají. Já osobně jsem to zkoušel kozám i krávě a vůbec o to nestáli. Osobně si nemyslím , že by syrovátka způsobila sražení mléka. Ale na 100% to tvrdit nemohu. Tak to zkuste krmení syrovátkou vynechat a uvidíte.

25.10.2021 19:51
petr008

XXX.XXX.139.160

Míchal jsem syrovátku kozám do krmení a nechtěly to pak žrát, sfině . Pak jsem ji musel vypíjet sám. Nejdřív to šlo, ale čeho je moc, toho je příliš. Jak k tomu přistoupí skot a jeho trávení, toť otázka. Řešení na jistotu je nalít to praseti.

8.11.2021 12:57
Freilach

XXX.XXX.43.141

Slepice se po tom múžou utlouct když se jím tím namočí krmení. Osobně se domnívám že pakliže nemají syrovátku místo stravy že to nic udělat nemůže. Měřili jste kolik to má smetany?

Přidejte reakci

Přidat smajlík