Dobrý den,
chci se zeptat obzvláště sýrařů, zdá dáváte syrovátku zpět vypít krávě? My jsme to začali dělat.
Je možné, že po vypití a večerním dojení se díky tomu sráží mléko?
Mléko uložené v lednici po 24 hod vypadá jako řídký pudink.
Může to být tou vypitou syrovátkou?
Děkuji za odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mlsná koza
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat obzvláště sýrařů, zdá dáváte syrovátku zpět vypít krávě? My jsme to začali dělat.
Je možné, že po vypití a večerním dojení se díky tomu sráží mléko?
Mléko uložené v lednici po 24 hod vypadá jako řídký pudink.
Může to být tou vypitou syrovátkou?
Děkuji za odpovědi.
To jsem zvědavá, co odpoví ostatní. Já si to teda neumím představit, protože už v předžaludcích se velká část potravy rozkládá na "prvočinitele". I když to se týká hlavně vlákniny. Ale pak je stejně ještě žaludek a střevo.

Mlsná koza
napsal(a):
No pro nás je to taky záhada. Stalo se to už podruhé. Podezírala jsem špinavý kyblík na mléko, ale vždy je vymyvame a vypařujeme.
A taky bych pochopila horko a zkysnuti mléka, manipulace aj. směrem k lednici trvají asi hodinu, ale tento týden je hodně chladno a prší...
Zkuste hodit otázku i na ovce, kozy, i když se jedná o krávu. Přijde mi, že tam chodí víc chovatelů.

Dělá to spousta chovatelů a prý problémy nemají. Já osobně jsem to zkoušel kozám i krávě a vůbec o to nestáli. Osobně si nemyslím , že by syrovátka způsobila sražení mléka. Ale na 100% to tvrdit nemohu. Tak to zkuste krmení syrovátkou vynechat a uvidíte.