Highland

XXX.XXX.148.101
Dobrý den,
zdědili jsme s manželem pozemek, býval to sad, ale už se o něj dlouho nikdo nestaral a nás napadlo využít ho jako pastvinu. Ale napřed si hledám informace a ráda bych využila i tady tu diskuzi, samozřejmě mám více zdrojů nebojte :)
Už od mala mám ráda krávy a vzdycky se mi líbilo plemeno Highland/skotský náhorní skot a galloway.
Máme doma králíky, slepice, kačeny a kozy. Ale s krávama zkušenosti žádné nemáme.
Znáte nějaké chovatele tohoto plemene? V jaké ceně se obvykle pohybují?
Na kolik vás měsíčně vyjdou krávy?
Je to zatím všechno jenom zárodek takového plánu...
M.Nb.

XXX.XXX.138.202
Highland
napsal(a):
Dobrý den,
zdědili jsme s manželem pozemek, býval to sad, ale už se o něj dlouho nikdo nestaral a nás napadlo využít ho jako pastvinu. Ale napřed si hledám informace a ráda bych využila i tady tu diskuzi, samozřejmě mám více zdrojů nebojte :)
Už od mala mám ráda krávy a vzdycky se mi líbilo plemeno Highland/skotský náhorní skot a galloway.
Máme doma králíky, slepice, kačeny a kozy. Ale s krávama zkušenosti žádné nemáme.
Znáte nějaké chovatele tohoto plemene? V jaké ceně se obvykle pohybují?
Na kolik vás měsíčně vyjdou krávy?
Je to zatím všechno jenom zárodek takového plánu...
Aby někdo poradil, bylo by asi potřeba dodat více informací - kolik plánujete zvířat, jaká je rozloha pozemku, co ustájení, krmení, skladování hnoje, mechanizace na údržbu pastviny ......co na to sousedi a úřady....?