Zdravím,
pravidelně jsme zásobování vepřovým z kusů, které jsou krmeny zbytky ze školní kuchyně (krom masa samozřejmě).
My máme naše jehněčí a hovězí odchované pouze na trávě, seně a senáží. Dá se říci "bio".
A teď dotaz - dle mě tohle krmení prasat není zrovna to pravé.
Může být chuť masa a hlavně tuku ovlivněna těmi zbytky z kuchyně?
Poslední dobou (3 kusy) cítím takový ne moc dobrý "ocas" při jídle.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten ocas může být kančí zápach. Třeba z nevykastrovaných nebo špatně vykastrovaných(jednokulčák) kusů. Nebo mohlo být maso zapařené. Či bylo skladované v nevhodných prostorech. Tím krmením si myslím by to být nemělo. Pokud se ty zbytky krmí čerstvé. Také jsme měly maso z takto krmených prasat a bylo vždy dobré. Nevím no. Zkuste specifikovat tu pachuť.