Teplota u prasete (26kg)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verča1234

1.1.2022 13:12
Verča1234

XXX.XXX.213.249

Dobrý den, mám dotaz.
Jak srazit teplotu (40, 41) u selete (26kg), dovezeno před týdnem, dva dny jen leží, trochu požrre.
Veterinář dnes nepřijede, tak bych mu chtěla alespoň trochu ulevit. Myslím, že se nachladilo při aklimatizaci na chlivek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2022 13:27

Verča1234 napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz.
Jak srazit teplotu (40, 41) u selete (26kg), dovezeno před týdnem, dva dny jen leží, trochu požrre.
Veterinář dnes nepřijede, tak bych mu chtěla alespoň trochu ulevit. Myslím, že se nachladilo při aklimatizaci na chlivek.

To nebude jenom nachlazení.

1.1.2022 14:11

Verča1234 napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz.

Nechci to tady dávat jako fundovanou radu a dopředu říkám , že JEN PÍŠU JAK BYCH POSTUPOVAL JÁ!
Pokud má prase 26 kg podal bych mu půlku 400mg ibalginu/brufenu.Či pokud máte dětský sirup na horečku tak přepočítat na váhu selete. A po hodině ho přeměřil. Zajistil bych mu dostatečné teplo od spodu v podobě velké vrstvy slámy. Pokud máte možnost dal bych mu tam tepelný zdroj / infralampu, tak aby si samo vybralo zda pod ní vleze nebo ne. Přijměte ho aby žralo a hlavně pilo. Aby jste předešla dehydrataci. Informoval bych veterináře o všem co jste mu podala, případně konzultovat po telefonu pokud to je možné. Ale nechat sele v teplotách a nedělat do pondělka nic mi nepřijde moc dobrý nápad. Ale třeba Vám tu poradí někdo fundovanější.. Ale jak píše kometa to nebude jen nachlazení. Veterinář nejspíš podá ještě ATB nebo nějaký homeopatikum podle toho jakého je veterinář zaměření.

Přidejte reakci

Přidat smajlík