V kolik hodin nejlépe krmit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tomde

15.1.2022 21:47
Tomde

XXX.XXX.173.134

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat v kolik nejlépe krmit prasata. Všude tak koukám, že lidi vstávají už v pět ráno.
Upozorňuji, že prase žádné nemám! Jen se ptám, abych v budoucnu věděla co a jak!

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.1.2022 04:17

Tomde napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat v kolik nejlépe krmit prasata. Všude tak koukám, že lidi vstávají už v pět ráno.
Upozorňuji, že prase žádné nemám! Jen se ptám, abych v budoucnu věděla co a jak!

Ono ani tak nejde o to v kolik ale o pravidelnost. Takže pokud si prase(nebo jiné zvíře) naučíte na dobu která Vám vyhovuje bude to OK. Takže kludně můžete krmit v 10 hodin a pak v třeba 18 hodin. Ale problem bude.pokzd budete krmit pokaždé jinak s velkým rozestupem. Pokud třeba víte , že nebudete mic dodržet konkretní časy(směny v praci třeba) tak je dobré koupit zásobníkové krmivo. To dopníte kdy máte čas a prase se nažere podle sebe. A nezapomínt na dostatek čisté vody k pití.

16.1.2022 08:41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono ani tak nejde o to v kolik ale o pravidelnost. Takže pokud si prase(nebo jiné zvíře) naučíte na dobu která Vám vyhovuje bude to OK. Takže kludně můžete krmit v 10 hodin a pak v třeba 18 hodin. Ale problem bude.pokzd budete krmit pokaždé jinak s velkým rozestupem. Pokud třeba víte , že nebudete mic dodržet konkretní časy(směny v praci třeba) tak je dobré koupit zásobníkové krmivo. To dopníte kdy máte čas a prase se nažere podle sebe. A nezapomínt na dostatek čisté vody k pití.

Přesně tak! Můj devadesátiletý otec občas vzpomíná, jak bylo třeba krmit v naučený čas, jinak by prase zbořilo chlívek.

16.1.2022 10:20
Jezedak Mara

XXX.XXX.174.1

Zdravím 🙂 chtěl bych připsat jen malinký dodatek . Pokud by ste krmila v různých časech ochuzujete se o přírůstek. Ja mam u prasat v kotci taky zásobníkové krmitko kam doplňuji šrot a kolíkovou napáječku nad odtokovým kanálkem připevněnou ke hrazení takže prasátka maji k dispozici krmení a vodu neomezeně ( ad libitum)
Jo a abych nezapomněl, v kotci mám ještě zabetonované koryto kvuli bramboram a zbytkům jidla. Ať se daří 😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík