Eyo

XXX.XXX.244.43
Zdravím, snad se mi tu moc nevysmějete.
Plánuji si sám (prozatím) stáj pro koně a kozy, přemýšlím však i o kravách spíše nějakých zakrslících (dahomey a dexter jsou zatím favoriti), dva kusy (jalovičky nebo kravky).
Je tu někdo kdo krávy na noc boxuje?
Chci na noc zavírat kvůli nevítaným predátorům.
Jak velký máte box?
Dáváte je společně do jednoho, nebo každá má svůj?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eyo
napsal(a):
Zdravím, snad se mi tu moc nevysmějete.
Plánuji si sám (prozatím) stáj pro koně a kozy, přemýšlím však i o kravách spíše nějakých zakrslících (dahomey a dexter jsou zatím favoriti), dva kusy (jalovičky nebo kravky).
Je tu někdo kdo krávy na noc boxuje?
Chci na noc zavírat kvůli nevítaným predátorům.
Jak velký máte box?
Dáváte je společně do jednoho, nebo každá má svůj?
Kde bydlíte, že řešíte predátory? A ostatní spíš budou zajímat vaše zkušenosti a zázemí - pastviny, technika, uskladňovací prostory...
Eyo

XXX.XXX.244.43
O pozemcích se teprve rozhodujeme, a to nejen v Čechách.
Zázemí v tuto chvíli pro zvířata není, tak jako nejsou zvířata, proto teprve plánuji, nechci koupit několik zvířat a poté si uvedomit, že pro ně nemám kde skladovat krmivo, že nemám dostatečně zabezpečený prostor.
Jediná moje otázka je, zda někdo boxuje krávu a jaký prostor pro ní má. Pokud budu mít dvě dexterky, bude jim stačit box 3,4x4,2metru? Nebo raději na noc každá do svého? Pasivní chci aby měli dostatečnou, tak jako ostatní zvířata, budu dokrmovat senem, ráno a večer pravděpodobně něco na přilepšenou. Zkušenosti s vlastnictvím krav nemám, ale mojí prarodiče jich pár měli, takže něco málo vím.
Pokud chcete boxovat i přes pastevní sezónu, tak budete muset kydat hnůj celý rok. Já mám dexterů teď už jen 5 kusů, ale hnoje je po nich celkem hodně. Už se těším na konec dubna kdy je zase vyženu na pastvu a začnu rotovat. Tím mi odpadne úklid hnoje. Pokud nebudete mít za ohradou vlky, tak bych boxování přes léto neřešil. Ušetříte si dost práce a myslím že zvířata taky budou radši na pastvině než zavřené v boxu.
A pokud na boxu trváte, moje krávy by určitě preferovaly společný box. Jsou to velmi sociální zvířata.
Eyo

XXX.XXX.244.43
Dnes jsem koukal i na zahraniční chovy, také mívají pospolu, takže asi bych také boxoval společně. Zavírat chci vlastně jen na noc, a porod. Myslíte, že bude 3,4x4,2m stačit pro dvě kravky, popřípadě kravku s teletem?
Eyo

XXX.XXX.244.43
Díky, díky, konečně se mohu někam posunout