Jak poznám, že se kráva běhá

Jersey (J)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

FarmaKarlenka

9.2.2022 14:39
FarmaKarlenka

XXX.XXX.60.2

Dobry den,
jsem zacatecnik v chovu skotu. Mame 14ti mesicni jalovicku, ktera by se 9.2., tedy dnes, mela zacit behat, nicmene se pry prevozem (mame ji tady cca 10dni) muze rije zpozdit?
Poradite mi, jak to poznam?
Zatim na ni vidim jen zmenu v tom, ze je o neco kontaktnejsi a trosku pobukava...
Hlen z frndy zatim zadny, ani nema frndicku nateklou.
Poradite, kdy je spravna chvile volat inseminatora?
Moc dekuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2022 17:28

FarmaKarlenka napsal(a):
Dobry den,
jsem zacatecnik v chovu skotu. Mame 14ti mesicni jalovicku, ktera by se 9.2., tedy dnes, mela zacit behat, nicmene se pry prevozem (mame ji tady cca 10dni) muze rije zpozdit?
Zatim na ni vidim jen zmenu v tom, ze je o neco kontaktnejsi a trosku pobukava...
Moc dekuji za rady.

Otok vulvy, výtok hlenu, zarudlá sliznice poševní předsíně, ve více kusech je vidět zpočátku snaha o naskakování na ostatní, později na sebe nechá skákat. Neklid, nervozita - když ostatní krávy leží a přežvykují, kráva v říji stojí a bučí. Jinak mít jenom jeden kus je podle zákona týrání.

FarmaKarlenka

9.2.2022 18:38
FarmaKarlenka

XXX.XXX.60.2

My mame samozrejme nyni domluvenou jeste druhou jalovicku, aby prave tahle nebyla sama...

9.2.2022 18:52

u jedné osamělé vytržené ze stáda poznáte říji špatně. nemá na koho naskakovat ani komu držet a nepoznáte, jestli volá býka nebo jakoukoliv jinou krávu.

9.2.2022 22:18
juhaj

XXX.XXX.164.121

No, ona skočí klidně na člověka, zažila jsem i u jedné ve stádě, naše byla rok sama a měli jsme jí na zádec h víc, než bylo milo 😄.

10.2.2022 16:03

FarmaKarlenka napsal(a):
Dobry den,
Moc dekuji za rady.

Já to u té naší Jersiny poznám jen dle bučení. Když jsme ji před pár měsíci prvně připouštěli, tak pouze bučela, ostatní příznaky nebyly znatelné. Říkala jsem muži, ať zavolá inseminátora, ale moc se mu nechtělo, nevěřil, že se běhá. Inseminátor přijel, a též se mu to nezdálo. No až když ji vyšetřil, řekl, že se krásně běhá a zůstala hned na poprvé! Nevím, asi na to mám z domova čuch, takže já jedu jen podle bučení. A dá se to poznat i při jedné krávě. Místo jiné soudružky obtěžovala beránka. Ale taky to je snadnější, že ji máme od telátka, takže ji dobře znám.

FarmaKarlenka

11.2.2022 13:15
FarmaKarlenka

XXX.XXX.60.2

Tak ja to taky tak nejak prubla...behala se bezbpriznaku, takze jsem na to sla vyslovene citem, fakt slo sledovat pouze nepatrne zmeny v chování..a dnes tedy prijel inseminator a rekl mi, ze je to uplne perfektne k inseminaci...tak se podarilo, mam moc radost..tak uvidime, zda se za par tadnu potvrdi brezost sonem...😍.

11.2.2022 13:27

FarmaKarlenka napsal(a):
Tak ja to taky tak nejak prubla...behala se bezbpriznaku, takze jsem na to sla vyslovene citem, fakt slo sledovat pouze nepatrne zmeny v chování..a dnes tedy prijel inseminator a rekl mi, ze je to uplne perfektne k inseminaci...tak se podarilo, mam moc radost..tak uvidime, zda se za par tadnu potvrdi brezost sonem...😍.

Gratuluji

17.7.2022 20:40
milcek

XXX.XXX.175.38

zkus estrofan

17.7.2022 21:05

milcek napsal(a):
zkus estrofan

S křížkem po funuse.

Přidejte reakci