Tele jako domácí mazlíček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vejsada

9.4.2022 14:39
Vejsada

XXX.XXX.143.57

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla co vše potřebuji a zda je to vůbec možné.
Ráda bych si pořídila telátko ale jen jako domácího mazlíčka.
Je to reálné....děkuji 😉

Passerby

9.4.2022 17:14
Passerby

XXX.XXX.254.253

To zní jako super nápad, je to všeůčelný až povyroste budou z něj bezva stejky

Liptos

9.4.2022 17:48
Liptos

XXX.XXX.47.29

Podřezat vykuchat a sežrat mozek vnitřnosti nejlepší na paprice

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2022 17:52

Vejsada napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla co vše potřebuji a zda je to vůbec možné.
Ráda bych si pořídila telátko ale jen jako domácího mazlíčka.
Je to reálné....děkuji 😉

Ne, chov jednoho telete je považován za týrání. Ale stejně si děláte legraci, že jo?

Vejsada

9.4.2022 19:21
Vejsada

XXX.XXX.143.57

Určitě nedělám, myela jsem to vážně.
KdZ jedno není možné tudíž do páru. Zajímá mě co vše k tomu potřebuji, jako nějakou kontrolu od veterináře či povolení.
Rozhodně ne na jídlo.

9.4.2022 22:14

A to jako mazlíčka chcete mít normálně ve chlívě (inu proč ne, když se chovají například okrasné kozy...), anebo ta šílenější verze, doma v baráku? A co s ním jako chcete přesně dělat? Ono se toho moc nedá. Vrcholem té naší kravky je chození na procházky, k zápřahu jsme se žel nedostali, ale předně nám slouží na mlíko. Máte vůbec s dobytkem nějaké zkušenosti? Asi moc ne, když se tu ptáte, že... No každopádně musíte mít registrované hospodářství, než si vůbec půjdete to tele koupit... A jaké plemeno byste chtěla?

10.4.2022 09:28

Vejsada napsal(a):
KdZ jedno není možné tudíž do páru. Zajímá mě co vše k tomu potřebuji, jako nějakou kontrolu od veterináře či povolení.
Rozhodně ne na jídlo.

registrované hospodářství, stájový deník, ušní známky

chlév a stodolu

kontroly od veterináře budou pravidelné, plus státňáci si řeknou, jaké a jestli chtějí udělat vyšetření

10.4.2022 09:29

Vejsada napsal(a):
Rozhodně ne na jídlo.

A to je chcete mít doma nebo ve stáji? A počítáte s tím, že roztomilé telátko jednou vyroste? Jinak viz BruFen - potřebujete číslo hospodářství + krmení, zajištění odvozu hnoje, úpravu paznehtů (cca 2x ročně), 1x ročně odběr krve kvůli zdravotním zkouškám. Co mě tak napadá.

Junda

10.4.2022 09:31
Junda

XXX.XXX.36.154

Mějte kravku normálně na mlíko a můžete užívat běžných dnů soužití. Do domu ji netahejte, nejlíp normálně chlív a louku a když se jí budete věnovat, bude vám to vracet.

https://www.youtube.com/watch?v=ydddaVf38PI

10.4.2022 10:12

Junda napsal(a):
Mějte kravku normálně na mlíko a můžete užívat běžných dnů soužití. Do domu ji netahejte, nejlíp normálně chlív a louku a když se jí budete věnovat, bude vám to vracet.

https://www.youtube.com/watch?v=ydddaVf38PI

Měly by být aspoň dvě. A u toho mazlení v 0 30 bych byla hodně opatrná. Stačilo, aby se kravka ohnala po mouše a slečna by šla na plastiku obličeje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík