Vejsada

XXX.XXX.143.57
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla co vše potřebuji a zda je to vůbec možné.
Ráda bych si pořídila telátko ale jen jako domácího mazlíčka.
Je to reálné....děkuji 😉
Passerby

XXX.XXX.254.253
To zní jako super nápad, je to všeůčelný až povyroste budou z něj bezva stejky
Liptos

XXX.XXX.47.29
Podřezat vykuchat a sežrat mozek vnitřnosti nejlepší na paprice
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vejsada
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla co vše potřebuji a zda je to vůbec možné.
Ráda bych si pořídila telátko ale jen jako domácího mazlíčka.
Je to reálné....děkuji 😉
Ne, chov jednoho telete je považován za týrání. Ale stejně si děláte legraci, že jo?
Vejsada

XXX.XXX.143.57
Určitě nedělám, myela jsem to vážně.
KdZ jedno není možné tudíž do páru. Zajímá mě co vše k tomu potřebuji, jako nějakou kontrolu od veterináře či povolení.
Rozhodně ne na jídlo.

A to jako mazlíčka chcete mít normálně ve chlívě (inu proč ne, když se chovají například okrasné kozy...), anebo ta šílenější verze, doma v baráku? A co s ním jako chcete přesně dělat? Ono se toho moc nedá. Vrcholem té naší kravky je chození na procházky, k zápřahu jsme se žel nedostali, ale předně nám slouží na mlíko. Máte vůbec s dobytkem nějaké zkušenosti? Asi moc ne, když se tu ptáte, že... No každopádně musíte mít registrované hospodářství, než si vůbec půjdete to tele koupit... A jaké plemeno byste chtěla?

Vejsada
napsal(a):
KdZ jedno není možné tudíž do páru. Zajímá mě co vše k tomu potřebuji, jako nějakou kontrolu od veterináře či povolení.
Rozhodně ne na jídlo.
registrované hospodářství, stájový deník, ušní známky
chlév a stodolu
kontroly od veterináře budou pravidelné, plus státňáci si řeknou, jaké a jestli chtějí udělat vyšetření

Vejsada
napsal(a):
Rozhodně ne na jídlo.
A to je chcete mít doma nebo ve stáji? A počítáte s tím, že roztomilé telátko jednou vyroste? Jinak viz BruFen - potřebujete číslo hospodářství + krmení, zajištění odvozu hnoje, úpravu paznehtů (cca 2x ročně), 1x ročně odběr krve kvůli zdravotním zkouškám. Co mě tak napadá.
Junda

XXX.XXX.36.154
Mějte kravku normálně na mlíko a můžete užívat běžných dnů soužití. Do domu ji netahejte, nejlíp normálně chlív a louku a když se jí budete věnovat, bude vám to vracet.
https://www.youtube.com/watch?v=ydddaVf38PI

Junda
napsal(a):
Mějte kravku normálně na mlíko a můžete užívat běžných dnů soužití. Do domu ji netahejte, nejlíp normálně chlív a louku a když se jí budete věnovat, bude vám to vracet.
https://www.youtube.com/watch?v=ydddaVf38PI
Měly by být aspoň dvě. A u toho mazlení v 0 30 bych byla hodně opatrná. Stačilo, aby se kravka ohnala po mouše a slečna by šla na plastiku obličeje.