Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.6.2022 21:57
Tadisek Koláček

XXX.XXX.19.118

Dobrý den chtěl bych se zeptat na takovou věc .. Co mám dělat když třídenní telátko nechce pít ani jíst a postaví se na nohy jen na 10 max 20 vteřin a je celkově takové slabé .... Takže se ptám co bych měl dělat ..... Budu rád za nějaké rady ... Doufám že nepojde

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2022 08:42

Tadisek Koláček napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat na takovou věc .. Co mám dělat když třídenní telátko nechce pít ani jíst a postaví se na nohy jen na 10 max 20 vteřin a je celkově takové slabé .... Takže se ptám co bych měl dělat ..... Budu rád za nějaké rady ... Doufám že nepojde

Narodilo se v termínu a bez komplikací? Mělo ošetřený pupík? Napilo se po porodu mleziva? Nemá oteklé klouby? Nebo kontraktury? Foto více zblízka by mohlo napovědět. Ale může to být slabší jedinec, který i přes zvýšenou péči uhyne. To se prostě stává. Veterinář to jistí.

13.6.2022 10:06
Nezzie

XXX.XXX.68.186

Viz otázky od komety
Pokud se vám nenapilo ( mlezivo ) a případně do něj nedostanete mléko přes láhev ani sondou ( což zvládá jen zkušený clovek či veterinář ) tak tele uhyne. Osobně už bych měla zavolaneho veta včera.

13.6.2022 14:04

Tadisek Koláček napsal(a):

dostalo do dvou hodin po porodu 2 litry mleziva?

pokud ne, udělejte si rychle telecí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík