Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den, budu za par dni zabijet prase a na zabijacce jsem byl naposledy jako maly kluk...
Premyslim, jak dlouho mam nechat maso odlezet nez ho nacpu do mrazaku? Popripade jak dlouho ho nechat odlezet nez ho zacnu grilovat a udit?
dekuji
melissa
napsal(a):
Před mražením 1 den, před grilováním naložit tak na 3 dny a před uzením náš řezník nechává až 6 týdnů.
S tím mražením a grilováním souhlasím.Ale u toho uzení (Pokud tedy nakládáte nasolené a načesnekované maso do vody) hlavní ukazatel to že voda musí být stále čirá a musí vonět jak zjistíte, že se voda kalí tak buď co nejrachleji vyudit (do pár dní) a nebo vodu vyměnit.Doba je různá podle teploty v létě mi stačí 2 týdny a v zimě klidně 4.
Pihulka

XXX.XXX.35.216
Proc se musí nechat maso viset?
V mase po poražení, postupně nastává posmrtná ztuhlost, ta se projevuje až 4 dny po usmrcení zvířete, takže maso můžete jíst hned po poražení zvířete nebo až po uzrání. V této době není vhodné toto maso jíst, zároveň také nesmí dojít k rychlému intenzivnímu zchlazení, protože pak by maso zůstalo tuhé nastálo. Po počátečním zrání se maso může vakuovat a v tomto vakuu dozrává. Navíc v takovém to stavu můžeme maso zamrazit, aniž bychom se museli bát ztráty živin a chuti.
Zde je odkaz.... http://www.agropress.cz/jak-zraje-maso-po-porazce/
Já nechávám vepřové maso po porážce viset v chladu na nerezových hácích cca 4-5 dnů.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!