Chameleon jemenský - ficus benjamina, jedovatá rostlina?

Chameleon jemenský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2015 15:32
allos94

XXX.XXX.28.24

Dobrý den,

včera jsem si přivezl malého chameleona a pořídil jsem mu do terária Ficus Benjamina, aby měl po čem šplhat. Chtěl bych se zeptat, zda je nebo není tato rostlina pro chameleona jedovatá. Protože se mi stalo, že můj předchozí chameleon normálně okusoval květiny, které měl v teráriu. Mám proto strach, aby se mi neotrávil. Na internetu jsem našel různé diskuze, kde se názory lišily, zda je nebo není jedovatý. Přímo na stránkách myreptiles.netstranky.cz ho jako květinu do terária pro chameleona doropučují, chci se jen ujistit. Měl by to být přímo ficus benjamina "Žíhaná" verze.

Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne :).

25.6.2015 00:11
radiata

XXX.XXX.234.6

Nie je jedovaty. Casto krat je osetreny postrekmi ( hlavne Hornbach, Baumax..), ktore su casto jedovate. Nechat ho urcitu dobu mimo, vonku ba dazdi, pripadne riadne "osprchovat".

Pinec

11.2.2021 15:44
Pinec

XXX.XXX.212.198

Dobrý den mám doma malého chameleona jemenskýho a chci se zeptat jestli je pro něho jedovatý fíkus pryžodárný.

11.2.2021 19:51
Michl

XXX.XXX.106.81

Pinec napsal(a):
Dobrý den mám doma malého chameleona jemenskýho a chci se zeptat jestli je pro něho jedovatý fíkus pryžodárný.

Nemal by byt lebo vacina fikusov neni jedovata pre jemenaka a nemat niekdo skusenosti s ficusom ficus binnendijkii?

Přidejte reakci

Přidat smajlík