Dobrý den,
mám takový problém s cvrčky v terárku. Máme chameleona stáří 8 měsíců. Přítel mu z krabičky ze zverimexu nasypal cvrčky a ve zbytku substrátu v krabičce nejspíš byli larvy cvrčků a ty se v terárku vylíhli. Mame tak u chameleona micro cvrčky. Mame terárko vyčistit a zbavit se jich nebo máme nechat chamíka postarat se o ně? Bojím se aby se z terárka nedostali a neměli jsme je všude po bytě. Bude mít o tak malé cvrčky náš chamík vůbec zájem?
Děkuji za rady.
tina221
napsal(a):
Dobrý den,
mám takový problém s cvrčky v terárku. Máme chameleona stáří 8 měsíců. Přítel mu z krabičky ze zverimexu nasypal cvrčky a ve zbytku substrátu v krabičce nejspíš byli larvy cvrčků a ty se v terárku vylíhli. Mame tak u chameleona micro cvrčky. Mame terárko vyčistit a zbavit se jich nebo máme nechat chamíka postarat se o ně? Bojím se aby se z terárka nedostali a neměli jsme je všude po bytě. Bude mít o tak malé cvrčky náš chamík vůbec zájem?
Děkuji za rady.
Nechte je tam, buď si s nimi poradí nebo utečou, ale sejně dlouho v bytě nevydrží.
Cvrčci po narození potřebují velmi vysokou vlhkost, kterou v běžném bytě nenaleznou. Další co jim v bytě bude chybět, je vysoká teplota (cca 28°C). Pokud můžete, pak lze aplikovat sprej na lezoucí hmyz, který je vyhubí. Lze běžně koupit i kontaktní jedy na hmyz, které se sypou volně např. do rohů atd. Určitě nemusíte mít obavy.
Nejspíše se dospělým cvrčkům povedlo v teráriu nalézt vhodné vlhčí místečko na nakladení a následně se malí cvrčci vylíhli přímo v teráriu. Na to úplně stačí květina v květináči s hlínou...
Buďte v klidu
acheta
napsal(a):
Úmrtnost je dána nákupem z promořených chovů, bohužel v ČR jich je většina. Ze zdravého chovu cvrčci žijí v pohodě. Krmení pouze šváby odborníci nedoporučují. Ale spousta chovatelů takto krmí.
Zřejmě máte pravdu s těmi cvrčky.. Já krmím šváby - mladými, aby nebyli tvrdí, cvrčky dávám také, ale minimálně, a v létě smýkaný hmyz a mouchy, sarančata. Bohužel mi tento poslední chamík nebere zelené, snad se to změní.