Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2018 14:00
tina221

XXX.XXX.82.10

Dobrý den,
mám takový problém s cvrčky v terárku. Máme chameleona stáří 8 měsíců. Přítel mu z krabičky ze zverimexu nasypal cvrčky a ve zbytku substrátu v krabičce nejspíš byli larvy cvrčků a ty se v terárku vylíhli. Mame tak u chameleona micro cvrčky. Mame terárko vyčistit a zbavit se jich nebo máme nechat chamíka postarat se o ně? Bojím se aby se z terárka nedostali a neměli jsme je všude po bytě. Bude mít o tak malé cvrčky náš chamík vůbec zájem?
Děkuji za rady.

21.3.2018 09:49
eli22

XXX.XXX.181.33

tina221 napsal(a):
Dobrý den,
mám takový problém s cvrčky v terárku. Máme chameleona stáří 8 měsíců. Přítel mu z krabičky ze zverimexu nasypal cvrčky a ve zbytku substrátu v krabičce nejspíš byli larvy cvrčků a ty se v terárku vylíhli. Mame tak u chameleona micro cvrčky. Mame terárko vyčistit a zbavit se jich nebo máme nechat chamíka postarat se o ně? Bojím se aby se z terárka nedostali a neměli jsme je všude po bytě. Bude mít o tak malé cvrčky náš chamík vůbec zájem?
Děkuji za rady.

Nechte je tam, buď si s nimi poradí nebo utečou, ale sejně dlouho v bytě nevydrží.

22.3.2018 17:37
tina221

XXX.XXX.181.125

Určitě nevydrží v bytě? Mám strach z cvrččí apokalypsy

22.3.2018 18:25
acheta

XXX.XXX.54.254

Cvrčci po narození potřebují velmi vysokou vlhkost, kterou v běžném bytě nenaleznou. Další co jim v bytě bude chybět, je vysoká teplota (cca 28°C). Pokud můžete, pak lze aplikovat sprej na lezoucí hmyz, který je vyhubí. Lze běžně koupit i kontaktní jedy na hmyz, které se sypou volně např. do rohů atd. Určitě nemusíte mít obavy.
Nejspíše se dospělým cvrčkům povedlo v teráriu nalézt vhodné vlhčí místečko na nakladení a následně se malí cvrčci vylíhli přímo v teráriu. Na to úplně stačí květina v květináči s hlínou...
Buďte v klidu

22.3.2018 18:32
tina221

XXX.XXX.181.125

Děkuji. Tak snad bude vše v pořádku.

23.3.2018 15:02
eli22

XXX.XXX.181.33

tina221 napsal(a):
Děkuji. Tak snad bude vše v pořádku.

Opravdu nevydrží, natož ti malí. Já od cvrčků upustila už dávno, vadila mi mimo jiné velká úmrtnost, přešla jsem na šváby a jsem moc spokojená.

23.3.2018 15:07
acheta

XXX.XXX.54.254

Úmrtnost je dána nákupem z promořených chovů, bohužel v ČR jich je většina. Ze zdravého chovu cvrčci žijí v pohodě. Krmení pouze šváby odborníci nedoporučují. Ale spousta chovatelů takto krmí.

23.3.2018 18:09
eli22

XXX.XXX.181.33

acheta napsal(a):
Úmrtnost je dána nákupem z promořených chovů, bohužel v ČR jich je většina. Ze zdravého chovu cvrčci žijí v pohodě. Krmení pouze šváby odborníci nedoporučují. Ale spousta chovatelů takto krmí.

Zřejmě máte pravdu s těmi cvrčky.. Já krmím šváby - mladými, aby nebyli tvrdí, cvrčky dávám také, ale minimálně, a v létě smýkaný hmyz a mouchy, sarančata. Bohužel mi tento poslední chamík nebere zelené, snad se to změní.

23.3.2018 18:14
acheta

XXX.XXX.54.254

Děláte to správně, potrava má být rozmanitá. Každý chameleon je individualita. Ne každý jde na ovoce či zeleninu. Ale vždy je dobré, pokud si mohou vybrat smajlík.

23.3.2018 19:38
eli22

XXX.XXX.181.33

acheta napsal(a):
Děláte to správně, potrava má být rozmanitá. Každý chameleon je individualita. Ne každý jde na ovoce či zeleninu. Ale vždy je dobré, pokud si mohou vybrat smajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík