Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.195
Já mladé do roka krmím jednou týdně od roka cca co dva týdny či po deseti dnech - dle velikosti potravy a rychlosti vyprázdnění. Hadi umí plavat i se potápet tak se nebojte.
Jinak docela odvaha koupit si jako prvního hada zrovna tmavku. Budete mít prostory na dospělého jedince? Přeci jen nejmíň ty tři metry (pokud samice i o dost víc) vám dá a pár desítek kg to taky bude na váhu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.119
Katydarkned
napsal(a):
Je to samec :) A není to můj první had, je třetí, měla jsem hroznýše a užovku. Díky za info :) Jinak má terárko 2mx1mx1m tak mu to určitě zatím stačí :).
To staci i adult samici do 4,5m s prehledem.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Mám taky krajtu tmavou Albín... Mám ji cca 3-4 měsíce a je jí cca něco málo přes rok... Za tu dobu co jí máme tak se ani jednou nesvlíkala a ani nejedla... Odmítá mi myši a připadá mi, že se jich boji.. Už si s ní nevím rady a mám o ní docela strach...
A ještě bych měla jednu otázku... Našla jsem ji pod šupinama nějaký černý malí broučky... Kupovala jsem ji kůru na udržení teploty a od té doby je má... Tak jsem to vyměnila za nějaký "Chipci" jsou to nějaký dřevěný kousky (neumím to líp popsat) a pořád se těch broučku nemůžu zbavit, spíš naopak, je jich pořád čím dál tím víc..
Karolí 0254
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Mám taky krajtu tmavou Albín... Mám ji cca 3-4 měsíce a je jí cca něco málo přes rok... Za tu dobu co jí máme tak se ani jednou nesvlíkala a ani nejedla... Odmítá mi myši a připadá mi, že se jich boji.. Už si s ní nevím rady a mám o ní docela strach...
A ještě bych měla jednu otázku... Našla jsem ji pod šupinama nějaký černý malí broučky... Kupovala jsem ji kůru na udržení teploty a od té doby je má... Tak jsem to vyměnila za nějaký "Chipci" jsou to nějaký dřevěný kousky (neumím to líp popsat) a pořád se těch broučku nemůžu zbavit, spíš naopak, je jich pořád čím dál tím víc..
https://www.terraristik.cz/paraziti-roztoci/.
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/r/detail/3775/roztoci-u-hadu.