Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2018 17:32
Katydarkned

XXX.XXX.110.119

Zdravím, máme doma krajtu tmavou albína, kterou jsme si koupili na trhách. Je celkem malý cca metr, žere malý potkany. Dnes proběhlo první kremení. Můžu se zeptat, jak dlouho krajta tráví? A kolik vody do "bazénku" mám dát? neutopí se? Děkuji. Kačka :)

15.4.2018 17:52
podlolik

XXX.XXX.57.157

Zdravím, každý had tráví jinak, ale nejčastěji je to od 10 do 25 dnů. Vody můžete dát kolik chcete, neutopí se.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2018 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.195

Já mladé do roka krmím jednou týdně od roka cca co dva týdny či po deseti dnech - dle velikosti potravy a rychlosti vyprázdnění. Hadi umí plavat i se potápet tak se nebojte.
Jinak docela odvaha koupit si jako prvního hada zrovna tmavku. Budete mít prostory na dospělého jedince? Přeci jen nejmíň ty tři metry (pokud samice i o dost víc) vám dá a pár desítek kg to taky bude na váhu...

15.4.2018 22:19
podlolik

XXX.XXX.57.157

Z toho jak je to nahoře napsaný to vypadá na samce. Ti občas nedokončí ani druhou desítku kilogramů.

16.4.2018 11:48
Katydarkned

XXX.XXX.110.119

Je to samec :) A není to můj první had, je třetí, měla jsem hroznýše a užovku. Díky za info :) Jinak má terárko 2mx1mx1m tak mu to určitě zatím stačí :).

Neregistrovaný uživatel

17.4.2018 05:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.119

Katydarkned napsal(a):
Je to samec :) A není to můj první had, je třetí, měla jsem hroznýše a užovku. Díky za info :) Jinak má terárko 2mx1mx1m tak mu to určitě zatím stačí :).

To staci i adult samici do 4,5m s prehledem.

30.5.2018 20:57
Karolí 0254

XXX.XXX.212.42

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Mám taky krajtu tmavou Albín... Mám ji cca 3-4 měsíce a je jí cca něco málo přes rok... Za tu dobu co jí máme tak se ani jednou nesvlíkala a ani nejedla... Odmítá mi myši a připadá mi, že se jich boji.. Už si s ní nevím rady a mám o ní docela strach...

A ještě bych měla jednu otázku... Našla jsem ji pod šupinama nějaký černý malí broučky... Kupovala jsem ji kůru na udržení teploty a od té doby je má... Tak jsem to vyměnila za nějaký "Chipci" jsou to nějaký dřevěný kousky (neumím to líp popsat) a pořád se těch broučku nemůžu zbavit, spíš naopak, je jich pořád čím dál tím víc..

30.5.2018 21:35
lupus4

XXX.XXX.27.117

Karolí 0254 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Mám taky krajtu tmavou Albín... Mám ji cca 3-4 měsíce a je jí cca něco málo přes rok... Za tu dobu co jí máme tak se ani jednou nesvlíkala a ani nejedla... Odmítá mi myši a připadá mi, že se jich boji.. Už si s ní nevím rady a mám o ní docela strach...

A ještě bych měla jednu otázku... Našla jsem ji pod šupinama nějaký černý malí broučky... Kupovala jsem ji kůru na udržení teploty a od té doby je má... Tak jsem to vyměnila za nějaký "Chipci" jsou to nějaký dřevěný kousky (neumím to líp popsat) a pořád se těch broučku nemůžu zbavit, spíš naopak, je jich pořád čím dál tím víc..

https://www.terraristik.cz/paraziti-roztoci/.
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/nemodforum/r/detail/3775/roztoci-u-hadu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík