Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2018 09:30
Tomáš97

XXX.XXX.138.211

Dobrý den, v teráriu mi často praská žárovka v teple časti terária. Napadlo mě ji nahradit jiným topným zdrojem například topnou podložkou nebo topným tělesem do objímky. Která z možností by byla pro hada nejlepší? Popřípadě také o jakém výkonu, aby teplo bylo dostačující. Předem děkuji za odpovědi

18.10.2018 10:51
RZ.Snakes

XXX.XXX.40.106

Čau, takže sejde na tom jak máš terarium velké.. Také jak je vysoko žárovka a kde je umístěna voda pokud je pod žárovkou tak praska kvůli vlhkosti měl jsem stejny problém nebo je možné že máš špatně zakryte kontakty na objímce zkus silikon neutrální. A pokud máš terarium jen na kabel, který na noc vypojuješ z elektřiny tak si to předělej na vypínač a nebude tak často praskat. Největší vliv ma ta vlhkost na odkryte kabely. Jinak abych odpovedel na otazku nejlepe topný kámen had se vyhřeje na něm. Ale spíše bych opravil tu žarovku

18.10.2018 12:27
Tomáš97

XXX.XXX.138.211

Sice jo pod vodou nemá, ale objímkou zkusím určitě ještě postřelovat. Jen bych se ještě zeptal, jaký výkon by měl asi kámen mít, aby teplo dostačovalo? (Pokud bych s objímkou neuspěl)

18.10.2018 15:16
RZ.Snakes

XXX.XXX.124.115

To ti přesně neřeknu protože podle velikosti se mění teplota kterou ten kámen má. Takže hledej kámen co zvládne 25-30 °C na tom kameni hřeje jinak střed a jinak kraj had si sám vybere nejlepší polohu. Ale pošteluj objímku a udělej si jí na spínač a žárovka bouchat nebude. A nebo je ještě možnost vadných žárovek já osobně kupuji žárovky jen v obchodě Eva.. od vietnamce mi praskaly snad každý týden :D

edit: nebo ještě možnost topnou podložku, tam není problém s vybíráním velikostí. ale kazí to design teraria což většina lidí nemá ráda. A já osobně s ní nemám zkušenosti ale podle recenzí a popisů různých podložek by měla být také dobrá

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2018 15:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kameny se obecně moc nedoporučují, spousta z nich topí nerovnoměrně, přehřívá se a špatně se reguluje. Pro hada (obzvlášť takového, jaký se často nesluní, třeba regiusky) jsou hodně dobré podložky - nepřekáží, napíchnou se jednoduše na termostat a vydrží dlouho. Jen pozor, aby pod terárkem proudilo dost vzduchu, jinak hrozí, že podložka způsobí prasknutí skla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík