Had nerad pije, mám pocit že musí být v jednom kuse dehydrovaný

Užovka červená
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2018 19:20
jinnx

XXX.XXX.104.159

Moje užovka (samec, asi 8 let) prostě nerada sama od sebe pije. V terárku má vždy vodu, dokonce v dost velké míse, aby se do ní vešla, ale prostě si jí nevšímá - moc ji nepije a téměř se v ní nekoupe (za těch osm let jsem to viděla asi dvakrát a byly to Vánoce, vydržela tam pár minut...). Problém je, že si myslím, že žízeň má. Často, když rosím terárko, tak ji vidím olizovat kapky na skle, na větvích a na předmětech. Občas na ní stříkám třeba pět minut aby se napila. Proč se ale nenapije sama od sebe? Máte s tím někdo zkušenost? Klidně napište do zpráv. Díky moc

11.11.2018 19:49
nuty

XXX.XXX.59.106

To pití při rosení je normální,určitě pije .To že není pořád naloženej ve vodě ,je taky normál.Podezřelý by byl spíš opak.Mají rádi čerstvou vodu,tak pijou nejčastěji hned po výměně.

11.11.2018 22:47
sokake

XXX.XXX.59.254

Nepíšete, o jakou užovku se jedná, ale asi je to dost jedno. Pokud žije osm let, tak se o ni určitě staráte dobře. Nezmiňujete svlékání, takže se asi svléká bez problémů. Spoustě hadů po nějakou dobu stačí voda jen z rosení a potravy. A koupání je pro leckteré hady zbytečné, tedy pokud nejsou problémy se svlekem. A jestli ji opravdu chcete vidět pít, prostě jí na pár dní vodu nedávejte a pak se nejspíš napije. Jinak znám dost chovatelů, kteří plazům vodu dávají jen třeba jednou týdně, lépe se udrží v čistotě a určitě nestrádají.
Trochu mi ten had připomíná mě - koupe se jen o Vánocích a vodu nikdy nepije.
Pardon, musel jsem.
Vilímek

12.11.2018 12:27
jinnx

XXX.XXX.104.159

Tak asi jo. Had vypadá, že nestrádá, svlek pravidelný a celistvý:) Prostě má asi svoji hlavu:) Díky moc za info.

Přidejte reakci

Přidat smajlík