Had nerad pije, mám pocit že musí být v jednom kuse dehydrovaný
Užovka červenáMoje užovka (samec, asi 8 let) prostě nerada sama od sebe pije. V terárku má vždy vodu, dokonce v dost velké míse, aby se do ní vešla, ale prostě si jí nevšímá - moc ji nepije a téměř se v ní nekoupe (za těch osm let jsem to viděla asi dvakrát a byly to Vánoce, vydržela tam pár minut...). Problém je, že si myslím, že žízeň má. Často, když rosím terárko, tak ji vidím olizovat kapky na skle, na větvích a na předmětech. Občas na ní stříkám třeba pět minut aby se napila. Proč se ale nenapije sama od sebe? Máte s tím někdo zkušenost? Klidně napište do zpráv. Díky moc
Nepíšete, o jakou užovku se jedná, ale asi je to dost jedno. Pokud žije osm let, tak se o ni určitě staráte dobře. Nezmiňujete svlékání, takže se asi svléká bez problémů. Spoustě hadů po nějakou dobu stačí voda jen z rosení a potravy. A koupání je pro leckteré hady zbytečné, tedy pokud nejsou problémy se svlekem. A jestli ji opravdu chcete vidět pít, prostě jí na pár dní vodu nedávejte a pak se nejspíš napije. Jinak znám dost chovatelů, kteří plazům vodu dávají jen třeba jednou týdně, lépe se udrží v čistotě a určitě nestrádají.
Trochu mi ten had připomíná mě - koupe se jen o Vánocích a vodu nikdy nepije.
Pardon, musel jsem.
Vilímek