Hezké poledne přeji!
Dneska ráno jsem se vzbudila a zjistila příjemnou věc - tedy že mi utekla malá užovka červená (asi půlroční, okolo nějakých 50ti cm). Zatím jsem prohledala celý byt a nenašla ji; dveře ven jsou poměrně dost dobře utěsněné, pochybuju, že by se tudy protáhla, stejně tak stoupačky... Všude možně jsem četla, že hledat ji nemá moc smysl, že nakonec vyleze sama, případně že ji mám chytat po večerech - chtěla jsem se ale zeptat na něco jiného. Spousta lidí píše, že svého drahého hada našla až třeba po půl roce. A chtěla jsem se zeptat, pokud s tím má někdo zkušenosti, jestli byl po celou dobu zmizení hada přítomný - myslím tím, jestli je vhodné se vzdálit třeba na dva dny z domu (protože je Silvestr a dokud mi ta malá potvůrka neutekla, tak jsem měla něco domluveného), nebo je lepší být co nejvíce doma a zkoušet ji odchytit?
Možná hloupý dotaz, ale nedá mi to.
Děkuji za odpovědi!
My máme užovky dvě. Červenou a Černou. Utekly nám obě. Ta starší a větší byla nažraná a zvědavá. Tu jsem našel za knížkama (terárium má syn v pokoji) ta menší mladší a vzteklejší (černá) jsem našel v noci pod topením.
Doporučuji zdroj tepla a misku s vodou. (buď přímotop anebo k topení) a ticho a klid. Vyleze nejspíš až potmě a bude ,pro ni v cizím prostředí, mega opatrná.
Ale za teplem a vodou vyleze.
Pokud je ale čerstvě nažraná, tak může někde v poklidu třeba týden v klubíčku trávit.
dej mi pak zprávu (melounci@centrum.cz) jak to s tou Tvojí "tkaničkou" dopadlo.
(ta naše má 170cm)