Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2019 15:15
Marrc

XXX.XXX.97.231

Zdravím, doma mi leží akvárium cca 50x40x40 a přemýšlím nad nějakým využitím, vyhazovat ho zrovna nechci a k akvaristice netíhnu. Přemýšlím nad nějakým využitím a celkem mě zaujal chov nějakých žabek, kontrétně že bych pořídil páreček pralesniček azurových. Snašejí nebo zvyknou si na to, že přístup je nahoře a ne z boku? Vím, že třeba plazy manipulace shora stresuje a není to vhodné i kvůli větrání, ale u nich vůbec nevím, takže nechci riskovat to, že je budu vystavovat stresu při každém krmení či rosení a nakonec uhynou. Na nějaké předělávky si sam netroufnu, jediné co bych vyměnil/předělal je vrchní kryt, který je masivní plastový s jedním otvorem a zářivkou a udělal nahoru poklop, který byl z pletiva, aby to dýchalo. Předem díky za připomínky ;)

14.3.2019 16:17
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Ono by to ani nevadilo.
Já sama mám ubikaci z akvárka. Nahoře je jakoby rám s pletivem. Zepředu a zezadu mám ještě vyvrtané dírky pro lepší cirkulaci vzduchu.

Rosení mi zvrchu přijde přirozenější...

Ony se stresovat nebudou. Obecně ter. zvířata nejsou na mazlení, takže se nebudou stresovat. Když jim tam dáte krmný hmyz, tak si toho ani nevšimnou, protože budou pod kytičkama. Největší stres je vyndávání z tera.

Jako osvětlení je nejlepší led páska, která je studeně bílá. Zářivka nevypadá hezky, neosvítí to tak dobře a navíc by se žabky mohly spálit.

Takže nasaďte co nejvíc kytek, dejte tam hodně kamenů, větviček, mechu apod.

Kdyžtak se ptejte .

Přidejte reakci

Přidat smajlík