Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Natkaa

6.7.2019 17:07
Natkaa

XXX.XXX.168.78

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na úmrtí své želvy. Želvu jsme zimovali když už začalo být hezky dali jsme ji do skleníku s to jsme si všimli náhlého problémů..želva otevírala zobák, hicovala a měla problém s jedním okem, které bylo nateklé, měla hlavu hodně často v krunýři (mysleli jsme, že to bylo z prachu a hicu) Udělala jsem ji výběh venku želva přestala mít problém s dýcháním i měla lepší kondici.
Postupem času se jí začalo lepšit oko pak to oko zase začalo ..jednou bylo dobré pak ne. Když jsme to začali řešit tak to oko bylo pak naprosto v pořádku zcela čisté. Želva jako vždy přijímala potravu, měla vystrčenou hlavu a pochodovala na zahrádce.
Druhý den se kouknu do výběhu poleju želvu vodou a ani se nepohla zvedla jsem jí a byla mrtvá. Nevíte čím to může být? 😢 Želvě nebylo ani 6 let..K veterináři jsme jí nebrali nechtěli jsme, aby ji ještě pitvali.. Už takhle její smrt bereme špatně💔

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2019 17:52

to není žádný náhlý úhyn, když jste na ní čuměli od jara, že je nemocná.

už si prosím nic nepořizujte, ju?

Ji.J.

6.7.2019 18:01
Ji.J.

XXX.XXX.76.190

Dobrý den, možná tuším čím by to mohlo být. Co ale vůbec netuším je to, zda jsem dobře porozuměl dotazu. Nemáte tam téměř žádné potřebné základní údaje mimo "živá - mrtvá".
Pokud jste ale dali želvu ze zimoviště rovnou do skleníku při slunečném počasí, čemuž
její reakce napovídají, tak to ještě vydržela naživu pozoruhodně dlouho. On je to totiž docela proces takové probuzení.

Natkaa

6.7.2019 20:46
Natkaa

XXX.XXX.168.78

Ji.J. napsal(a):
Dobrý den, možná tuším čím by to mohlo být. Co ale vůbec netuším je to, zda jsem dobře porozuměl dotazu. Nemáte tam téměř žádné potřebné základní údaje mimo "živá - mrtvá".
Pokud jste ale dali želvu ze zimoviště rovnou do skleníku při slunečném počasí, čemuž
její reakce napovídají, tak to ještě vydržela naživu pozoruhodně dlouho. On je to totiž docela proces takové probuzení.

Ne my ji hned ze zimování do skleníku nedali. Chovali jsme jí doma v terárium až když bylo lepší počasí dali jsme jí do skleníku.

Natkaa

6.7.2019 21:02
Natkaa

XXX.XXX.168.78

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Problém s okem měla želva v červenci. Neměla to celou dobu. Promiňte nepsala jsem tam všechno do podrobna.
Četli jsme něco na internetu a bylo tam psáno, že může mít želva problém s okem kvůli prachu. (což by vypovídalo o skleníku)
Nevěděli jsme, že to může být něco tak vážného..😥

Ji.J.

6.7.2019 22:11
Ji.J.

XXX.XXX.76.190

Alespoň že tak, to by byla velká chyba. Doufám tedy, že se bavíme o některém středomořském druhu případně o želvě čtyřprsté.
Jinak prach jako primární příčina úhynu je nepravděpodobný. Spíš bych to viděl na nějaké, byť drobné poranění oka a následnou bakteriální či kvasinkovou infekci notně podpořenou skleníkovým přehřátím a tím oslabenou imunitou. K takovému závěru mě vede to, že šlo pouze o jedno oko a ten střídající se stav. Zkoušela se uzdravit po vylepšení podmínek, nepovedlo se.

6.7.2019 22:17
lupus4

XXX.XXX.205.61

prostě jste dokázala utejrat tvora co by žil v OK podmínkách cca70 let za pouhých 6 , někdo to dokáže i za míň,
moc se přimlouvám, fakt už si nepořizujte NIC , děkuji

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

lupus4 napsal(a):
prostě jste dokázala utejrat tvora co by žil v OK podmínkách cca70 let za pouhých 6 , někdo to dokáže i za míň,

Hlavne ze vy ste nikdy neudelal/a chybu co? Vse dokonale bezchybne a nikdy zadnej uhyn... Takovy dokonalisty miluju. Holt se stalo. Poucte se hlavne pro priste a infekce reste s vetem hned.

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 11:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hlavne ze vy ste nikdy neudelal/a chybu co? Vse dokonale bezchybne a nikdy zadnej uhyn... Takovy dokonalisty miluju. Holt se stalo. Poucte se hlavne pro priste a infekce reste s vetem hned.

A pro lupus. Me treba na pulroce chcipla krasna hroznyska... Ha vrozena vada. Na stejnej pruser mi chcipla. I jedna adultka. Srdce. Kdo vi co bylo v zelve. Bez pitvy se neda rict nic

7.7.2019 12:08
lupus4

XXX.XXX.205.61

ale, ale, možná by pomohlo omývat přirození vlažnou vodou...
aby Vám nepraskla žilka, tahala byste pak za sebou nohu

utýraných mladých želv lidmi, co se nezajímají o jejich potřeby jsou stovky (tisíce?) ročně... staraj se (a to jen někteří) až když je pozdě, ostatním je to prostě jedno, no co, koupím jinou

rozumný a pravděpodobný důvod tu uvedl JiJ
Spíš bych to viděl na nějaké, byť drobné poranění oka a následnou bakteriální či kvasinkovou infekci notně podpořenou skleníkovým přehřátím a tím oslabenou imunitou.

Ji.J.

7.7.2019 12:29
Ji.J.

XXX.XXX.76.8

Leithian- pardon že se do toho motám, ale vsadil bych se, že lupus ani bodlinka takto nereagují na chybu. Těch jistě uděláme, byť v dobré víře, každý až až. To lupus za těch cca 15 let na poradnách dobře ví. Ono za ta léta snahy nezištně pomoci občas holt kapku ujedou nervy a to zejména tehdy, když je dotaz položen a formulován tak nešťastně jako se to povedlo zde.
Po sdělení, že v zájmu zjištění aktuální kondice polejete zvíře vodou už situaci nezachrání ani nazvat úhyn úmrtím.

Natkaa

7.7.2019 13:05
Natkaa

XXX.XXX.168.78

lupus4 napsal(a):

Já to vím a hrozně mě to mrzí nemysleli jsme si, že to může být něco tak vážného..ona ta želva ke konci byla opravdu v pořádku vše se zlepšilo..a pak jen umřela..tak jsme to moc nepobirali.
Ale nemusel/a jste tuhle zprávu napsat takhle, že byla utejrana..ptala jsem se na důvod proč se to stalo.
A nebojte už po tomhle nic nechci😢

Chelus1

7.7.2019 13:39
Chelus1

XXX.XXX.234.115

A že jste tuhle reagovala naprosto stejně:
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/diskuse/detail/3568580/anakonda-velka

Neregistrovaný uživatel

7.7.2019 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Chelus1 napsal(a):
A že jste tuhle reagovala naprosto stejně:
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/diskuse/detail/3568580/anakonda-velka

Tak to je jinej level deb ility. To je jak vzit si tritydenni slepy stene a divit se ze nechce zrat. Kapku rozdil....

TÁLKA

17.3.2021 09:36
TÁLKA

XXX.XXX.27.94

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Hele, nebuď tak zlá, jů???

17.3.2021 12:00
PiLnÍk

XXX.XXX.102.156

TÁLKA napsal(a):

Vseved0000

18.3.2021 10:03
Vseved0000

XXX.XXX.234.119

Bodlinka _ ráda si zapícha. Hele, rada nad zlato. Lupus4 _ prý sem píše 2o let hovořil Jirka. No. Žilky mu už popraskaly a sedí u pc na vozíku proto ty odpovědi. Leithian _ jediná správná tereristka i její odpovědi. Chovatele želv vítají každý uhyn. Však lupik4 píše. Tisíce utyranych želv. Stovky chovatelů želv si mnou palečky. Taaak, dobře. Máme další Kafky na koupeno želv. Super!! Natkaa _ kup si novou želvu o nic nejde. Lidé i zvířátka umírají. To je život. Pěkně to napsala leithian.

18.3.2021 13:56
Jiří5

XXX.XXX.231.111

Jsem opravdu rád že na zdejší kolektivní snažení dohlíží moudré oko, pravděpodobně to v tom trojúhelníku. Teď už víme do jaké kolonky patříme. Co mě ovšem nechává v nejistotě je, do které kolonky patří Vševěd0000. Chtěl jsem původně napsat do jakého chlívku ale to by vaše ego nemuselo unést a byly bychom s prasklou žilkou na vozíku dva. Zbavte mě prosím této nejistoty a popište alespoň ty nejcharakterističtější vlastnosti vlastní osoby, když už vám to tak hezky jde u ostatních. Tuším že popis bude složitý ale zkuste to, možná pak budu lépe chápat podobné příspěvky.
Děkuji.

Radiata1

18.3.2021 14:35
Radiata1

XXX.XXX.234.161

TÁLKA napsal(a):

Ale že reagujes na 2r starú diskusiu ta nejak netrápi ? Zaklad ze piseš nie? Ta uz davno zelvu odpravila, snad ďalšiu si už nezakupila ako jej radila dalsia "znalkyna" všetkého. Hold niekto ma pocit, ze ked chova "20e" kalifornky,..uz je znalec uplne všetkého. A to hold nieje,staci ju čítať a nazor si urobi kazdy sam.

Selenahozrno

18.3.2021 18:22
Selenahozrno

XXX.XXX.147.161

Chcipla? Koupit novou. Je jich tisíce, jak tu psal. A bude několikrát víc. Hranice zaracha. Zelvata ve skladu. Co s nimi? Sleva o 75% jako řetězce. Byznys of byznus. Zbytek? Asi na polívku vietnamcum. A je vymalováno. Pak se uvidí až coronac19 za 4 roky pomine. Tak se řeší nadbytek zboží. Emerikani zboží pálí pro udržení cen.

18.3.2021 19:45
Jiří5

XXX.XXX.231.111

Aha a já proč je v Rusku taková zima, asi nemají co pálit.
Je to dostatečně pitomá odpověď? Mohu ji případně vylepšit.

18.3.2021 20:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

¨Klííd

Já když čtu podobná "moudra a psychoanalýzy" ala Vševěd a další, tak mne hned napadlo krásný .. Óm mani padme húm

a posléze syslova modlitba

Hlidacipes4

19.3.2021 17:28
Hlidacipes4

XXX.XXX.168.133

Já když čtu tvý "moudrý" odpovědi na dotazy ala všem hned mě napadá, že máš nějaký velký problém se svým "ohromným" egem. a se syslem. Jdi někam / traparna. D) adios brouku

19.3.2021 21:15
Jiří5

XXX.XXX.230.35

lupus4 napsal(a):
¨Klííd

Já když čtu podobná "moudra a psychoanalýzy" ala Vševěd a další, tak mne hned napadlo krásný .. Óm mani padme húm

a posléze syslova modlitba

Určitě máte pravdu, jenže mě vždy překvapí, či spíše zaskočí, že něco takového dokáže udržet myšlenku a ten jistě neobvyklý zázrak ještě oslavit zveřejněním v diskusi. Asi aby si co nejvíce lidí této události všimlo. Žádný jiný důvod nevidím protože s otázkou nemá zpravidla taková odpověď, nebo co to je, nic společného.
To však bývá, zdá se, charakteristickým rysem podobných útoků. Jak může dospělý chlap takto a veřejně zhodnotit např. bodlinku a ještě se nazvat Vševědem to nechápu. Je to normální primitivní a ubohé prase a je dobré takovým občas připomenout že "na každé se vaří voda". Hloupé na tom je, že prase si takovou narážku většinou ani neuvědomí.
Pro zuřivce bych chtěl připomenout existenci S. z. ať neotravujeme slušné lidi.

Nikdonenidokonaly1a1

19.3.2021 22:45
Nikdonenidokonaly1a1

XXX.XXX.173.251

Jiří5 napsal(a):
Určitě máte pravdu, jenže mě vždy překvapí, či spíše zaskočí, že něco takového dokáže udržet myšlenku a ten jistě neobvyklý zázrak ještě oslavit zveřejněním v diskusi. Asi aby si co nejvíce lidí této události všimlo. Žádný jiný důvod nevidím protože s otázkou nemá zpravidla taková odpověď, nebo co to je, nic společného.
To však bývá, zdá se, charakteristickým rysem podobných útoků. Jak může dospělý chlap takto a veřejně zhodnotit např. bodlinku a ještě se nazvat Vševědem to nechápu. Je to normální primitivní a ubohé prase a je dobré takovým občas připomenout že "na každé se vaří voda". Hloupé na tom je, že prase si takovou narážku většinou ani neuvědomí.
Pro zuřivce bych chtěl připomenout existenci S. z. ať neotravujeme slušné lidi.

Zamyslete se, co píšete. Uvědomte si konečně, že diskuse není vaším majetkem, ani vašich spoludiskutujicich ve stálém složení. Naučte se konečně přijmout i kritiku vůči svým neokázalym některým vstupům. Myšleno zejména některé vaše zdejší kology. To, že vám povolil nerv prasete, vás není hodno. Nebo jste odkryl svoji skutečnou tvář ve své podstatě. Ftipny to není. Neumíte být nad věcí? Zkuste to. Prase nechte reznikovi vám poradím. Ti co budou zde se ptát se ptají jako. Aby se tu něco dělo a byla p. Del. Lze to poznat již podle dotazu. Ale je vidět, že se vám všem se to líbí tak asi nic proti disputatu. Že jo. Dobrou noc všem stálým zdejším kámošum. Váš stín.

20.3.2021 00:10
Jiří5

XXX.XXX.230.35

Zamýšlím se, výsledek =
Nepotřebuji být vtipný a v tomto případě jsem ani nechtěl být, na napsaném trvám. Pravdu máte v tom, že "být nad věcí" mě zejména v některých případech opravdu nejde a také v tom že diskuse není mým majetkem. Kritiku snad dokážu přijmout zejména takovou, která je zdůvodněna logickými argumenty.
Tato pasáž, "Ti co budou zde se ptát se ptají jako. Aby se tu něco dělo a byla p. Del. " tou jste mě ale vážně dostal. Pokud to tak opravdu je, nemá žádný význam ztrácet zde čas. Ve své naivitě jsem se domníval že zdejší diskuse je o něčem, k obecnému
prospěchu a ne úplně na nic jen pro tu p. Del. Vezmu si z toho poučení, nebo to alespoň zkusím, nerad bych někomu kazil legraci zvláště když jí, v této podobě, ani trochu nerozumím.

Svetbezhraniccz

20.3.2021 10:59
Svetbezhraniccz

XXX.XXX.175.143

Jiří5 napsal(a):
Zamýšlím se, výsledek =
Nepotřebuji být vtipný a v tomto případě jsem ani nechtěl být, na napsaném trvám. Pravdu máte v tom, že "být nad věcí" mě zejména v některých případech opravdu nejde a také v tom že diskuse není mým majetkem. Kritiku snad dokážu přijmout zejména takovou, která je zdůvodněna logickými argumenty.
Tato pasáž, "Ti co budou zde se ptát se ptají jako. Aby se tu něco dělo a byla p. Del. " tou jste mě ale vážně dostal. Pokud to tak opravdu je, nemá žádný význam ztrácet zde čas. Ve své naivitě jsem se domníval že zdejší diskuse je o něčem, k obecnému
prospěchu a ne úplně na nic jen pro tu p. Del. Vezmu si z toho poučení, nebo to alespoň zkusím, nerad bych někomu kazil legraci zvláště když jí, v této podobě, ani trochu nerozumím.

Ahoj. Přidám se. Jste upřímný a sebekritycky naivni nic si z toho nedělejte. K vysokému věku to patří i je to roztomilý. To že sem někdo prdne nesmysly a všichni na to reaguji je naivní nebo zábava z nudy těch stálých odpovídajících. Nereaguje na blbosti. Klid na síti. Poučil jste se jak píšete že to nemá cenu odpovídat.

20.3.2021 12:51

Svetbezhraniccz napsal(a):
Ahoj. Přidám se. Jste upřímný a sebekritycky naivni nic si z toho nedělejte. K vysokému věku to patří i je to roztomilý. To že sem někdo prdne nesmysly a všichni na to reaguji je naivní nebo zábava z nudy těch stálých odpovídajících. Nereaguje na blbosti. Klid na síti. Poučil jste se jak píšete že to nemá cenu odpovídat.

A na co teda potom reagujete svými nesmyslnými příspěvky Vy?

20.3.2021 19:05
Jiří5

XXX.XXX.230.35

Ale kdepak, nic si z toho nedělám, naopak jsem šťasten že se vám konečně líbím. Jen snad malá rada, dovolíte-li. Příliš na mě hýříte dobrými vlastnostmi, pozor ať nějaké zbydou na vás. Doba kdy i vy budete roztomilý, pokud už nejste, se neodvratně blíží.
Ještě bych se rád zeptal. Proč stále měníte IP? To má nějaký hlubší účel nebo jen proto že můžete? Možná je to nevhodná otázka ale to víte, netaktnost k vysokému věku patří.

Myska3000

20.3.2021 23:12
Myska3000

XXX.XXX.172.178

Jiří5 napsal(a):
Ale kdepak, nic si z toho nedělám, naopak jsem šťasten že se vám konečně líbím. Jen snad malá rada, dovolíte-li. Příliš na mě hýříte dobrými vlastnostmi, pozor ať nějaké zbydou na vás. Doba kdy i vy budete roztomilý, pokud už nejste, se neodvratně blíží.
Ještě bych se rád zeptal. Proč stále měníte IP? To má nějaký hlubší účel nebo jen proto že můžete? Možná je to nevhodná otázka ale to víte, netaktnost k vysokému věku patří.

Ste roztomilý člověk. Jirko. Odpovíte kde komu na jakou koliv. blbost. A to se mi od vás. I libí. 1.co zhovadily dotaz.To Vaša odpověď.. Nenapsal jste volajaku knihu? Třeba. O. Želvach? Bych si ju p recital.No jasneee!

21.3.2021 08:17
Jiří5

XXX.XXX.230.35

Ale no tak pane X! Vždyť víte že odpovím na každou blbost, ne jako vy když neodpovíte přímo ani na slušně položený dotaz který je pro mou zvídavou povahu zásadní. No nic, nemusím vědět vše, stačí když tuším. Začínám však mít o vás starost, neexistuje náhodou na to střídání osobností diagnosa? Pokud to tedy nemáte v popisu práce, v takovém případě se omlouvám.
Zdá se zcela evidentní že máte potřebu mě vytočit, chtěl bych vás upozornit že blahosklonným "Ste roztomilý člověk. Jirko" se vám to určitě nepovede. Poradil bych vám jak by to šlo 100% ale myslím že při pečlivém studiu mých odpovědí na to při své inteligenci přijdete snadno sám. Snažte se!
Předpokládám že mě neodpovíte ale kdo zde rozhoduje zda je dotaz, jak píšete, zhovadilý ? Jste to vy? Je možnost informovat se předem zda je vhodné odpovědět? Rád bych předešel dalšímu mrzení.
Knihu jsem nenapsal a vy? Nebo alespoň nějaký článeček, také bych si rád početl, třeba bych se pobavil.
Hezký den.

21.3.2021 09:26

Jiří5 napsal(a):
Ale no tak pane X! Vždyť víte že odpovím na každou blbost, ne jako vy když neodpovíte přímo ani na slušně položený dotaz který je pro mou zvídavou povahu zásadní. No nic, nemusím vědět vše, stačí když tuším. Začínám však mít o vás starost, neexistuje náhodou na to střídání osobností diagnosa? Pokud to tedy nemáte v popisu práce, v takovém případě se omlouvám.
Zdá se zcela evidentní že máte potřebu mě vytočit, chtěl bych vás upozornit že blahosklonným "Ste roztomilý člověk. Jirko" se vám to určitě nepovede. Poradil bych vám jak by to šlo 100% ale myslím že při pečlivém studiu mých odpovědí na to při své inteligenci přijdete snadno sám. Snažte se!
Předpokládám že mě neodpovíte ale kdo zde rozhoduje zda je dotaz, jak píšete, zhovadilý ? Jste to vy? Je možnost informovat se předem zda je vhodné odpovědět? Rád bych předešel dalšímu mrzení.
Knihu jsem nenapsal a vy? Nebo alespoň nějaký článeček, také bych si rád početl, třeba bych se pobavil.
Hezký den.

Máte krásnou češtinu. Takovou noblesní, prvorepublikovou.

21.3.2021 09:38
raduz

XXX.XXX.123.98

Jak vidím tak někteří přispívající, sem přeběhli z exot. savců že!?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík