Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2019 07:58
sarka8

XXX.XXX.197.230

Jaké želvy vyžadují stejné podmínky (krmení) jako želva ostruhatá (geochelone sulcata)?
Děkuji za odpověď

13.8.2019 11:34
Jiří5

XXX.XXX.50.158

Stigmochelys pardalis. Ne totožné pouze dost podobné jen "měkčí". Biotopy se ale dost liší. To co vydrží sulkáty hned tak někdo neumí.

13.8.2019 11:37
sarka8

XXX.XXX.197.230

Jiří děkuji za odpověď o pardálkách vím taky jako o jediných zkouším kdyby náhodou byli ještě nějaké třeba méně známé :)

13.8.2019 11:43
Jiří5

XXX.XXX.50.158

Není zač. Zkusím pouvažovat, třeba se něco objeví.

14.8.2019 21:36
Jiří5

XXX.XXX.76.173

Tak jsem provedl inventuru a zklamu. Projel jsem ( v hlavě ) Ameriku (obě), Evropu, Asii, Afriku od severu k jihu a přilehlé oblasti a nic podobného tam prostě neleze. Možná ale, že to chce jen více fantazie.
Takový exot jako sulkáta není. Shodují-li se přibližně nároky, tak se zase neshoduje velikost. Děs.
Dalo se to tušit. Kdysi v pravěku, když jsem sulkáty choval, mě nepřestávaly překvapovat.
Jistě máte podobnou zkušenost, ale která želva dokáže ze svého teritoria nekompromisně vystrkat i chovatele? Pro vzrostlého a sebevědomého sulkátího kluka to problém není.
Která želva na volné pastvě přehlédne krásnou luční směs a cpe se starou banánovou krabicí? Sulkátí holka klidně.
Která želva v záchvatu budovatelského nadšení dokáže z velkého výběhu udělat staveniště? Atd.Atd.Atd.
Neznám takovou, škoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík