Dobrý den. Pořídila jsem si svého prvního vysněného hada, ale přítelovi vadí, že hadi konzumují to, co konzumují a to především hlodavce. Je vegetarián jako já, ale já jsem se s tim narozdíl od něj srovnala. On se všelijak snaží, abych třeba za to, že budu mít hada zvládla třeba nekouřit. To já ale odmítám, tak se snažim volit méně radikální ústupek a to krmení hmyzem, který bych klidně obohacovala o vitaminové práškové doplňky. Avšak nechci takto ustupovat, dokud nebudu vědět, že tím mé hadici neublížím.Chci ale vědět, zda had na této steavě bude prosperovat, ne jen přežívat. Předem děkuji za odpověď.
On se všelijak snaží, abych třeba za to, že budu mít hada zvládla třeba nekouřit.
Nejdůležitější věc je si uvědomit, že užovka červená je masožravec!!! Nežere cvrčky, červy, šváby ani zeleninu a i když je masožravec, tak nežere vepřové, hovězí ani kuřecí maso.
Jediné možné krmení jsou hlodavci (myši, potkani, křečci, mastomyši atd.).
Takže buď ji krmte a starejte se o ni tak, jak se má, nebo ji rychle věnujte někomu, kdo to dělat bude.
od člověka, co dává ultimata "buď ....nebo..." rychle, ale rychle pryč, nebo budete jednou hodně nešťastná
Docela by mě zajímalo jak máte naplánované to krmení, nějak si to nedokážu představit.
Budete-li se však snažit tuto pozoruhodnou inovaci opravdu praktikovat ujišťuji vás, že dilema mezi prosperováním či přežíváním rozhodně nebudete řešit příliš dlouho.
Nerad opakuji ale nic racionálnějšího mě nenapadá, pryč s hadem nebo s přítelem.
On nebude až takový problém hada krmit hlodavci, had je totiž stejně u mě doma a tudíž se o něj i já starám. Mám v plánu jej dokud nenabere určitou hmotnost krmit jedním holátkem za 5-7 dní, pak mu budu postupně přidávat poćet a velikost. protože zda li to had vyžaduje, tak tomuto svému snu podmínky samozdřejmě zajistím co nejlepší dokážu. Přítel ostrouhá a hold se naučí, že někoho, koho fascinovali hadi od malička od jejich chovu neodradí. Přeci jenom, on je mladej jako já a má moc rád hlodavce.
hhhh

XXX.XXX.4.220
No, zvažte přece jenom i tu možnost jít do sebe a přestat kouřit a hada nadále krmit tím, co má žrát. Had to přežije, vy taky budete zdravější a ještě si vylepšíte vztah, zkrátka win win win pro všechny zúčastněné
jestli přestat kouřit vám připadá jako radikální ústupek, potom vás ubezpečuju že převést zvíře na potravu, na které nemůže žít je určitě výrazně radikálnější.
(imho já tam žádný ultimátum nevidím)
To mi pripomína ten manželský pár z pred 2 rokov. Obaja boli vegetariáni a keď sa im narodilo dieťa tak od 3 mesiacov mu dávali len Smoothies drinky. Samozrejme dieťa umrelo a obaja skončili v base. Už vôbec nerozumiem ľudí ako vegán, vegetarián a všeliaky iný án, čo chcú ľudské predsudky aplikovať na zvieratá. Takže váš priateľ chce teoreticky obrátiť na vegetarianstvo..Levov, Tigrov, psov, ryby, mačky, plazy, vtáky a všetky mäsozravce v známom aj neznámom vesmíre. A stakým človekom chcete žiť? Len potom nezabudnite jedného dňa dávať 3 mesačnému dieťaťu šalatové listy a cumlať mrkvu. Aby ste si nemysleli, že vás chcem uraziť aj moja pani manželka je už 17 rokov vegetarián a chováme ak exotické tak aj naše druhy (farma, Terárium, akvarium, riparium aj insektarium) a v živote ju ani nenapadlo, niečo ako...hmm...prečo tomu dávame kuriatka a myšky..veď mu dajme paradajky...na druhú stranu máme aj 4 kravy na farme a tiež nikoho nenapadlo..veď načo trávu..dajme im pečený bôčik...priateľovi povedzte, že chod prírody musi rešpektovať a nie do neho ťahať morálne presvedčenia. Prajem vám pekný deň a úspešný chov.
Zdravím, s tím přežvýkavcem už nejsem. Choval se ke mě pomalu jak k majetku a musela jsem já být vegetariánka i přes silnou chudokrevnost. Hady chovám stále, samec užovky červené vyrostl v neskutečně silného jedince. Jsou mu tři roky a měří odhadem 160/170 cm. Krmim ho samozřejmě myšmi odpovídající velikosti. Nedávno jsem si koupila i vysněného epicrates cenchria poddruh maurus. Je to ještě malé mládě, které hezky roste a je zvědavoučké a ač se o tomuto druhu říká, že jeho mláďata často jsou kousavá, tak tohle po mě nevyjelo ani jednou. Mám prcka moc ráda a toho užováka taky, vždy když mi je smutno, tak se na ně třeba jen podívám a je mi zas o něco lépe. Mám i jiného přítele, ten naštěstí po mě nechce nic co by škodilo mému zdraví a moje hady má rád.