IvcaPopelka

XXX.XXX.226.34
Dobrý den, chovám chameleona jemenského. Mám ho koupeného od chovatele, jsou mu cca 3 měsíce. Mám ho třetí týden.
Můj problém, nebo spíše otázka, zní, zda je špatně pokud chameleon často pije?
Popis chovu:
Mám samce v terariu o velikostech 80x50x50. Používám osvětlení dvou žárovek - výhřevná 75W + UVB zdroj Reptile UVB 100. 13W. Svítí oběma cca 12h.
Teplota pod zarovkou je cca 30-35 °C, ve středu teraria, kde mám i umístěný teploměr je teplota 25-28°C a u země je teplota kolem 20-22°C. Vlhkost mu udržuji mezi 60-75%. Větrání má 1/3 stropu a na zadní straně terária jeden pruh o cca 5 cm dole a druhý pruh stejné velikosti nahoře. Denně krmím cvrčky z pinzety a některé mu dám do misky, aby si mohl dle potřeby ulovit. Cvrčky mu obaluji ve směsi vápníku s trochou vitamínů. Rosím 2x denně, většinou podle vlhkosti teraria. Hnedka po narosení hledá vodu a jednou mi pil dokonce i ze lžičky ve které byla voda. V teráriu má živou rostlinu, ibišek.
Chameleon je vitální, je světle zelený, leze po terariu všude, kam se dostane. Často ho vídám, jak se vyhřívá pod žárovkou. Má k ni přístup cca na 10 cm od žárovky, k UVB má přístup úplný. Denně sežere 4-6 cvrčků. Mezi větvemi má danou hlubší mušli s vodou, jednou jsem ho viděla z ní pít. Chameleon je čerstvě po svleku, už mu zbývají jen maličké cárky kůže. Jinak v bytě máme neskutečně malou vzdušnou vlhkost, myslíte tedy, že by to mohlo mít nějaký vliv i na chameleona, i když má udržovanou vlhkost terária? Nebo je prostě mladý a proto potřebuje větší přísun tekutin? Nechtěla bych nijak pochybit v chovu, proto vás žádám o radu, zda jsem něco nevědomky nezanedbala, nebo jestli není zvíře nějak nemocné.
Děkuji za odpověď a veškeré rady.