Dendrobates v soužití s jinými druhy

Pralesnička azurová
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavolka

12.8.2020 14:58
Pavolka

XXX.XXX.186.2

Dobrý den,

chtěl bych začít s chovem pralesniček.
Chtěl bych do terária 60x35x35 kolem 5-8 žabek. Myslíte, že je to reálné? Pokud ne, kolik by mělo mít terárium pro tento počet, případně kolika jedinci bych terárium mohl obsadit?
Druhá část tématu, jenž jsem zakládal se týká kombinování žabek. Rád bych měl od každého druhu alespoň pár. Tím myslím (Dendrobates leucomelas, Dendrobates tinctorius, Epipedobates anthonyi např. ... pokud máte jiné doporučení, nechám si velmi rád poradit). Neříkám však, že se musí nutně jednat o druh Dendrobates. Dalším druhem, kterým bych rád terárium společně s nimi obsadil jsou Hyla. Myslíte, že by se druh Dendrobates snesl třeba s takovou Hyla cinerea? Pokud ne, není co řešit a pořídil bych jiné terárium a s jedním či druhým druhem bych počkal. Případně, pokud by jste mi poradili jiný druh žabek se kterými by žily relativně v klidu míru?

Děkuji za odpověď.
Pavel

12.8.2020 16:46
Archie213

XXX.XXX.207.62

Mám teda ve velkém teru 2 phyllobates vittatus a 2 dendrobates auratus a nikdy jsem nezaznamenala žádný problém, ignorují se.
Do takového tera bych dala páreček nějakých "teritoriálnějších" pralesniček - např. d. azureus nebo p. terribilis..
Nebo třeba můžete dát třeba 2 e. anthonyi a 2 p. vittatus..

No.. Když tam bude dostatek úkrytů, tak by se tam žábek mohlo vejít i víc, ale 8 žábek vážně ne .

Přidejte reakci

Přidat smajlík