Dobrý den,
prosím o radu, před 2 měsíci jsem pořídil užovku červenou samičku ( 17g ). Už od začátku často vylučovala moč a tekuté exkrementy. Jelikož jsem to neměl s čím porovnat nepřišlo mě to divné..
Všiml jsem si, že dost pije a po nakrmení zhruba za den vyleze z úkrytu, něco vyprdne a jde se napít a znova pokračovat v trávení.
Aktuálně jsme na 48 g váhy... je aktivní a roste , potravu přijímá bez problémů. Myši jsou mražené avšak zamrazené mnou, žádné pul roční skladové zásoby z netu... asi před 14 dny jsem pořídil další samičku narozenou o 3 dny dříve, s aktuální váhou 65 g a jsou spolu v jednom terra , druha samička má ale hovno pevné a vylučuje velkou pevnou hromádku za 3 dny po krmení... Užovky jsem již dal od sebe, ale velice se bojím nějakého parazita.
V každém vylučování je velké množství tekutin a dnes když sem ji pozoroval jak něco vyloučí, tak to doslova vyprdla až to udělalo zvuk prasknutí bublinkové fólie.
Mám velký strach a tušení, že jde o vážný problém.. nějaké rady? Chystám se nechat udělat rozbor hovinka...