Heterodon odmítá potravu, jak je to s ropuchami - může žrát všechny?

Heterodon nosatý
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

varan.i

27.9.2020 09:05
varan.i

XXX.XXX.99.35

Hezký den všem! Mladí heterodoni mi po 2 měsících bezproblémového žraní začali odmítat potravu. Žádná změna od doby jejich pořízení nenastala. Jelikož se jedná o mláďata nerada bych, aby došlo k větší ztrátě hmotnosti. Zkoušela jsem pachování, porcování holat, ale bez úspěchu. Samice si poslední krmení nakonec hole vzala, měla ho blbě chycené, jakoby ho chtěla lépe nasměrovat, pustila ho, ještě několikrát k němu "čuchla" a šla si po svém. Přemýšlím o pořízení alespoň jedné živé ropuchy, abych mohla v krizové situaci pachovat přirozenou potravou. Můj dotaz : Je možné pachovat i ropuchami, které v Americe nežijí, nebo by byl takový obojživelník pro heterodona jedovatý? Nikde jsem se nedočetla, že by se jim neměly dávat ropuchy z jiných lokalit jako např. Asie. Toxiny u ropuch budou obdobné, ale nerada bych jim přivodila problémy.

27.9.2020 09:40
skeeve

XXX.XXX.158.235

Kazdy (!) nas obojzivelnik je bez vyjimky chraneny, jen u hnedeho skokana je chranena populace a mista rozmnozovani (hlavne teoreticky, bohuzel), takze zadnou manipulaci nedoporucuji, spis zkusit obstarat nektereho obojzivelnika z tech bezne dostupnych na burzach..

27.9.2020 09:40
skeeve

XXX.XXX.158.235

Kazdy (!) nas obojzivelnik je bez vyjimky chraneny, jen u hnedeho skokana je chranena populace a mista rozmnozovani (hlavne teoreticky, bohuzel), takze zadnou manipulaci nedoporucuji, spis zkusit obstarat nektereho obojzivelnika z tech bezne dostupnych na burzach..

27.9.2020 15:38
Pandinus

XXX.XXX.127.59

skeeve napsal(a):

Souhlasím a ještě doplním, že i z české teraristické literatury jsou uváděny z dávné minulosti případy, kdy po pozření našich obojživelníků heterodoni uhynuli (zrovna po pozření Bufo bufo velmi rychle). Možná že by spíš pomohlo jim dát "voraz", hodit je v boxech do chladnějšího prostředí na cca měsíc dva a neřešit jejich odmítání potravy. Nejen někteří heterodoni už touhle dobou reagují na zkracující den, nižší teploty (je zvláštní co lidí nevezme vůbec v potaz, že ještě před 14dny byly teploty i bez ohřevu okolo 26 i v domech a bytech a po ochlazení, než začne topná sezona, nebo se někdo uráčí v domě zatopit, klesnou logicky teploty i v místnostech s terárii nebo racky a to vzdor tomu, že se tam nadále topí žárovkami nebo kabely)

varan.i

27.9.2020 15:52
varan.i

XXX.XXX.99.35

Děkuji moc za reakci. Kdyby šlo o starší/dospělé jedince, odmítání jídla by mě tolik netrápilo. Jedná se o mláďata vylíhnutá v červenci, takže toho tolik za svůj život zatím nepojedla, tak mě to lehce znervóznilo. Ale rozhodně asi bude lepší dát jim oddych a počkat na znovu nakopnutí apetitu. Od užovek toto neznám, ty jsou vyloženě popelnice.

varan.i

27.9.2020 16:23
varan.i

XXX.XXX.99.35

Děkuji za reakci. O našich obojživelnících jsem vůbec neuvažovala.😉
Naskytla se mi možnost pořídit ropuchy, ale jedná se o asijské druhy, proto se do toho raději moc nehrnu, jelikož lokalita výskytu je zcela odlišná od heterodona. Ale lépe asi poslouží žrádelní pauza.