Krajta zelená - chovatelé v ČR, burzy

Krajta zelená
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2021 18:28
MartB

XXX.XXX.129.167

Dobrý den,
Časem bych měla zájem o chov krajty zelené a chtěla bych se zeptat jestli znáte nějaké chovatele který se chovem těchto krásných hadů zabývá a prodává odchovy.

Předem děkuji za každou odpověď.

Neregistrovaný uživatel

12.1.2021 00:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Zeptam se ma to byt vas prvni had? Jestli ano opravdu nedoporucuji zacinat s nimi. Jednak kvuli zachazeni, druhak kvuli narokum a zposledka kvuli choulostivosti a narocnosti. Jeste jsem nezazila laika co by poridil mlade viridisky a dopadlo to pro hada dobre.
A nejde o to ze by nemeli nacteno, nebo se neptali.

12.1.2021 07:52
MartB

XXX.XXX.129.167

Zatím mám krajtu královskou, časem bych chtěla hroznýše, hroznýšovce, a tak. A myslela jsem že bych si ji pořídila tak za 5, 10 let. Jen mě zajímalo jestli jsou v ČR nějací chovatelé kteří prodávají odchovy, nebo jestli jdou koupit pouze na burzách.

12.1.2021 20:24
Pandinus

XXX.XXX.127.59

MartB napsal(a):
Zatím mám krajtu královskou, časem bych chtěla hroznýše, hroznýšovce, a tak. A myslela jsem že bych si ji pořídila tak za 5, 10 let. Jen mě zajímalo jestli jsou v ČR nějací chovatelé kteří prodávají odchovy, nebo jestli jdou koupit pouze na burzách.

Na burzách jsou vesměs k mání odchovy chovatelů, viridisky se sice vozí, ale až na výjimky se tam s importy moc nesetkáte. Burza nerovná se import.

12.1.2021 20:48
MartB

XXX.XXX.129.167

Pandinus napsal(a):
Na burzách jsou vesměs k mání odchovy chovatelů, viridisky se sice vozí, ale až na výjimky se tam s importy moc nesetkáte. Burza nerovná se import.

Děkuji, a za jakou cenu jde sehnat zdravé a dobře rozkrmené mládě.

Nenene

13.1.2021 01:53
Nenene

XXX.XXX.240.234

MartB napsal(a):

Ty si dobra kokosova hlava! za 10 let uz budes ine hady hladat..

13.1.2021 10:18
Pandinus

XXX.XXX.161.10

MartB napsal(a):
Děkuji, a za jakou cenu jde sehnat zdravé a dobře rozkrmené mládě.

Počítejte 7 - 10tis. Pro člověka bez zkušeností se ale vyplatí koupit spíše dospělé zvíře z odchovu.

13.1.2021 11:38
MartB

XXX.XXX.129.167

Pandinus napsal(a):
Počítejte 7 - 10tis. Pro člověka bez zkušeností se ale vyplatí koupit spíše dospělé zvíře z odchovu.

Děkuji, a ještě by mě zajímalo jestli jsou nějaké lokality(zbarvení, nebo jak to mám říct) které jsou méně agresivní. Nebo to je jen kus od kusu (ta agresivita)

13.1.2021 12:12
Pandinus

XXX.XXX.161.10

MartB napsal(a):
Děkuji, a ještě by mě zajímalo jestli jsou nějaké lokality(zbarvení, nebo jak to mám říct) které jsou méně agresivní. Nebo to je jen kus od kusu (ta agresivita)

To bohužel ze svých zkušeností říct nedokážu. Viridisky co jsem měl péči byly jak přes kopírák. Možná ostřejší mi přišli Biaci, ale až tak o moc ne. Když se zhaslo, tak bylo veselo i se sorongy nebo crossy. Zase mláďata mi přišla relativně klidná, pokud sem do nich vysloveně nevrtal, ve srovnání s mláďaty cenchrií, která kousala jak smyslů zbavená.
Určitě s tou kousavostí počítejte jako se standartní vlohou, já jsem aspoň neměl žádnou na tahání (sorong mi při manipulaci prokousl koženou svářečskou rukavici) a měly fajn zvyk mířit na obličej

13.1.2021 16:53
MartB

XXX.XXX.129.167

Pandinus napsal(a):
To bohužel ze svých zkušeností říct nedokážu. Viridisky co jsem měl péči byly jak přes kopírák. Možná ostřejší mi přišli Biaci, ale až tak o moc ne. Když se zhaslo, tak bylo veselo i se sorongy nebo crossy. Zase mláďata mi přišla relativně klidná, pokud sem do nich vysloveně nevrtal, ve srovnání s mláďaty cenchrií, která kousala jak smyslů zbavená.
Určitě s tou kousavostí počítejte jako se standartní vlohou, já jsem aspoň neměl žádnou na tahání (sorong mi při manipulaci prokousl koženou svářečskou rukavici) a měly fajn zvyk mířit na obličej

Děkuji

Neregistrovaný uživatel

13.1.2021 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

MartB napsal(a):
Děkuji

Jak psal vyse. Jako na zacatek doporucuju zvire od dvou let vys. Dospely prebytecny samec obycejne zelene barvy bude stat nejspis mene jak mlade zvire. Ale i tak dusledne vyzvidat jake oresne podminky dane zvire melo pred koupi. Byvaji citlivý na podmínky vlhkost atd a snadno ze dne na den padnou kdyz clovek nedava pozor. Casem to ale vychytate.

13.1.2021 22:22
MartB

XXX.XXX.129.167

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jak psal vyse. Jako na zacatek doporucuju zvire od dvou let vys. Dospely prebytecny samec obycejne zelene barvy bude stat nejspis mene jak mlade zvire. Ale i tak dusledne vyzvidat jake oresne podminky dane zvire melo pred koupi. Byvaji citlivý na podmínky vlhkost atd a snadno ze dne na den padnou kdyz clovek nedava pozor. Casem to ale vychytate.

To jsem taky četla, a potvrdil mě to i známý který má tuto krajtu doma. A myslíte někdo že jde časem hada naučit aby si trošku zvykl na ruku, aby na ní hned neútočil. Aby se nechal s větví vyndat kvůli čištění terárka, nebo trochu na ruku?
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?

https://youtu.be/NkOhiM7PfUo tady ji slečna má naučenou na ruku, aspoň trochu

Neregistrovaný uživatel

14.1.2021 00:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

MartB napsal(a):
To jsem taky četla, a potvrdil mě to i známý který má tuto krajtu doma. A myslíte někdo že jde časem hada naučit aby si trošku zvykl na ruku, aby na ní hned neútočil. Aby se nechal s větví vyndat kvůli čištění terárka, nebo trochu na ruku?

Jo jeden muj ex to umel dokonale. Napred hysterie pak to vypadalo ze dobry na ruce a najednou raf a neb doma nebyl alkohol 15minit nez se pustil kretenek. A to sem ho drzela na svarecsky rukavici kde mi musel vystrelit a zalomit se o 180stupnu aby se mi zaraf do zapesti

Offfff

14.1.2021 00:40
Offfff

XXX.XXX.240.234

MartB napsal(a):

Na ruku si kup naramok, nie viridisa! V tvojom pripade sa na to vy.. A kup si plysoveho.

14.1.2021 10:24
Pandinus

XXX.XXX.127.59

MartB napsal(a):

Jak jsem psal, viridisky byly klidné, když se do nich nevrtalo. Jakmile se rozmotají, lítá to na všechny strany a docela daleko. Slečna na videu má na ruce pouze mláďata a moc prudké pohyby nedělá. Hned následující video
https://www.youtube.com/watch?v=BF3bruy8a6M je s adulty a madam tam s nimi zachází jak pyrotechnik s rozbuškou. Ví dobře proč. 9:13 je tam krásně vidět klasická reakce a výpad, který končí tím, že had při něm úplně spadne z tý krásný trubky :-D Rozhodně to, co je vidět na zmíněných videích nelze ani za mák přirovnávat k manipulaci s constrictory, tmavkami nebo regiuskami.
Určitě se salámoví jedinci najdou jako u všech hadů, ale jedna vlaštovka jaro nedělá

Přidejte reakci

Přidat smajlík