Dobrý den,
mám dotaz mám doma 4 letého kocoura a 2 koťata ve věku půl roku kocourka a kočičku. Čtyřletý kocour žil kdysi se psem který ho honil po bytě takže nemá moc dobré zkušenosti. Před třemi dny jsme si přivezli měsíční fenku křížence asi labradora (zachráněna tak proto měsíční) nemám zkušenosti s pejskama a navic bydlime v bytě, sice u lesa, ale pořád v bytě 3+1.
Pro nás i pro kočky je teď pes dost velké sousto koťata si ji moc nevšímají ale když jo tak ji očichají a pohlavkujou i kousnou až zaječí a ona pak na ně začne vrčet. Jsou teď často na skříni ale přijdou se semnou pomazlit i když pes leží vedle mě.
Čtyřletý kocour (má se psem nemilé zkušenosti ač mu ublíženo naštěstí nebylo)hned po příchodu štěněte začal zvracet. Do teď nacházím menší louzičky po žaludečních šťávách, moc nechce jíst a přijde mi hodně uražený, jsem z toho hrozně smutná, svoje kočičky miliju a nechci jim působit deprese.
Fenka je strašně malinká ještě nemůže ani ven, batolí se, do toho máme králíka což do budoucna bude asi problém.Budeme se muset asi přestěhovat do baráku nebo vůbec nevím co teď mám dělat, je možné že za 2 týdny pujdu do práce a nemůžu tu nechat takhle malé štěně samotné samozřejmě, že hlídání mam tak trochu už zařízené, ale co když nebude moct a jak mam naučit takového malého pejska ven a hlavně od kdy.
Mockrát děkuji za radu vím, že můj případ je asi složitý, ale mam strach o psychickou stránku všech zvířátek, nechci udělat nic špatně, kočkám se věnuji pořád stejně a ujišťuju je, že je miluju stále.
Děkuji za radu, moc mi to pomůže.
Navštivte odborníka který vám vysvětlí že všechna zvířata v problémech se vám rozhodně do srdce nevejdou natož pak do 3+1. Pokud to nepochopíte stanete se časem největším problémem vy osobně a to nejen pro zvířata ale i pro své okolí.
Než budete příště někoho zachraňovat zrevidujte své možnosti. Odpovědnost kterou tím na sebe berete nespočívá v ujišťování zvířete o své lásce k němu ale o umožnění kvalitního života a poskytnutí odpovídající péče.
Vím že jste chtěla slyšet něco úplně jiného ale věřte, je to dobrá rada.
Příspěvek jste zadala do "terarijních zvířat" místo "psů" nebo "koček".
Každopádně na psa nemáte podmínky, starší kocour to asi nedá a hlavně jako nezkušená máte v rukou štěně, ktreré mělo být ještě měsíc u fenky. Pokud pro to mrně (i kočky a králíka) chcete udělat to nejlepší, tak ho někomu dejte. Zkušenému chovateli, který má doma další psi. To štěně potřebuje speciální výživu a kontakt se psi aby ho naučili psímu chování, když už nemá mámu.
Buďte rozumná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

EEvaa
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz mám doma 4 letého kocoura a 2 koťata ve věku půl roku kocourka a kočičku. Čtyřletý kocour žil kdysi se psem který ho honil po bytě takže nemá moc dobré zkušenosti. Před třemi dny jsme si přivezli měsíční fenku křížence asi labradora (zachráněna tak proto měsíční) nemám zkušenosti s pejskama a navic bydlime v bytě, sice u lesa, ale pořád v bytě 3+1.
Pro nás i pro kočky je teď pes dost velké sousto koťata si ji moc nevšímají ale když jo tak ji očichají a pohlavkujou i kousnou až zaječí a ona pak na ně začne vrčet. Jsou teď často na skříni ale přijdou se semnou pomazlit i když pes leží vedle mě.
Čtyřletý kocour (má se psem nemilé zkušenosti ač mu ublíženo naštěstí nebylo)hned po příchodu štěněte začal zvracet. Do teď nacházím menší louzičky po žaludečních šťávách, moc nechce jíst a přijde mi hodně uražený, jsem z toho hrozně smutná, svoje kočičky miliju a nechci jim působit deprese.
Fenka je strašně malinká ještě nemůže ani ven, batolí se, do toho máme králíka což do budoucna bude asi problém.Budeme se muset asi přestěhovat do baráku nebo vůbec nevím co teď mám dělat, je možné že za 2 týdny pujdu do práce a nemůžu tu nechat takhle malé štěně samotné samozřejmě, že hlídání mam tak trochu už zařízené, ale co když nebude moct a jak mam naučit takového malého pejska ven a hlavně od kdy.
Mockrát děkuji za radu vím, že můj případ je asi složitý, ale mam strach o psychickou stránku všech zvířátek, nechci udělat nic špatně, kočkám se věnuji pořád stejně a ujišťuju je, že je miluju stále.
Děkuji za radu, moc mi to pomůže.
Promiňte, ale proč jste si do takových podmínek pořídila další zvíře?Odnesou to nakonec všichni (kocour už začal). Ujišťování, jak je všechny milujete, je na prd.
Ano sháním už štěňátku domov kde by byla kojici fena. Lidi i kdybych měla garsonku tak to štěně zachránim vy by jste nechali štěně jen tak ve sněhu? samotné? Co jsme měla asi dělat nechat ho tam? Nepořídila jsem si ji ja ji zachranila život. Najdu ji rodinu ale vemte si, že to neni jednoduché a za ty terarijní zvířata nemůžu to tahle stránka mi to tam dala děkuji ifauna že ze mě udelali debila.
Poskytuji všem zvířátkům bezpečí. Měli by tohle dělat všichni takže bych toho kreténa který by tam to štěně nechal jenom proto že na nej nemá místo nechala taky ve špíně a posraneho a v zimě....
Mohla jste štěňátko odnest do nejbližšího útulku, městského či soukromého. Mají tam mnohem víc zkušeností s odchovem takto malinkych štěňat, nez vy. A bylo by tam v bezpečí, stačilo by říct, že jste ho našla na ulici a nevíte, co dělat. Misto toho doma dalším 4 zvířatům plus i tomu psovi působíte traumata. Alou shánějte nějaký spolek, útulek, co se o něj postará, FB určitě mate, tak to půjde raz dva. Tohle nebylo rozumné, když najdu venku trpící hříbě, tak si ho taky nevezmu do 1kk, pomůžu mu jinak. Držím palce ať se vám povede co nejrychleji pejska dát do zkušených rukou.
EEvaa
napsal(a):
Ano sháním už štěňátku domov kde by byla kojici fena. Lidi i kdybych měla garsonku tak to štěně zachránim vy by jste nechali štěně jen tak ve sněhu? samotné? Co jsme měla asi dělat nechat ho tam? Nepořídila jsem si ji ja ji zachranila život. Najdu ji rodinu ale vemte si, že to neni jednoduché a za ty terarijní zvířata nemůžu to tahle stránka mi to tam dala děkuji ifauna že ze mě udelali debila.
Poskytuji všem zvířátkům bezpečí. Měli by tohle dělat všichni takže bych toho kreténa který by tam to štěně nechal jenom proto že na nej nemá místo nechala taky ve špíně a posraneho a v zimě....
Kojící fena není úplně nutná (otázkou taky je, jestli by štěně přijala), spíše lidi s dobrým srdcem, kteří to trošičku se zvířaty umí. Já jsem odchoval štěně nalezence cca 10-denní (bylo ještě slepé) na doma dělané náhražce mléka. Dnes už se dá koupit hotové mléko pro štěňata a v tomto věku už taky začíná přijímat jinou potravu. Socializace se psy je asi vhodná, ta moje fenka byla socializovaná s lidmi - s naší rodinou a jiné psy jenom trpěla. Byl to kříženec a neměl jsem a nikdy už mít nebudu lepšího psa. Byla u mně, když jsem šel na zahradu, do lesa, nikdy se nevnucovala, ale vždy přiběhla na zavolání, neměla žádné lovecké pudy - zajíc mohl vyskočit spod noh a nezajímal ji, byla dokonalý hlídač - kamaráda nahlásil symbolickým jedním štěknutím, známého několikerým štěknutím, cizího hlásila už zdálky a nepřestala, pokud v dálce nezmizel. Reagovala na základní povely - přivolání, zákaz, víc jsem nepotřeboval - nikdy jsem jí necvičil, spíše jenom vychovával. Nemusel jse se starat, jestli jsem zavřel branku, když jsem byl doma, nikam nešla, když jsem šel ven, šla se mnou - pokud jsem jí neřekl, aby se vrátila domů. Domů byl vlastně další povel, který ovládala. Samozřejmě vlastnosti jsou dané i genetikou, ale umělý odchov v takto raném věku prostě umožňuje navázat velmi úzký kontakt ... anebo jsem měl jenom štěstí (?).

EEvaa
napsal(a):
Já bych ho tam taky nenechala, ale vzala bych ho nejdřív na veterinu a pak do útulku. Protože vím, že bych se o něj nemohla postarat tak, jak by potřebovalo. A vy taky ne, nezlobte se. Jenom dobrý úmysl nestačí.
Andrýsek3
napsal(a):
Mohla jste štěňátko odnest do nejbližšího útulku, městského či soukromého. Mají tam mnohem víc zkušeností s odchovem takto malinkych štěňat, nez vy. A bylo by tam v bezpečí, stačilo by říct, že jste ho našla na ulici a nevíte, co dělat. Misto toho doma dalším 4 zvířatům plus i tomu psovi působíte traumata. Alou shánějte nějaký spolek, útulek, co se o něj postará, FB určitě mate, tak to půjde raz dva. Tohle nebylo rozumné, když najdu venku trpící hříbě, tak si ho taky nevezmu do 1kk, pomůžu mu jinak. Držím palce ať se vám povede co nejrychleji pejska dát do zkušených rukou.
Nemyslím, že jakákoliv instituce zaručí, že se tam štěně bude mít lépe, pokud tam nepracují stejně nadšení "blázni", jako je paní "zachránkyně". Nakonec je to vždy o lidech, kteří udělají něco navíc .... Ale Váš způsob uvažování je pohodlný (nic ve zlém) - dám ho někam, kde se o něj postarají (a já se starat nemusím). Jak říkám nic ve zlém ...

EEvaa
napsal(a):
Co to štěně jí?

Štefan1
napsal(a):
Nemyslím, že jakákoliv instituce zaručí, že se tam štěně bude mít lépe, pokud tam nepracují stejně nadšení "blázni", jako je paní "zachránkyně". Nakonec je to vždy o lidech, kteří udělají něco navíc .... Ale Váš způsob uvažování je pohodlný (nic ve zlém) - dám ho někam, kde se o něj postarají (a já se starat nemusím). Jak říkám nic ve zlém ...
Možná pohodlný, možná realistický. Bydlím v garsonce, sama, kde už mám 2 kocoury. A práci. Nemohla bych se starat o psí mimino.
napsal(a):
Možná pohodlný, možná realistický. Bydlím v garsonce, sama, kde už mám 2 kocoury. A práci. Nemohla bych se starat o psí mimino.
Ano, jistě, já Vám to taky nevnucuji. Jenom myslím, že bychom měli brát v potaz, že paní to štěně zachránila. Nakonec se obrátila o radu tady a pak taky tu radu akceptovala (napsala, že bude hledat nové majitele) - což teda vůbec není samozřejmé (jak jsem si tady v těch diskusích všiml). Tak si jednoduše myslím, že bychom jí měli ocenit a poděkovat za dobrý úmysl a péči a ne jí vyčítat, co mohla udělat lépe nebo případně zanedbala.
Myslím, že bychom měli vnímat podstatu.
Já jsem ráda, že zadavatelka nenechala někde v sněhu ležet štěně. Taky bych to neudělala, snáz k se zachránit i každé divoke zvíře, které to potřebuje. Ale vezmu ho do záchranné stanice. A málu štěněti bych se snažila najít domov nejlépe v nějaké chovatelské stanici. Protože tam mají lepší podmínky na jeho vypiplání, než já doma.
Proto jsem ráda, že zadavatelka hledá lepší domov i když to tak z prvního příspěvku nevypadalo.
Štefan1
napsal(a):
Tak já jakožto člověk, co se o zvířata zajímá (zadavatelka bude asi taky) vím přesně kam bych zašla nebo zavolala, kde bych si byla jistá, že se o něj postarají nebo mě daji kontakt na někoho jim známého.
Pohodlný, no neznáme se. Ja bych si to štěně klidně vypiplala, ale pouze pokud bych na to měla podmínky, já ty podmínky klidně momentálně mám (za par měsíců mit nemusím) , takže bych si ho i doma mohla nechat. Ale zakladatelka nemá a měla to zvážit rovnou, když to štěně našla. Taky jsem takto z venku zachránila 3 týdenní kotě, nejprve byla veterina, pak jsem volala do depozita, nakonec u nás zůstalo, protože se ukázalo, že se to zvládne a podmínky jsou... Takže jakapak pohodlnost, spíš reálné uvažování na co mám a na co ne.
Od kud jste? Chapu že třeba v praze jsou pro umístění štěněte dobré, ale vy lidi si taky myslíte, že je v pohodě jen tak nechat v utulku takhle malé štěně? Potřebuje lásku a v utulku se jim tolik nedostává a neaka organizace?? Vy jste se asi zbláznili berete to tak jednoduše vůbec nechápete jaké to je najít takové štěňátko, které ve vás věří protože jste mu zachránili život a vy ho pak dáte pryč? Fakt mozky ....... Jdu si pro radu za veterinářem radši protože tady to nemá cenu. Navíc nikdy bych už o ní neslyšela máte vubec srdce že by jste ho prostě odevzdala do neznama? Po tom co si to štěně prožilo.... S přítelem momentálně shanime baráček a budeme si brat hypotéku tohle jsme ochotní udělat pro pejska a ne se ho hned zbavit......

EEvaa
napsal(a):
Od kud jste? Chapu že třeba v praze jsou pro umístění štěněte dobré, ale vy lidi si taky myslíte, že je v pohodě jen tak nechat v utulku takhle malé štěně? Potřebuje lásku a v utulku se jim tolik nedostává a neaka organizace?? Vy jste se asi zbláznili berete to tak jednoduše vůbec nechápete jaké to je najít takové štěňátko, které ve vás věří protože jste mu zachránili život a vy ho pak dáte pryč? Fakt mozky ....... Jdu si pro radu za veterinářem radši protože tady to nemá cenu. Navíc nikdy bych už o ní neslyšela máte vubec srdce že by jste ho prostě odevzdala do neznama? Po tom co si to štěně prožilo.... S přítelem momentálně shanime baráček a budeme si brat hypotéku tohle jsme ochotní udělat pro pejska a ne se ho hned zbavit......
...a jak tedy s tím zvracicim kocourem.....
Do útulku? Vy jste se zbláznila? Úplně? Vy by jste dala štěně do útulku ? To štěně potřebuje péči 24 hodin denně už vidim jak se v utulku staraji tam je daji do klece s pitim a jidlem a nic vic nebo jsem asi ve strašném městě a vy všichni ostatní máte útulky lepší než je váš byt, dům? Já nevím ale štěně potřebuje lásku ne útulek..... To je teda rada nad zlato... Jestli by jste se zachovala takhle pejsek by utrpěl větší újmu než v bytě a musím podotknout kočky se sbližují a nosí jí svoje hračky takže si myslím že to půjde.... zájemce už mám ale pokud se nám podaří získat hypotéku pejsek zůstává takže doufám že máte aspon trochu city na to aby jste pochopila tuto situaci....kdy lidé se uspůsobí zvířeti a ne zvíře člověku věřím na osud a když mi zavál do cesty tuhle krasnou fenečku tak to asi něco znamená.....

EEvaa
napsal(a):
Do útulku? Vy jste se zbláznila? Úplně? Vy by jste dala štěně do útulku ? To štěně potřebuje péči 24 hodin denně už vidim jak se v utulku staraji tam je daji do klece s pitim a jidlem a nic vic nebo jsem asi ve strašném městě a vy všichni ostatní máte útulky lepší než je váš byt, dům? Já nevím ale štěně potřebuje lásku ne útulek..... To je teda rada nad zlato... Jestli by jste se zachovala takhle pejsek by utrpěl větší újmu než v bytě a musím podotknout kočky se sbližují a nosí jí svoje hračky takže si myslím že to půjde.... zájemce už mám ale pokud se nám podaří získat hypotéku pejsek zůstává takže doufám že máte aspon trochu city na to aby jste pochopila tuto situaci....kdy lidé se uspůsobí zvířeti a ne zvíře člověku věřím na osud a když mi zavál do cesty tuhle krasnou fenečku tak to asi něco znamená.....
...ále tak to vite, my jsme tady všichni haj.zli bezcitní....
Kocourek se začal už ke štenatku (Bonnie) přibližovat, papá normálně i pije a už zase řádí. Mam z neho radost asi jsem měla zbytečné obavy, udělala z toho halooo a teď mě tu mají za tyranku zvířat. Lidi ja jsem brečela, že jsem své miláčky úplně podrazila a teď jsou psychicky na dně.... Kočičky jsou v pořádku přirozeně jsou uražené ( na veterině jsem s veterinářem samozřejmě vsechno probrala). Mladší kocourek už štěněti nosí hračky. Opravdu hodně přemýšlíme co teď. Není to lehká situace. Do útulku mě ani nenapadlo jí dát, to bych žádnému zvířátku neudělala. Jak by jste se cítili vy kdyby rodina nevěděla co s vámi a tak by vás dali někam do klece špíny a bez lásky? A samozřejmě jen tak někomu jí taky nedám... Nebudu pak vědět jestli náhodou ti lidi nesmyslnější jako tady někteří a nešoupli by ji do utulku nebo ještě hůř... V dnešní době se lidem nedá věřit a zvlášť když jde o živého tvorečka co se teprve rozkoukává na tomto šíleném a nepochopitelném světě. Dejte zvířátkům důstojnost a taky pomyslete na jejich pocity. V útulku se totiž žádné zvířátko necítí dobře... Cítí se nechtěně a tohle je to proč ji nechci dát pryč.... Ano když bude nekdo známý se zahrádkou a budu jí vídat tak bych byla ochotná hned, ale jestli jí mám dát někomu do bytu tak může být u mě a věřte, že ja ji zaručím tak nádhernej život plný lásky a hlavně úcty a důstojnosti.... Podle toho co tu čtu tak takových lidí jako já je málo a proto je hodně zvířátek opuštěných.... Lidi prosím mějte srdce pro všechny zvířátka i těch kterých se štítíte protože jako vy i zvířátka chtějí žít..a být milování ne odkopnuty

Tak vy tady nejdřív v prvním příspěvku žádáte o radu a pak tady budete poučovat lidí, kteří většinou toho chlupáče z útulku už mají několik let. Ach jo.

EEvaa
napsal(a):
Kocourek se začal už ke štenatku (Bonnie) přibližovat, papá normálně i pije a už zase řádí. Mam z neho radost asi jsem měla zbytečné obavy, udělala z toho halooo a teď mě tu mají za tyranku zvířat. Lidi ja jsem brečela, že jsem své miláčky úplně podrazila a teď jsou psychicky na dně.... Kočičky jsou v pořádku přirozeně jsou uražené ( na veterině jsem s veterinářem samozřejmě vsechno probrala). Mladší kocourek už štěněti nosí hračky. Opravdu hodně přemýšlíme co teď. Není to lehká situace. Do útulku mě ani nenapadlo jí dát, to bych žádnému zvířátku neudělala. Jak by jste se cítili vy kdyby rodina nevěděla co s vámi a tak by vás dali někam do klece špíny a bez lásky? A samozřejmě jen tak někomu jí taky nedám... Nebudu pak vědět jestli náhodou ti lidi nesmyslnější jako tady někteří a nešoupli by ji do utulku nebo ještě hůř... V dnešní době se lidem nedá věřit a zvlášť když jde o živého tvorečka co se teprve rozkoukává na tomto šíleném a nepochopitelném světě. Dejte zvířátkům důstojnost a taky pomyslete na jejich pocity. V útulku se totiž žádné zvířátko necítí dobře... Cítí se nechtěně a tohle je to proč ji nechci dát pryč.... Ano když bude nekdo známý se zahrádkou a budu jí vídat tak bych byla ochotná hned, ale jestli jí mám dát někomu do bytu tak může být u mě a věřte, že ja ji zaručím tak nádhernej život plný lásky a hlavně úcty a důstojnosti.... Podle toho co tu čtu tak takových lidí jako já je málo a proto je hodně zvířátek opuštěných.... Lidi prosím mějte srdce pro všechny zvířátka i těch kterých se štítíte protože jako vy i zvířátka chtějí žít..a být milování ne odkopnuty
Máte asi trochu zkreslenou představu o útulcích. Měsíční štěňátko by samozřejmě nestrčili do kotce, ale piplali v teple podobně, jako vy doma. Jen by to nedělali poprvé a věděli by, jak na to.
A co se týče tohohle: takových lidí jako já je málo a proto je hodně zvířátek opuštěných...
... tak na tenhle přístup si dejte mega pozor, protože by se vám snadno mohlo stát, že vás samotnou to časem převálcuje.
napsal(a):
Tak vy tady nejdřív v prvním příspěvku žádáte o radu a pak tady budete poučovat lidí, kteří většinou toho chlupáče z útulku už mají několik let. Ach jo.
Já jsem chtěla poradit ano ale ne s tím ze ji mam dat do útulku to je bezcitné a my tady na západě nemáme žádnou takovouto stanici a ani tam bych ji nedala.... Mam asi moc velké city

EEvaa
napsal(a):
Já jsem chtěla poradit ano ale ne s tím ze ji mam dat do útulku to je bezcitné a my tady na západě nemáme žádnou takovouto stanici a ani tam bych ji nedala.... Mam asi moc velké city
Tak se tady neptejte a dělejte podle svého. Jak jednoduché.
Mám to tak zakořeněné... Vždycky je řešení a ja jí nedám jen tak do neznáma.
Soužití psa a koček jde jen je to na člověku jak se k tomu postaví a zatím už se to srovnává. Štěňátko jsem schopna vypiplat i já v teple domova odpiplala jsem už 3 miminka koťátek a mám s nimi opravdu hodně blízký vztah kocourek umí aportovat a naučil se to sám... Jsou inteligentnější než my.
EEvaa
napsal(a):
Mám to tak zakořeněné... Vždycky je řešení a ja jí nedám jen tak do neznáma.
Soužití psa a koček jde jen je to na člověku jak se k tomu postaví a zatím už se to srovnává. Štěňátko jsem schopna vypiplat i já v teple domova odpiplala jsem už 3 miminka koťátek a mám s nimi opravdu hodně blízký vztah kocourek umí aportovat a naučil se to sám... Jsou inteligentnější než my.
Jestli jste nikdy nevychovávala psa, ale vaše kočka se sama naučila aportovat, tak jsme všichni klidní. Ještě že ke správnému vývoji stačí láska. Opičí. Ať vám dají tu hypotéku, ta štěněti pomůže.
S poslední větou souhlasím. Ani mě aportování nikdy moc nešlo.
EEvaa
napsal(a):
Ano pokud by jste byli schopni dat jakékoliv zvíře do útulku .....
Kristepane na nebesích. 🙈
No dobrá, však si dělejte jak myslíte, vaše zvěř, je mi těch zvířat líto, protože kvůli nějakým přetočeným samaritánským pudům ta zvířata strádají.
Mrkněte třeba na dogpoint nebo na jiný soukromí útulek, jak to tam může fungovat. Opravdu nikdo nestrčí štěně do kotce a starej se samo. Má 24h péči, zkušené lidi, obrovskou síť inzerce, kvalitní veterinární péči, finance na tu péči a mnohem bezpečnější prostředí, než kolem 3 další kočky.
MajkaP
napsal(a):
Jestli jste nikdy nevychovávala psa, ale vaše kočka se sama naučila aportovat, tak jsme všichni klidní. Ještě že ke správnému vývoji stačí láska. Opičí. Ať vám dají tu hypotéku, ta štěněti pomůže.
S poslední větou souhlasím. Ani mě aportování nikdy moc nešlo.
Si to slečna představuje jak Hurvínek válku, dnes si vezmu hypotéku, zítra budu mit barák a pak si můžu napakovat ještě další zvířata. 🌈
kdyby rodina nevěděla co s vámi a tak by vás dali někam do klece špíny a bez lásky? A samozřejmě jen tak někomu jí taky nedám... Nebudu pak vědět jestli náhodou ti lidi nesmyslnější jako tady někteří a nešoupli by ji do utulku nebo ještě hůř... V dnešní době se lidem nedá věřit a zvlášť když jde o živého tvorečka co se teprve rozkoukává na tomto šíleném a nepochopitelném světě. Dejte zvířátkům důstojnost a taky pomyslete na jejich pocity. V útulku se totiž žádné zvířátko necítí dobře... Cítí se nechtěně a tohle je to proč ji nechci dát pryč.... Ano když bude nekdo známý se zahrádkou a budu jí vídat tak bych byla ochotná hned, ale jestli jí mám dát někomu do bytu tak může být u mě a věřte, že ja ji zaručím tak nádhernej život plný lásky a hlavně úcty a důstojnosti.... Podle toho co tu čtu tak takových lidí jako já je málo a proto je hodně zvířátek opuštěných.... Lidi prosím mějte srdce pro všechny zvířátka i těch kterých se štítíte protože jako vy i zvířátka chtějí žít..a být milování ne odkopnuty
😮😮😮 Tohle je trošku už na vyhledání pomoci, je to měsíční štěně, které ani neví, co jste zač, potřebuje především správnou péči! Ne, nejaky srdceryvný elaboraty, který nemají s reálným životem moc společného. Sama jste psala, ze jste si ukousla moc velké sousto, tak jsme vam to potvrdili a dali alternativy. Pokud to zvládáte (najednou), kočky jsou v pořádku (najednou), tak se postarejte. A možná už rovnou hledejte, co znamená mit velkého psa v bytě. Já, bezcitná kreatura, vam držím palce a přeji abyste se toho velkého sousta nakonec nemusela zbavovat.
EEvaa
napsal(a):
Ano pokud by jste byli schopni dat jakékoliv zvíře do útulku .....
Jakékoli ne.
Nalezence, na kterého nemám podmínky, ano. Protože tam se bude mít líp než u mě.
A nedat tomu štěněti, co potřebuje (což je momentálně především znalý pečovatel) jen pro to, že nechci, je... No ano, je to sobecké.
Útulky, alespoň naprostá většina z nich, nejsou žádný lágr pro zvířata. Lidi, co tam pracují, tam většinou pracují proto, že chtějí zvířatům pomáhat; jsou láskyplní, něžní, laskaví - a samozřejmě mají čisto. A měsíční štěně odchovají doma, ne venku v kotci.
Vaše péče není o nic lepší než jejich, protože nedáváte nic navíc, ale naopak nabízíte méně - nemáte ty zkušenosti, co mají oni.
Nicméně buďme praktičtí. Čím je momentálně štěně krmeno? Jak často? Kolik váží? Jak vypadá? Co na ně říká veterinář? Jak se vyvíjí vztah s tím kocourem?
Andrýsek3
napsal(a):
kdyby rodina nevěděla co s vámi a tak by vás dali někam do klece špíny a bez lásky? A samozřejmě jen tak někomu jí taky nedám... Nebudu pak vědět jestli náhodou ti lidi nesmyslnější jako tady někteří a nešoupli by ji do utulku nebo ještě hůř... V dnešní době se lidem nedá věřit a zvlášť když jde o živého tvorečka co se teprve rozkoukává na tomto šíleném a nepochopitelném světě. Dejte zvířátkům důstojnost a taky pomyslete na jejich pocity. V útulku se totiž žádné zvířátko necítí dobře... Cítí se nechtěně a tohle je to proč ji nechci dát pryč.... Ano když bude nekdo známý se zahrádkou a budu jí vídat tak bych byla ochotná hned, ale jestli jí mám dát někomu do bytu tak může být u mě a věřte, že ja ji zaručím tak nádhernej život plný lásky a hlavně úcty a důstojnosti.... Podle toho co tu čtu tak takových lidí jako já je málo a proto je hodně zvířátek opuštěných.... Lidi prosím mějte srdce pro všechny zvířátka i těch kterých se štítíte protože jako vy i zvířátka chtějí žít..a být milování ne odkopnuty
😮😮😮 Tohle je trošku už na vyhledání pomoci, je to měsíční štěně, které ani neví, co jste zač, potřebuje především správnou péči! Ne, nejaky srdceryvný elaboraty, který nemají s reálným životem moc společného. Sama jste psala, ze jste si ukousla moc velké sousto, tak jsme vam to potvrdili a dali alternativy. Pokud to zvládáte (najednou), kočky jsou v pořádku (najednou), tak se postarejte. A možná už rovnou hledejte, co znamená mit velkého psa v bytě. Já, bezcitná kreatura, vam držím palce a přeji abyste se toho velkého sousta nakonec nemusela zbavovat.
"Já, bezcitná kreatura"....
Milá paní zadavatelko, "Andrýseeek" mi po odchodu mého psího kamaráda nabídla obrovskou pomoc stran pořízení nového psíka. Vím, že se takto (výše) ironicky označila sama, ale chci Vám jen napsat, že jste na psím fóru, kde těžko naleznete někoho, kdo by neměl rád psy, potažmo zvířata. Volte uvážlivěji slova ve svých příspěvcích...

fikovnice
napsal(a):
Btw, já jsem (i) kočkařka a nečetlo se mi dobře, že Váš kocourek zvrací... Mohla bych Vám teď tedy vyčíst jak že se to chováte Vy... Sice píšete, že už žere, ale asi jste mu tedy na úvod přivodila pořádný stres. Raději se ani neptám, jak jste je seznamovala...
Já zas nejsem moc kočkař, ale nemůže kocour být třeba nemocný? A zadavatelka to zanedbá, protože kvůli štěněti... - je to tak jednoduché.
Čím štěně krmí - to se nedozvíme, jestli bylo u veterináře taky ne, kdo odhadl jeho věk na 1 měsíc - taky ne.
Hlavně ta přednáška o lásce - ta je důležitá !
A ten znáte?
Dva mladí, hodně mladí v parku. On . a vezmeme se. Ona: A z čeho budeme živi?
On : budeme živi z naší lásky.
On přichází domů, ona jede po zábradlí.......On : Co tu blbneš ? Ona : ............
Však víte :-))
No, ony jsou kočky opravdu velmi citlivé duše. A mnohdy na sobě nedají nic znát...a vlastně se stres projeví nějakým fyzickým dyskomfortem. Takže bych to opravdu spíš přičítala stresu, obzvl. když bydlí v bytě a nevíme, jak se zvířata seznamovala.
Mimochodem, já když jsem psychicky na dně...tak moje somatizování = chce se mi strašně zvracet.
A nezkušený chovatel než si získá zkušenosti jak ? Štěně samozřejmě má péči 24 hodin nakonec je mu 6 týdnů má de u mě jakp v bavlnce a momentálně shanime barak štěně u me zůstane a bude mit všechno. Rozhodně Kocourek nemocný není byla jsem na veterině a dotsla radu od odborníka takže už nikdy de nezeptam na internetu na něco protože mi k ničemu nebyli akorát jste že mě udelali tyranku coz o to vic fakt lidi nemusim misto pomoci útočí no nic pejsek se má dobře kočky také..... Nejsem první ani poslední co seznamuje kočky s pejskem a vaše rady o útulku jsou fakt k ničemu
Vy nemáte vůbec zkušenosti mám vše probrané s vetem a vsechni dělám správně...... Moje zvířátka se mají úplně nejlépe, nikdy bych nenechala stradat zvíře a to co jste napsala jste nemyslela vážně ze ne delat ze me tohle vy jste fakt kapacity tady končím tady to nemá cenu spolupracuji už s odborníky kteří mi dost pomáhají a ujišťuji mě že je vše v pořádku tak nevim co tady z toho děláte.....

EEvaa
napsal(a):
Vy nemáte vůbec zkušenosti mám vše probrané s vetem a vsechni dělám správně...... Moje zvířátka se mají úplně nejlépe, nikdy bych nenechala stradat zvíře a to co jste napsala jste nemyslela vážně ze ne delat ze me tohle vy jste fakt kapacity tady končím tady to nemá cenu spolupracuji už s odborníky kteří mi dost pomáhají a ujišťuji mě že je vše v pořádku tak nevim co tady z toho děláte.....
A dovíme se tedy, čím krmíte?

napsal(a):
A dovíme se tedy, čím krmíte?
Asi ne, zadavatelka končí, má lepší odborníky.

hele, mě by fakt zajímalo, jak tomu (virtuálnímu) štěněti kdo určuje stáří
.....před 3mi dny měsíční štěně dnes 6ti týdenní......
předpokládám, že nález psa na úřadě ohlášen...
EEvaa
napsal(a):
"...spolupracuji už s odborníky kteří mi dost pomáhají..."
Tak to jediné schvaluji, snad Vám ještě je pomoci!
EEvaa
napsal(a):
Milá paní zadavatelko (koukněte, jak hezky Vás oslovuji),
přesně před týdnem mi umřel psík...o to méně chci být nějak na Vás protivná či útočná (i když v tom mém předchozím příspěvku jste mi nahrála na smeč, to se na mě nezlobte! ).
Předně, používejte, prosím, interpunkci - jinak se Vaše příspěvky fakt blbě luští.
Dále - proč píšete rozdílné věky nalezeného psíka - to máte veta, který Vám určil přesný věk štěněte?
A to hlavní - nemám ani sílu to číst celé...ale vím, že jste se naopak navážela Vy do zdejších přispěvovatelů, a věřte, že ti mají se psy milionkrát větší zkušenosti než Vy.
Vaše představa o útulku je - nezlobte se - směšná! Fakt si myslíte, že malé štěně tam zavřou bezprizorně do klece???
No, přeji HLAVNĚ tomu psovi, ať to zvládne, a třeba to nakonec bude opravdu fajn pes a vděčný společník a Váš kamarád.
Ale přece jen - trochu pokory z Vaší strany by to opravdu chtělo. Aspoň pro příště.
EEvaa
napsal(a):
Samozřejmě, my žádné zkušenosti totiž nemáme a jsme úplně vypatlaní, nemám slov slečno zadavatelko. Dostáváte tu rady od odborníků o které jste žádala, ale nechcete je slyšet. Tak se už na nic neptejte, když nechcete slyšet pravdu, hezký den.